x
 

Κύριο Άρθρο

To συνέδριο της ΑΗΕΡΑ

29 Ιουλίου 2021
Κύριο Αρθρο

Το 99ο επετειακό συνέδριο της ΑΗΕΡΑ στέφεται από επιτυχία παρά τις δυσκολίες του κορωνοϊού.

Παρακολουθώντας το από κοντά διαπιστώνουμε τις πολύ καλές οργανωτικές προσπάθειες που απέδωσαν χάρη σε ανθρώπους που πιστεύουν στην ΑΗΕΡΑ, στο σκοπό της και στους στόχους που τίθενται σε κάθε ετήσιο συνέδριο.

Μόνο που το φετινό είχε ακόμη ένα μεγαλύτερο στόχο: Αφού γίνεται στην Αθήνα, θέλησε να ανανεώσει τους δεσμούς των Ελληνοαμερικανών με την πολιτική ηγεσία, να ενημερωθεί και να ενημερώσει τους αρμόδιους. Και βεβαίως, να αφήσει το στίγμα της οργάνωσης ως της μεγαλύτερης ελληνοαμερικανικής οργάνωσης που τα τελευταία χρόνια έχει εδραιώσει το όνομα και την παρουσία της στις ΗΠΑ και ανάμεσα σε μη ελληνικής καταγωγής Αμερικανούς τους οποίους ελκύει το ελληνικό όνειρο που εξακολουθεί να διαχέει σαν όραμα ο αρχαίος πολιτισμός.

Αυτή τη φορά το συναίσθημα είναι πιο έντονο, καθώς μπόρεσαν να συναντηθούν πατριώτες που τους είχε αφήσει μακριά η πανδημία. H αισιοδοξία είναι πολύ πιο αισθητή καθώς υπάρχει μία πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα και μία κυβέρνηση που εμπνέει σεβασμό στο εξωτερικό και τέλος, ένα οικονομικό περιβάλλον που παρά το κλείσιμο της οικονομίας που είχε προηγηθεί είναι ρόδινο, χάρη στα μηνύματα των επενδυτών από το εξωτερικό.

Ολα αυτά ακουμπούν τους ΑΗΕΡΑΝS επειδή είναι άνθρωποι δοκιμασμένοι στις ΗΠΑ. Δικηγόροι, γιατροί, επιχειρηματίες, πανεπιστημιακοί, είναι άνθρωποι με κεραίες ευαίσθητες σε μηνύματα. Κι αυτή τη φορά ευρισκόμενοι στην Αθήνα και ξέχωρα από το συνέδριο, γίνονται δέκτες καλών και θετικών μηνυμάτων. Κι αυτό τους ευχαριστεί πολύ περισσότερο καθώς όλο τους το είναι, όλη τους η σκέψη και η καρδιά βρίσκονται πάντα στην πατρίδα. Και το συναίσθημα να πατάς το χώμα της σε μία περίοδο που παρά τα διαχρονικά της προβλήματα έχει αρχίσει να υλοποιεί το όραμα της νέας Ελλάδας, τους γεμίζει απέραντη ικανοποίηση. Τέτοια που μόνο ένας ομογενής μπορεί να αισθανθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αν συμβεί μία φορά θα ξανασυμβεί σχεδόν μετά βεβαιότητας τείνουν να συμφωνούν ειδικοί και έρευνες για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε αντιδιαστολή με τις ελπίδες των θυμάτων πολλές φορές για το αντίθετο.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ