x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Το θέμα του Τραμπ να λυθεί πολιτικά, όχι στα δικαστήρια

Στις δημοκρατίες, έλεγε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, τα πολιτικά θέματα λύνονται μόνο στην κάλπη. Οταν η αρχή αυτή παραβιαστεί, τότε αυτό δεν οδηγεί ούτε σε ευχάριστες καταστάσεις, αλλά ούτε και ευνοεί το δημοκρατικό πολίτευμα. Το αντίθετο.

Είναι λοιπόν για τον λόγο αυτό που καλά θα κάνουν οι αντίπαλοι του Ντόναλντ Τραμπ να αντιμετωπίσουν με περίσκεψη την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Κολοράντο να διαγράψει το όνομά του από τα ψηφοδέλτια.

Η όντως ιστορική αυτή απόφαση, μπορεί μεν να δημιουργεί ένα αίσθημα ευφορίας και δικαίωσης στους αντιπάλους του, αλλά τελικά -όπως και τόσες άλλες αποφάσεις σε βάρος του- συσπειρώνει ακόμα περισσότερο τους οπαδούς του και, επιπλέον, προσθέτει κι άλλους που θεωρούν ότι ο πρώην Πρόεδρος καταδιώκεται για πολιτικούς λόγους από τους αντιπάλους του.

Και τον ρόλο αυτό, τον ρόλο του θύματος, ο Τραμπ τον παίζει πολύ καλά.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Κολοράντο απεφάνθη ότι ο Τραμπ δεν δικαιούται να διεκδικήσει το προεδρικό αξίωμα στην πολιτεία τους, με βάση την παράγραφο 3 της Τροπολογίας 14 του Συντάγματος, επειδή «ενέπνευσε και συμμετείχε σε ανταρσία και επανάσταση» ενάντια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Η συμπεριφορά του Τραμπ είναι όντως «επαίσχυντη», κατά τον χαρακτηρισμό της «Wall Street Journal».

Είναι ο πρώτος πρόεδρος στην Ιστορία των ΗΠΑ που έχει κατηγορηθεί για 91 εγκληματικές πράξεις.

Ωστόσο, μόνο αν ηττηθεί στις κάλπες θα εκλείψει το αστέρι του. Το αντίθετο, αν αποκλειστεί από τα ψηφοδέλτια από τα δικαστήρια, το αστέρι του θα μεσουρανεί και θα δημιουργεί προβλήματα για πολλά χρόνια στη χώρα και στον Κόσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Αθώος» είναι ο κατηγορούμενος, διαβεβαίωσε τους ενόρκους ο δικηγόρους υπεράσπισης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ολοκληρώνοντας την υπεράσπιση του πελάτη του.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ