x
 

Αμερική

Το Queens College τίμησε τον Νίκο Χριστοδουλίδη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Συναισθήματα συγκίνησης, υπερηφάνειας αλλά και αμοιβαίας εκτίμησης χαρακτήρισαν την τελετή βράβευσης του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, με το Προεδρικό Μετάλλιο (President’s Medal), από την ηγεσία του Queens College, όπου φοίτησε κατά την διάρκεια της πενταετούς παρουσίας του στη Νέα Υόρκη.

Στην ειδική τελετή, η οποία έλαβε χώρα το πρωί της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας έλαβε τα εύσημα από τον πρόεδρο του Queens College, Φρανκ Γου (Frank H. Wu), όπως επίσης και από τον Διευθυντή του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών, Δρος Γεράσιμου Κατσάν (Dr. Gerasimos Katsan), απ’ όπου αποφοίτησε o κ. Χριστοδουλίδης, με κύριες σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες, τα Οικονομικά, Βυζαντινές και Νεοελληνικές Σπουδές.

Στην τελετή, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόταν από τη σύζυγο του, Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, ο πρόεδρος του Queens College, Φρανκ Γου, απονέμοντας το τιμητικό Μετάλλιο είπε, μεταξύ άλλων, ότι o πρόεδρος Χριστοδουλίδης είναι «ο πλέον διακεκριμένος απόφοιτος του Κολλεγίου, σημειώνοντας ότι η πορεία ζωής του αποδεικνύει την αφοσίωσή του στο καθήκον».

Πρόσθεσε ότι «όλοι θαυμάζουν την πρόοδο που έχει κάνει ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης στην πορεία του, σημειώνοντας ότι αυτό ήταν εμφανές από τα πρώτα φοιτητικά του χρόνια».

Παραλαμβάνοντας το Μετάλλιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τη βαθιά του συγκίνηση και είπε, μεταξύ άλλων, ότι ήταν στο Queens College που αρχικά ανέπτυξε έντονο ενδιαφέρον για τον ακαδημαϊκό τομέα, σημειώνοντας ότι όταν πρωτοήρθε στη Νέα Υόρκη για σπουδές πολύ γρήγορα αισθάνθηκε ασφάλεια, λόγω των ανθρώπων που συγκροτούσαν το Κέντρο Βυζαντινών Σπουδών.

«Ένα ερώτημα που συνεχώς κάνω στον εαυτό μου, και υπό την προηγούμενη μου ιδιότητα ως ακαδημαϊκού, του κυβερνητικού εκπροσώπου, του Υπουργού Εξωτερικών και τώρα ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι πώς διαμορφώνουμε και προστατεύουμε περιβάλλοντα που χαρακτηρίζονται από θετικά κίνητρα που μας παροτρύνουν να αγωνιστούμε για να γίνουμε οι καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε», είπε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Τέλος, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «κοιτάζοντας στο παρελθόν, τις εμπειρίες και τις γνώσεις που απέκτησα σε κάποια από τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου, εδώ στο Queens College, και που έχουν καθορίσει το ποιος είμαι σήμερα, αξιοποιώ τα μαθήματα και τις εμπειρίες αυτές στον συνεχή αγώνα, ως Πρόεδρος, για να υπάρξουν βελτίωση και αλλαγές στη χώρα μου και στον λαό της».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, όπως και ο Δρ Γεράσιμος Κατσάν, που εξήρε την πορεία και το έργο του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Παρόντες ήταν ακόμη ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Δικηγόρων Νέας Υόρκης, Γιώργος Ζαπάντης, ο ακαδημαϊκός Δρ Νίκος Αλεξίου και άλλα στελέχη της Ομογένειας αλλά και φίλοι του Νίκου Χριστοδουλίδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος χαρακτήρισε βαθύτατη προσβολή για τους Ελληνες παγκοσμίως την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να ακυρώσει αιφνίδια και άκομψα τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην οποία θα γινόταν συζήτηση και για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ