x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το Μικρό και Μέγα Μήνυμα του Ευγενίου και οι ευχές Μακαρίου

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Ο νεοεκλεγείς Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος μετέβη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι όπου έγινε ενώπιον του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και των μελών της Ιεράς Συνόδου το Μικρό Μήνυμα, καθώς και η τελετή του Μεγάλου Μηνύματος στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Με την εκκλησιαστική και κανονική αυτή διαδικασία ο εκλεγείς Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος αποδέχθηκε την εκλογή του και το επίταγμα της Εκκλησίας.

Εξ’ άλλου αμέσως μετά την ανακοίνωση της εκλογής του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον νέο Ποιμενάρχη της Μεγαλονήσου και του ευχήθηκε εκ μέρους των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων της Αυστραλίας, του ευαγούς κλήρου και του ευσεβούς πληρώματος της πέμπτης ηπείρου «καλή ποιμαντορία» και «Άξιος». Παράλληλα, διαβίβασε τις ευχές των πολυπληθών και δυναμικών Κρητικών Συλλόγων της Αυστραλίας προς τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, ενώ απέστειλε και την ακόλουθη θερμή συγχαρητήρια επιστολή:

Ο νεοεκλεγείς Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος υπογράφει τον κώδικα της εκλογής του αποδεχόμενος το επίταγμα της Εκκλησίας. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ/ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

«Τω Σεβασμιωτάτω Αρχιεπισκόπω Κρήτης

κυρίω κυρίω Ευγενίω

Εις την Έδραν Αυτού.

Σεβασμιώτατε άγιε Κρήτης, προσφιλέστατέ μοι Ευγένιε,

Γηθοσύνως πληροφορηθέντες την Υμετέραν θεοκίνητον ανάδειξιν εις Αρχιεπίσκοπον Κρήτης, συγχαίρομεν ολοκαρδίως εκ μέρους των παρ’ ημίν Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, τού ευαγούς κλήρου και τού ευσεβούς ποιμνίου της αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, τη Υμετέρα προσφιλεστάτη μοι Σεβασμιότητι, τηλικαύτης λαχούση θεοβραβεύτου και δικαίας τιμής, ομού τε τη περιπύστω καί ιστορική Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, τοιούτου αξιωθείση Ποιμενάρχου, πλουσίως τοις τού Πνεύματος χαρίσμασι πεπροικισμένου και εν τω αγώνι του Ευαγγελίου δεδοκιμασμένου, ασφαλή δε κεκτημένου τα εχέγγυα, ίνα κυβερνήση αξίως και θεοφιλώς την εμπιστευθείσαν Αυτώ ποίμνην, καθοδηγήση θεοπρεπώς την ναύν της παρ’ Αυτώ επαρχίας και επί νομάς ποδηγετήση σωτηρίους τον περιούσιον τού Κυρίου λαόν.

Αδελφικώς κατασπαζόμενοι Υμάς φιλήματι αγίω, ευχάς προσάγομεν τω Τρισαγίω Θεώ δεόμενοι Αυτού, όπως διατηρή Υμάς επί χρόνους μηκίστους υγιαίνοντα και τον λόγον της αληθείας ορθοτομούντα, απεργαζόμενον δε υπέρ των ιερών καί οσίων συμφερόντων τού πανσέπτου Οικουμενικού ημών Θρόνου προς δόξαν Θεού και σωτηρίαν ψυχών.

Εν Σύδνεϋ, τη 11η Ιανουαρίου 20».

Ιεράρχες μέλη της Ιεράς Συνόδου παρακολουθούν το Μέγα Μήνυμα του εκλεγέντος Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ευγενίου στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ/ΝΙΚΟΣ ΠΑΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο δημοφιλής ηθοποιός, Δημήτρης Λάλος, ο οποίος φέτος βρίσκεται στο επίκεντρο με τον ρόλο του «Μαθιού» στη σειρά «Σασμός» του «Alpha», μιλάει στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

«Αποστολή…», η νέα σειρά ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ του «Ε.Κ.» με την Κλέλια Χαρίση (Trailer)

Κάθε Σαββατοκύριακο ο «Εθνικός Κήρυκας» και η Κλέλια Χαρίση θα έχουν .

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας