x

Αμερική

Το πρόβλημα του εξαερισμού στα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης

ΑΣΤΟΡΙΑ. Ερευνα για τα ανεπαρκή συστήματα εξαερισμού στα σχολεία της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε η τοπική ιστοσελίδα Gothamist, παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία βάσει των οποίων τα κρούσματα Covid-19 εμφανίζονται πιο συχνά σε σχολικά συγκροτήματα που παρουσιάζουν τις συγκεκριμένες ελλείψεις.

Πρόκειται για ευρήματα τα οποία προκαλούν προβληματισμό και εύλογα ερωτηματικά καθώς, εφόσον το ρεπορτάζ της Gothamist ευσταθεί, υπάρχουν τουλάχιστον 61 δημόσια σχολεία στην πόλη της Νέας Υόρκης τα οποία εξαερίζονται μόνο μέσω ανοικτών παραθύρων και δυο παλαιάς τεχνολογίας ιονιστών, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στις τεχνικές προδιαγραφές που έχουν οριστεί για την ασφαλή λειτουργία των κλειστών χώρων την περίοδο της πανδημίας. Ολα αυτά, σε μια περίοδο κατά την οποία ο εξαερισμός, οι αποστάσεις και η χρήση μάσκας θεωρούνται το «άλφα και το ωμέγα» για τα σχολικά συγκροτήματα, με την φετινή χρονιά να κρύβει «παγίδες», εφόσον ο εμβολιασμός σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες μαθητών δεν είναι ακόμα διαδεδομένος.

Μεταξύ των σχολείων που περιλαμβάνονται σε αυτήν την κατηγορία είναι και τρία που εδρεύουν στην Αστόρια και το Λονγκ Αϊλαντ Σίτυ: Πρόκειται για το P.S. 084 που βρίσκεται στην οδό Στανγουεϊ, την Ακαδημία Αμερικανικών Σπουδών (The Academy of American Studies) και το Ρίβερβιου (The Riverview School). Είναι τα τρία από τα συνολικά οκτώ σχολεία του Κουίνς που εμφανίζονται από την έρευνα της Gothamist ως ανεπαρκώς εξαεριζόμενα.

Βάσει των στατιστικών στοιχείων, οι ανησυχίες για τις ελλείψεις αυτές επαληθεύονται και μέσω των καταγεγραμμένων κρουσμάτων, καθώς τα σχολεία αυτά παρουσιάζουν έως και 23% αυξημένα κρούσματα της Covid-19, σε σχέση με τα αντίστοιχα που βρίσκονται στους ίδιους ταχυδρομικούς κώδικες και πληρούν τις προδιαγραφές.

Μάλιστα, η έρευνα παραθέτει και την γνωμάτευση ανεξαρτήτων ειδικών, οι οποίοι συμφωνούν στην ουσία αυτής της προσέγγισης. Παρ’ όλα αυτά, το ακριβές της έρευνας -τουλάχιστον όσον αφορά στην παράθεση των στατιστικών στοιχείων- αμφισβητείται από εκπροσώπους της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δήμου Νέας Υόρκης, οι οποίοι τονίζουν πως ορισμένοι μαθητές δεν φοιτούν στο πλησιέστερο σχολείο του ταχυδρομικού κώδικα στο οποίο διαμένουν. Επιπλέον, το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως υποστηρίζουν ότι τα 61 αυτά σχολεία που αναφέρει η Gothamist δεν αντιπροσωπεύουν συνολικά παρά μόνο ένα 2% των κρουσμάτων που καταγράφηκαν στα δημόσια σχολικά συγκροτήματα της πόλης.

Πάντως, ακόμη κι αν τα στοιχεία της πόλης ισχύουν, οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν πως η ασφαλής λειτουργία αυτών των σχολείων κατά την διάρκεια του βαρύ χειμώνα της Νέας Υόρκης δεν θα είναι και ό,τι πιο εύκολο, με δεδομένο ότι, εν μέσω χαμηλών θερμοκρασιών -οι οποίες έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους- θα πρέπει να πραγματοποιούν μαθήματα με ανοικτά παράθυρα, που είναι, όπως προαναφέρθηκε, το μαζικό μέσο εξαερισμού. Αλλωστε, κατά την διάρκεια της περσινής χρονιάς δεν υπήρχε αυτή η εμπειρία, καθώς πολλά από τα σχολεία λειτουργούσαν, ούτως ή άλλως, εξ αποστάσεως, καθώς δεν υπήρχε καν η επιλογή του εμβολιασμού κατά της Covid-19.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με χαμηλές θερμοκρασίες και διαδοχικές βροχοπτώσεις υποδέχθηκε τον Οκτώβριο η πόλη της Νέας Υόρκης, με το σκηνικό του καιρού να θυμίζει περισσότερο ήπιες χειμερινές μέρες και λιγότερο τις πρώτες εβδομάδες του φθινοπώρου.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο με την τουρκική ακτοφυλακή να προωθεί βίαια μετανάστες προς την Ελλάδα

ΑΘΗΝΑ. Βίντεο με πλάνα από την τουρκική ακτοφυλακή «να προωθεί βίαια μετανάστες προς την Ελλάδα κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και της Κοινής Δήλωσης της ΕΕ» ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Πλήθος κόσμου στην κηδεία της Αλισον Ρούσο – Ελινγκ, θύμα ομογενούς δράστη (Βίντεο)

ΜΠΡΟΥΚΒΙΛ. Με τιμές που αρμόζουν σε βαθμοφόρο που έπεσε εν ώρα καθήκοντος, οι Αρχές της Νέας Υόρκης αποχαιρέτησαν την 61χρονη διασώστρια Αλισον Ρούσο - Ελινγκ (Alison Russo - Elling), η οποία έπεσε νεκρή την προηγούμενη Πέμπτη από το μαχαίρι του 34χρονου ομογενούς Πίτερ Ζησόπουλου (Peter Zisopoulos) ο οποίος της επιτέθηκε απρόκλητα σε ένα αποτρόπαιο περιστατικό στην Αστόρια.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας