x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Το σχολείο «Αργύριος Φάντης» Μπρούκλιν τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με τραγούδια της χορωδίας, θεατρικές παραστάσεις, χορό και ιστορικές αφηγήσεις τίμησε την επέτειο της Ανεξαρτησίας το Ημερήσιο Ελληνικό Σχολείο «Αργύριος Φάντης» της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν, την Πέμπτη 21 Μαρτίου.

Ο διευθυντής, Θεόδωρος Τασούλας, συνεχάρη το Ελληνικό Τμήμα για το εξαιρετικό πρόγραμμα που διοργάνωσαν οι Εύη Δημητριάδου, Ευάγγελος Χαζίρογλου, Τάσος Γεμεντζόπουλος και Θεόδωρος Αλβανός καθώς και τους μαθητές για τις προσπάθειες που κατέβαλαν.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, ανέφερε μέσω «Εθνικού Κήρυκα», ότι όλος ο Ελληνισμός τιμά και δοξάζει τους αγώνες που έδωσαν οι ήρωες του ’21 για την ελευθερία της πατρίδας.

Οπως είπε, «επί αιώνες οι σκλαβωμένοι Ελληνες υπέφεραν, θυσιάστηκαν, όμως ποτέ δεν έχασαν τη χριστιανική τους πίστη και το πιστεύω ότι η ελευθερία και η ανεξαρτησία δεν διαπραγματεύονται».

Οι μαθητές του σχολείου «Αργύριος Φάντης» απαγγέλλουν τον Εθνικό Υμνο. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Η υποδιευθύντρια, Παναγιώτα Λιλικάκη, μίλησε στην εφημερίδα για τους βασικούς στόχους του σχολείου που είναι να κρατήσει ζωντανή την ελληνική γλώσσα και ταυτότητα, να δημιουργήσει νέους φιλέλληνες και να συμβάλει στη διατήρηση και διάδοση του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Ο δάσκαλος του Ελληνικού Τμήματος, Ευάγγελος Χαζίρογλου, τόνισε: «Η σχολική γιορτή ανέδειξε την ένδοξη μας ιστορία και τη θυσία για την ελευθερία.

Ολοι οι μαθητές έδειξαν το ταλέντο και τις ικανότητές τους στις τέχνες και τον πολιτισμό.

Η μεγάλη διπλή γιορτή του Εθνους, που τιμούμε την 25η Μαρτίου, εκπέμπει μηνύματα πίστης, ελπίδας και εθνικής ανάταξης».

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Κωνσταντίνος Παράβαλος, συνεχάρη διοίκηση, εκπαιδευτικό προσωπικό, μαθητές και γονείς και τόνισε τη διαρκή στήριξη της εκκλησίας στο έργο του σχολείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στο γεγονός ότι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στα πολιτειακά κοινοβουλευτικά όργανα της Νέας Υόρκης ενήργησαν από κοινού, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, εστίασε ο αναπληρωτής επικεφαλής της Πολιτειακής Γερουσίας, Μιχάλης Γιάνναρης (Michael Gianaris) αναφορικά με το πρόσφατο ψήφισμα για τα 50 χρόνια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, το οποίο οι τουρκικές διπλωματικές αρχές προσπάθησαν -ανεπιτυχώς- να παρεμποδίσουν.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

ΒΙΝΤΕΟ