x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το νέο νομοσχέδιο της Νικόλ Μαλλιωτάκη

03 Ιανουαρίου 2023

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Μια σειρά από νομοθετικές παρεμβάσεις, οι οποίες αναμένεται να ανεβάσουν το πολιτικό θερμόμετρο από τις πρώτες συνεδριάσεις του νέου διχασμένου Κογκρέσου της προσεχούς διετίας, έθεσε ως προτεραιότητα το υψηλόβαθμο στέλεχος των Ρεπουμπλικανών της Ομοσπονδιακής Βουλής, Στήβεν Σκαλίζ (Steven Scalise), με την έλευση της νέας χρονιάς, που σηματοδοτεί και τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Σκαλίζ, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ετοιμάζει ολοκληρωτική αντεπίθεση σε θέματα όπως «ο στρατός πρακτόρων του IRS του Μπάιντεν, τα εκτοξευμένα κόστη στην ενέργεια, οι κρίσεις στα σύνορα και την εγκληματικότητα, η απειλή της Κίνας και η διασφάλιση της προστασίας για την ζωή και για αυτούς που μάχονται για αυτήν». Παράλληλα, ο κ. Σκαλίζ, σε έναν άλλο τομέα, εισηγείται την ολική επαναφορά της διά ζώσης εργασίας στο Κογκρέσο, αφήνοντας στο παρελθόν το υβριδικό σύστημα και την εξ αποστάσεως συμμετοχή, που είχε καθιερωθεί κατά κόρον στην Ομοσπονδιακή Βουλή, ήδη από την περίοδο της πανδημίας.

Μια από τις αντιπροσώπους που αναμένεται να επιτελέσουν από τις πρώτες ημέρες σημαντικό ρόλο στο νομοθετικό έργο της ισχνής ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας αναμένεται να είναι η ομογενής Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis), η οποία αναμένεται να παρέμβει αναφορικά με τη διαφάνεια στο ομοσπονδιακό δικαστικό σύστημα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική επιστολή του κ. Σκαλίζ, η Νικόλ Μαλλιωτάκη θα είναι η εισηγήτρια ενός νομοσχεδίου με τίτλο «Οι Εισαγγελείς πρέπει να διώκουν» (Prosecutors Need to Prosecute Act). Πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου, το οποίο απαιτεί από τους περιφερειακούς εισαγγελείς και τα γραφεία των εισαγγελέων να συντάσσουν μια έκθεση που θα εξετάζει τον αριθμό των υποθέσεων στις οποίες οι εισαγγελικοί λειτουργοί αρνήθηκαν να ασκήσουν δίωξη, όπως επίσης και τον αριθμό των ποινικών που αποφυλακίζονται, αλλά και τον αριθμό των αδικημάτων από τους λεγόμενους «εγκληματίες καριέρας».

Υπενθυμίζεται ότι η Νικόλ Μαλλιωτάκη έχει θέσει την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην κορυφή της ατζέντας, ενώ έχει στηλιτεύσει επανειλημμένως το καθεστώς με τις εγγυήσεις αποφυλάκισης που επικρατεί στη Νέα Υόρκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Ο Τομ Χανκς (Tom Hanks) και η Ρόμπιν Ράιτ (Robin Wright) μπορεί να φαίνονται λίγο νεότεροι στην επερχόμενη ταινία «Here» του σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ζεμέκις.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ