x
 

Πολιτισμός

Το Μουσείο στο Γουέστ Πόιντ

Το Μουσείο Γουέστ Πόιντ (West Point) έχει αναγνωριστεί ως ένα από τα «Πενήντα πιο εντυπωσιακά μουσεία στη χώρα».

Το College Values Online, μια ομάδα αφιερωμένη στο να βοηθά τους υποψήφιους φοιτητές να βρουν το ιδανικό σχολείο και πρόγραμμα, τίμησε το Μουσείο για την ιστορική συλλογή αντικειμένων που σχετίζονται με τον Στρατό των ΗΠΑ.

Αξιοσημείωτα εκθέματα περιλαμβάνουν όπλα από τη Μάχη της Σαρατόγκα, πολυάριθμα αντικείμενα από την Αμερικανική Επανάσταση, εργαλεία στρατιωτικής μηχανικής, σχέδια και έργα τέχνης.

H «Διατήρηση της Στρατιωτικής Κληρονομιάς της Αμερικής» είναι το βασικό αξίωμα του Μουσείου Γουέστ Πόιντ. Από τότε που η αμερικανική δημοκρατία εδραιώθηκε στο Γουέστ Πόιντ, οι συλλογές αντικειμένων πολέμου και τέχνης και όλα τα ιστορικά λείψανα του παρελθόντος διασώζονται από ένα υψηλά εκπαιδευμένο προσωπικό επαγγελματιών που έχουν λάβει διαπίστευση από το American Alliance of Museums (AAM), την υψηλότερη εθνική αναγνώριση για ένα μουσείο. Οι επισκέπτες σήμερα μπορούν να δουν στο Μουσείο τις στολές, τα όπλα, τα πυρομαχικά και τα αναμνηστικά των Αμερικανών στρατιωτών. Η ποικιλία των όπλων ξεκινάει από πολύ παλιά και περιλαμβάνει κομμάτια που ανήκουν σε μεγάλες μορφές, όπως ο Τζορτζ Ουάσιγκτον (George Washington), ο Ναπολέων (Napoleon), ο Τζον Παρίς (John Perish), ο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ (Dwight Eisenhouer) και ο Τζορτζ Πάτον (George Patton). Η συλλογή είναι βραβευμένη για την προέλευσή της και τη σύνδεσή της με την πλούσια Ιστορία του Εθνους μας.

Αν και η ημερομηνία ίδρυσης του Μουσείου του Γουέστ Πόιντ αναφέρεται συνήθως στο 1854 (η ημερομηνία που το Μουσείο άνοιξε επίσημα για το κοινό), ορισμένα αντικείμενα στη συλλογή του προηγούνται της ίδρυσης της Ακαδημίας το 1802. Κατά τη διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης, κανόνια, όπλα και πυρομαχικά από την αμερικανική νίκη στη Σαρατόγκα το 1777 μεταφέρθηκαν στο Γουέστ Πόιντ. Το 1784, ένας επισκέπτης περιέγραψε «20.000 τουφέκια πεζικού… με ξιφολόγχη και σφεντόνα» μαζί με «εργαλεία πυροβολικού, λούτσους, σπαθιά κ.λπ.» μέσα σε δύο αποθήκες χωρίς παράθυρα. Ανέφερε επίσης «160 πυροβόλα, βαγόνια πυρομαχικών, limbers, κ.λπ., όπου τα  περισσότερα από αυτά βρέθηκαν στη Σαρατόγκα και στο Γιόρκτάουν και αποθηκεύτηκαν στο Φορτ Κλίντον.

Με την ίδρυση της Ακαδημίας το 1802, o Joseph G. Swift, Τάξη του 1802, έγραψε για τα τρόπαια υπό τη φροντίδα του MAJ Τζορτζ Φλέμινγκ. Μέχρι το 1843 τα στρατιωτικά αντικείμενα είχαν οργανωθεί σε κάποιο είδος συλλογής. Εκείνο το έτος ο LT Miner Knowlton, Τάξη του 1829 έγραψε στον LT James Duncan, Τάξη του 1834, Δεύτερο Πυροβολικό των ΗΠΑ, ζητώντας να τοποθετηθεί ένα τεχνούργημα «στο Μουσείο μας d’ Artillerie». Ο Ντάνκαν υποσχέθηκε να στείλει ένα σύνολο από ράβδους που καθαρίζουν τα κανόνια, από τον τόπο της σφαγής του 1835 στο Dade στη Φλόριδας, «περίπου έξι εβδομάδες μετά τη σφαγή, όταν έθαβαν ακόμα τους νεκρούς». Αυτά τα ραβδιά

καθιέρωσαν το Μουσείο Γουέστ Πόιντ ως το παλαιότερο ομοσπονδιακό μουσείο, που προϋπήρχε ακόμη και του Ιδρύματος Smithsonian.

Κατά τη διάρκεια του Μεξικανοαμερικανικού πολέμου του 1846-48, ο στρατηγός Winfield Scott έστειλε τμήματα από κοντάρια σημαίας από κατεχόμενα μεξικανικά οχυρά, αποκαλώντας τα «πολύτιμα τρόπαια της ανδρείας και της ικανότητας του γενναίου μικρού μας στρατού».

Την ίδια εποχή, σύμφωνα με τις διατάξεις ενός νόμου που ψηφίστηκε το 1814, ο πρόεδρος Τζέιμς Κ. Πολκ (James K. Polk) διέταξε να σταλούν τρόπαια από τον πόλεμο στο Γουέστ Πόιντ.

Μέχρι τον Φεβρουάριο του 1849, οι σημαίες που καταλήφθηκαν από τον Μεξικανικό Στρατό κατατέθηκαν στο Γουέστ Πόιντ, έως ότου επιστράφηκαν στο Μεξικό. Μέχρι τη δεκαετία του 1850 δόθηκε τόση μεγάλη προσοχή από το κοινό στα ιστορικά στοιχεία της Ακαδημίας που το Συμβούλιο Επισκεπτών συνέστησε και πάλι να δημιουργηθεί ένα κατάλληλο μουσείο και να ανοίξει στο ευρύ κοινό. Ετσι, το 1854, ενώ ο Ρόμπερτ Ε. Λι (Robert E. Lee), Τάξη του 1829, ήταν έφορος, άνοιξε ένα δημόσιο μουσείο, γνωστό ως Ordnance Museum.

Από το 1854, το μουσείο στεγάστηκε  σε πολλούς χώρους.  Ο Εμφύλιος Πόλεμος έφερε τόσα πολλά βλήματα πυροβολικού που τους βάρος που απειλούσε να καταρρεύσει το δάπεδο του μουσείου.

Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το Ordnance Museum στο Κτίριο 600 (τώρα Taylor Hall) παρουσίαζε το Γαλλικό πυροβόλο «75» που έριξε την πρώτη αμερικανική βολή του πολέμου και πολυάριθμα παραδείγματα των πολυβόλων που το έκαναν τόσο θανατηφόρο. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος είδε το πρώτο κλείσιμο του δημόσιου μουσείου και μια καταστροφή που εξάλειψε πολλά αναντικατάστατα τεμάχια πυρομαχικών από τις συλλογές. Η νικηφόρα κατάληξή της έφερε νέα τρόπαια όπως η στολισμένη με διαμάντια σκυτάλη και η σημαία του Ναζί στρατάρχη Χέρμαν Γκέρι που ανέμιζε πάνω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου.  Ο Αρχιστράτηγος Ο Dwight D. Eisenhower, Τάξη του 1915, έφερε ένα δώρο από τη Γαλλία – ένα σπαθί που κουβαλούσε ο Ναπολέων Βοναπάρτης ως Πρώτος Πρόξενος της Γαλλίας. Στο Μουσείο δόθηκαν οι μπότες και το καπέλο εκστρατείας που φορούσε ο στρατηγός Joseph W. Stilwell, Τάξη του 1904, όταν βγήκε από τη Βιρμανία και το Μετάλλιο της Τιμής απονεμήθηκε στον Αλεξάντερ Νίνινγκερ, Τάξη 1941.

Το παλιό όνομα του Ordnance Museum ήταν πλέον ακατάλληλο και το 1942 ήταν μετονομάστηκε σε «Μουσείο USMA». Το 1948 έλαβε το σημερινό του όνομα, «West Point Μuseum”.

Η ανακαίνιση της Αίθουσας Ιππασίας το 1958 σε ακαδημαϊκό κτίριο παρείχε μια  ευκαιρία να τοποθετηθεί το μουσείο σε έναν χώρο σύγχρονο ειδικά σχεδιασμένο και  πλήρως λειτουργικό  με ξεχωριστές εγκαταστάσεις έκθεσης, αποθήκευσης, έρευνας και κατασκευής.

Τον Ιούλιο του 1988 το μουσείο στο Thayer Hall έκλεισε για να ανοίξει ξανά την 1η Σεπτεμβρίου 1989 στη νέα τοποθεσία στο Olmsted Hall, Pershing Center. Για πρώτη φορά όλες οι συλλογές του West Point ενσωματώθηκαν κάτω από μια στέγη με χώρους  για την αποθήκευση στολών, όπλων και καλλιτεχνικών έργων. Το 2006, το Στρατιωτικό Κέντρο Κληρονομιάς Andre Lucas   προστέθηκε στο βόρειο άκρο του Μουσείου και παρέχει ένα  υπερσύγχρονο μαθησιακό περιβάλλον για Δόκιμους, καθηγητές και το αμερικανικό κοινό.

Το Μουσείο West Point είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10:30 π.μ. έως τις 4:15 μ.μ.  Η είσοδος είναι δωρεάν.

https://history.army.mil/museums/imcom/westPoint/docs/HistoryWestPointMuseum.pdf

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.  Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η ομάδα εθνικής ασφαλείας του παρακολουθούσαν το Σάββατο την αεροπορική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ, καθώς οι αμερικανικές δυνάμεις συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάρριψης των φορτωμένων με εκρηκτικά μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εκτόξευσε η Τεχεράνη.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ