x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το «Μαζί για το Παιδί» στο Γενικό Προξενείο της Νέας Υόρκης

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το «Μαζί για το Παιδί» παρουσίασε το έργο και τις δράσεις του σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε στην προξενική κατοικία ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Ντίνος Κωνσταντίνου, την Πέμπτη 25 Απριλίου.

Την οργάνωση εκπροσώπησαν στην εκδήλωση η κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πρόεδρος του «Μαζί για το Παιδί», η κυρία Ερρικα Οικονόμου, γραμματέας, ο κ. Ιωάννης Παπαδάτος, παιδίατρος, η κ. Αθηνά Κωνσταντίνου, μέλος του ΔΣ και η κ. Εβίνα Σωτηροπούλου υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων. Η Ενωση «Μαζί για το Παιδί» ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση 10 μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, με στόχο κάθε παιδί σε κάθε γωνιά της χώρας να έχει πρόσβαση σε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και σε ίσες ευκαιρίες. Το έργο του στοχεύει στην καταπολέμηση της φτώχειας προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε περισσότερους από 200 φορείς παιδικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα στηρίζοντας ευάλωτες οικογένειες με ανήλικα παιδιά σε θέματα εκπαίδευσης, σίτισης και ψυχολογικής υποστήριξης. Εξοπλίζει και αναβαθμίζει σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων σε ακριτικές και απομακρυσμένες περιοχές, παράλληλα, στέκεται πάντα στο πλευρό πληθυσμών που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και προσφέρει στήριξη στα σωματεία-μέλη που απαρτίζουν την Ενωση.

Από αριστερά ο Γενικός Πρόξενος κ. Ντίνος Κωνσταντίνου, η κα Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος «Μαζί για το Παιδί», ο κ. Ιωάννης Παπαδάτος, Αντιπρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», και η κα Έρρικα Οικονόμου Γενική Γραμματέας «Μαζί για το Παιδί» στην προξενική κατοικία στο Μανχάταν.

Οπως τόνισε ο γενικός πρόξενος Ντίνος Κωνσταντίνου στο καλωσόρισμά του στην ομάδα της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί» και στους προσκεκλημένους: «Στη μακρόχρονη καριέρα μου στο Διπλωματικό Σώμα είναι η πρώτη φορά που κάνουμε μια εκδήλωση σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Θεωρώ, ότι το ‘Μαζί για το Παιδί’, είναι ένας φάρος ελπίδας για τη χώρα μας με τις τόσες πολλές ανάγκες. Είναι μια οργάνωση που πραγματικά αξίζει να τη στηρίξουμε και να γίνει γνωστό το έργο που επιτελεί στην Ελλάδα. Η ελληνοαμερικανική κοινότητα πραγματικά προσφέρει τα μέγιστα στην Ελλάδα με πολλούς τρόπους τόσο σε πολιτικά, όσο και σε κοινωνικά θέματα. Εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας θέλω ακόμα μια φορά να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για όλα όσα κάνετε για τον Ελληνισμό που πρέπει να προστατέψουμε. Ο Ελληνισμός επιβάλλεται να παραμείνει ζωντανός και από τις επόμενες γενιές όπως τον κρατάτε εσείς στις καρδιές σας».

Στη συνέχεια, η κ. Αλεξάνδρα Μαρτίνου, η πρόεδρος της Ενωσης «Μαζί για το Παιδί», παρουσίασε ένα βίντεο με τη δράση της Ενωσης και αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στα βασικά προγράμματά τους, τα οποία στοχεύουν πρώτιστα στην καταπολέμηση της φτώχειας βοηθώντας οικογένειες με πολύ μεγάλες δυσκολίες, όπως εισόδημα 7.000 ευρώ τον χρόνο. Εκτός της οικονομικής βοήθειας προσφέρουν στις οικογένειες κουπόνια, ψυχολογική, ιατρική και εκπαιδευτική βοήθεια. Αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα στήριξης των ακριτικών περιοχών, ούτως ώστε τα παιδιά και οι νέοι που ζουν σ’ αυτές να έχουν ίσες ευκαιρίες στην υγεία και στην εκπαίδευση, με αυτές που έχουν τα παιδιά που ζουν στα αστικά κέντρα και να παραμείνουν στον τόπο που κατοικούν, για να σταματήσει η εσωτερική μετανάστευση και η ερήμωση της επαρχίας. Μίλησε επίσης για τη Συμβουλευτική Γραμμή 11525 και το Συμβουλευτικό Κέντρο για εφήβους, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ο κ.Γιώργος Ζαπάντης πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Δικηγόρων Νέας Υόρκης και ο κ. Γιώργος Ντάγκας Καθηγητής Ιατρικής -Καρδιολογίας και Χειρουργικής- , Διευθυντής Καρδιαγγειακής Καινοτομίας και επικεφαλής Καρδιολογίας στο Mount Sinai Queens, εκ των επίτιμων προσκελημένων στην εκδήλωση “Μαζί για το παιδί” Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Γιάννα Κατσαγεώργη

Αναφερόμενη στις αξίες που πρεσβεύει η Ενωση έδωσε έμφαση στη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα: «Τοποθετούμε τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στο επίκεντρο των προγραμμάτων που αναπτύσσουμε και προσφέρουμε βοήθεια χωρίς διακρίσεις. Εφαρμόζουμε την πολιτική ανοιχτής πληροφόρησης προς όλους και λειτουργούμε με αυστηρούς κανόνες που διασφαλίζουν τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών μας. Επιπλέον, ενθαρρύνουμε την ομαδικότητα ως τρόπο συνεργασίας εντός και εκτός της Ενωσης και λειτουργούμε με σεβασμό προς τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον μέσω των δράσεων που αναπτύσσουμε».

Το «Μαζί για το Παιδί» έχει επίσης ένα πολύ αποτελεσματικό πρόγραμμα Παρεμβάσεων. Βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των κατοίκων της Θεσσαλίας έπειτα από τις καταστροφικές πλημμύρες τον Σεπτέμβριο του 2023, στηρίζοντάς τους έμπρακτα με την παροχή βασικών αγαθών, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, στάθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στους κατοίκους του Εβρου ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές που βίωσαν τον Σεπτέμβριο του 2023, ανέλαβε πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021. Συγκεκριμένα, προχώρησε στην ανάπλαση σχολικής παιδικής χαράς και σχολικού γηπέδου. Στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πυρόπληκτων οικογενειών στο Μάτι εξασφαλίζοντας επιδόματα σίτισης και θέρμανσης, καλύπτοντας ανάγκες σε οικιακό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, αναλαμβάνοντας το κόστος εξωσχολικών δραστηριοτήτων και ενοικίων για παιδιά και φοιτητές αντίστοιχα, βάσει καταγεγραμμένων αναγκών. Παράλληλα, προσέφερε δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη μέσω της Συμβουλευτικής Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού της Κέντρου στις πληγείσες οικογένειες. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σε συνεργασία με το σωματείο-μέλος του «ΠΝΟΗ-Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού», συνέβαλλε στον εξοπλισμό Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε 14 νοσοκομεία αναφοράς της χώρας για τον Covid-19 με δωρεά ύψους €470.000.

Απο αριστερά η Αγνή Ζιώτη εικαστικός, ο Τόμας Βέλλιος CEO του Five Below και η σύζυγος του Τέισι Βέλλιου. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Γιάννα Κατσαγεώργη

Φέτος το Πάσχα, το «Μαζί για το Παιδί» έχει σαν στόχο να καλύψει τη διατροφή 600 ανήλικων παιδιών που φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας. Οι ωφελούμενες δομές θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται τρόφιμα μέσω διατακτικών σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ για 1 μήνα. Στην εκδήλωση, η οποία είχε μεγάλη προσέλευση παρευρέθησαν επιφανείς ομογενείς.
Για πληροφορίες: Τηλέφωνο: 210 74 82 690 / Email: [email protected]

Η κα Βίκυ Πινηρού παιδίατρος και ο σύζυγός της Φώτης Πινηρός Private Wealth Management στην Morgan Stanley προσκεκλημένοι στην εκδήλωση “Μαζί για το παιδί”. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Γιάννα Κατσαγεώργη
Η Αλεξάνδρα Σπυριδάκη, διακεκριμένη δημοσιογράφος και ο καθηγητής Μηχανολογίας και συστημικής βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια Δημήτρης Αναστασίου προσκεκλημένοι στην εκδήλωση “Μαζί για το παιδί”. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Γιάννα Κατσαγεώργη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Συνόδου του Φαναρίου, η οποία συνήλθε στις 17 και 18 Μαΐου 2024 τέθηκε ακροθιγώς το θέμα της Ημιαυτόνομης Εκκλησίας της Κρήτης, η οποία με επιστολή της με ημερομηνία 23 Απριλίου 2024, την οποία αποκάλυψε ο «Εθνικός Κήρυκας», διεμήνυσε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να μην αναμειγνύεται στις υποθέσεις τον Μονών.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ