x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

Εκκλησία

Το Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Κληρικολαϊκή

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του εκ Φαναρίου, κήρυξε επίσημα την έναρξη της 46ης Κληρικολαϊκής Συνέλευσης της Αρχιεπισκοπής Αμερικής στη μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου «Marriot Marquis» της Νέας Υόρκης το εσπέρας της Δευτέρας 4ης Ιουλίου 2022.

Ο Πατριάρχης τόνισε πως «η μεγάλη επέτειος δίδει εις ημάς την ευκαιρίαν να τονίσωμεν ότι μόνον ηνωμένοι, με σύμπνοιαν αδιατάρακτον και με δημιουργικήν συνεργασίαν κλήρου και λαού, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής δύναται να πορευθή ενθέως εις τον αρχόμενον νέον αιώνα της ιστορίας της, πάντοτε εν εσωτάτη συνδέσει και αναφορά προς το καθ’ ημάς Ιερόν Κέντρον. Αποτελείτε, αγαπητοί, ζωτικόν τμήμα της Μητρός Εκκλησίας».

Ολόκληρο το μήνυμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου έχει ως εξής:

«Τιμιώτατοι αδελφοί και προσφιλέστατα τέκνα,

Η εφετεινή επετειακή Κληρικολαική Συνέλευσις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής είναι καιρός μνημοσύνης και τιμής προς πάντας τους μακαρία τη λήξει γενομένους Αρχιεπισκόπους, Ιεράρχας, ιερείς, διακόνους, μοναστάς και τους ευσεβείς πιστούς, οι οποίοι εξεδαπάνησαν εαυτούς υπέρ της Εκκλησίας εν Αμερική καθ’ όλην την εκατονταετή ευλογημένην πορείαν της, διά της πνευματικής και ποιμαντικής αυτών εργασίας, διά της εθελοντικής συμμετοχής των εις την ζωήν των ενοριών και αλλαχού. Διά της καθοριστικής αυτής συμβολής των προήγαγον και εστερέωσαν την μεγάλην αυτήν Επαρχίαν του Οικουμενικού Θρόνου και παρέδωκαν αυτήν ως άμπελον ευκληματούσαν, σέμνωμα και καύχημα της Μητρός Εκκλησίας. Είη η μνήμη αυτών αιωνία!

Η μεγάλη επέτειος δίδει εις ημάς την ευκαιρίαν να τονίσωμεν ότι μόνον ηνωμένοι, με σύμπνοιαν αδιατάρακτον και με δημιουργικήν συνεργασίαν κλήρου και λαού, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής δύναται να πορευθή ενθέως εις τον αρχόμενον νέον αιώνα της ιστορίας της, πάντοτε εν εσωτάτη συνδέσει και αναφορά προς το καθ’ ημάς Ιερόν Κέντρον. Αποτελείτε, αγαπητοί, ζωτικόν τμήμα της Μητρός Εκκλησίας. Η φιλόθεος και φιλάνθρωπος μαρτυρία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής ενσαρκώνει και εκφράζει την ζωήν, τας αξίας και τας παραδόσεις του Φαναρίου, το οποίον προσέφερε και συνεχίζει να προσφέρη πάμπολλα και τιμαλφέστατα εις τον παγκόσμιον πνευματικόν πολιτισμόν και αποτελεί ελπίδα διά το μέλλον, πάντοτε υπό την σκέπην του Αρχηγού και τελειωτού της πίστεως ημών, του «εκκλησίας σάρκα αναλαβόντος» Χριστού.

Εκφράζομεν την βεβαιότητα ότι και κατά τον νέον αιώνα, εις τον οποίον εισέρχεται όντως με πολύν δυναμισμόν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής, υπό την στιβαράν ηγεσίαν και συνετήν ποιμαντορίαν του Ιερωτάτου αδελφού Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, αυτή θα αποτελή τόπον και τρόπον ενθέου βιοτής, εκκλησιοτραφούς πνευματικότητος, φιλανθρώπου παρουσίας, ότι θα εκπορεύωνται εκ της ζωής της και θα καρποφορούν εν αυτή δημιουργικαί δυνάμεις, πίστις, ελπίς και αγάπη, επ’ αγαθώ του λαού του Θεού και της ανθρωπίνης κοινωνίας.

Εν τω πνεύματι τούτω και με χρηστάς ελπίδας, διατρανούντες την στοργήν της Κωνσταντινουπολίτιδος Εκκλησίας και ημών προσωπικώς προς υμάς, τους αδελφούς και τα τέκνα της ημών Μετριότητος, δεόμεθα εκτενώς του Δομήτορος της Εκκλησίας και Δοτήρος παντός αγαθού, όπως σκέπη και ευλογή την Εκκλησίαν Του και κρατύνη πάντας ημάς εις τον προκείμενον ημίν κοινόν αγώνα, διά να δοξάζεται το υπερουράνιον και πάντιμον όνομα Αυτού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Κυριάκος: Δεν γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα – «Νόμιμη αλλά πολιτικά λάθος η παρακολούθηση»

ΑΘΗΝΑ. «Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών υποτίμησε την πολιτική διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης» τόνισε, μεταξύ άλλων, χθες σε τηλεοπτική του δήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι «αυτό που έγινε ήταν λάθος, δεν το γνώριζα και δεν θα το επέτρεπα».

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας