x

Αμερική

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Ευρυτάνων «Παναγία η Προυσιώτισσα»

07 Απριλίου 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελένη Καλογερά επανεξελέγη στην προεδρία του Συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία η Προυσιώτισσα, μετά τις διεργασίες που έλαβαν χώρα στο περιθώριο σαρακοστιανού γεύματος που παρατέθηκε στα μέλη, στο εστιατόριο «Λατέρνα» στο Μπεϊσάιντ.

Εκτός από την κ. Καλογερά, επανεξελέγη ως Α’ Αντιπρόεδρος ο Γρηγόρης Ζαχαρόπουλος, η Πάμελα Μίχου ως Β’ Αντιπρόεδρος, η Λούλα Κουτσούνη ως Γραμματέας, η Ελένη Κούζουνα ως Βοηθός Γραμματέας, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ως Ταμίας και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ως Βοηθός Ταμία.

Συνοπτικά, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο επανεκλέχτηκαν οι Λαμπρινή Αθανασοπούλου, Αποστόλης Κασβίκης, Ιουλία Κοκότου, Κωνσταντίνος Κόκοτος, Αλεξάνδρα Μπαλτά, Μαρία Παπαδοπούλου-Τεγερίδη, Δημήτρης Τριανταφύλλης, Βασίλης Χαντζής. Νέοι σύμβουλοι εκλέχτηκαν οι: Αγγελική Αθανασοπούλου (Angie Athens), Ροδάνθη Ζαχαροπούλου, Αλεξάνδρα Καβουνίδη, Πάμελα Μίχου και Μαρία Πανοπούλου, με τη διάρκεια της θητείας να είναι διετής, έως και το 2024.

Λαμβάνοντας το λόγο, η Ελένη Καλογερά αναφέρθηκε στην ακύρωση της προγραμματισμένης για τον Μάρτιο του 2020 Γενικής Συνέλευσης και Εκλογών λόγω της επικινδυνότητας του κορωνοϊού –Covid 19- και κατά συνέπεια της απαγόρευσης συγκεντρώσεων, γεγονός που δεν επέτρεψε τη συνεύρεση και την επικοινωνία με τα μέλη επί τω έργω. Παρουσίασε κατ’ αρχήν τα πεπραγμένα της περιόδου 2018-2020 και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις-κορμό του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο 2020-2022 δηλαδή τον Εσπερινό της Παναγίας Προυσιώτισσας 2020, καθώς και το Μνημόσυνο και τον Εσπερινό 2021. Επίσης, το Δ.Σ. φρόντισε για την έκδοση και αποστολή του Ημερολογίου του Συλλόγου 2021-2022.

Στο κλίμα της περιόδου του κορωνοϊού και στο πνεύμα της Θαυματουργής Εικόνας Παναγίας Προυσιώτισσας, με πρωτοβουλία του Δ.Σ. τελέστηκε δέηση στο Ναό του Αγίου Νικολάου που αναμεταδόθηκε μέσω του κοινωνικού δικτύου Facebook στις 29/5/21 και του Ναού και του Συλλόγου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο δωρεών του Συλλόγου και μετά από αίτημα του φιλικού Συλλόγου των Τηλίων που συζητήθηκε στη Γενική Συνέλευση, ο Σύλλογος προσφέρει βοήθεια στην 17μηνη Αλέσσια, ορφανή κορούλα της τραγικής μητέρας Ειρήνης Σπαντοπανάγου, που μετά τον θάνατό της από το χέρι του συζύγου της, πατέρα της Αλέσσιας, και της αυτοκτονίας του, ανέλαβε τη φροντίδα της η γιαγιά, Σύνθια Σπαντοπανάγου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η πρόεδρος στην ενίσχυση του Συλλόγου από τους δωρητές του για αυτόν καθ’ αυτόν τον Σύλλογο καθώς και στη Μνήμη κεκοιμημένων μελών του.

Ετήσιο μνημόσυνο για τα κεκοιμημένα μέλη

Λίγο νωρίτερα τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, Φλάσινγκ, το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων μελών του Συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής από τον π. Παύλο Παλαιστίδη, ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας του Αγίου Νικολάου, συλλειτουργούντoς του ιερέως – Οικονόμου Αριστείδη Γαρίνη με ικανή παρουσία μελών, υποστηρικτών και φίλων του Συλλόγου, καθώς και του σταθερού εκκλησιάσματος του Ναού. Με το πέρας της επιμνημοσύνου δεήσεως, ο π. Παύλος, τιμώντας την Εικόνα της Παναγίας Προυσιώτισσας, ιερό σύμβολο του Συλλόγου, που θησαυρίζεται στο Ναό, επαίνεσε τα μέλη του που κρατούν διαρκώς τον Σύλλογο ενεργό και που μέσω των δράσεών του ενισχύουν και την κοινότητα του Αγίου Νικολάου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εν μέσω συγκινησιακά φορτισμένου κλίματος, αλλά και μηνυμάτων αισιοδοξίας, τελέστηκαν τα εγκαίνια στο νέο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, παρουσία πλήθους προσκεκλημένων και επισήμων, που πέρασαν για πρώτη φορά την πύλη του εθνικού προσκυνήματος.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας