x

Αμερική

Τον Ιούνιο η παρέλαση της 5ης Λεωφόρου στη Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η 5η Ιουνίου είναι πλέον η επικρατέστερη ημερομηνία για την διεξαγωγή της παρέλασης για την 201η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στην 5η Λεωφόρο, όπως έγινε γνωστό κατά την διάρκεια της άτυπης πανομογενειακής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» («Ε.Κ.») η Επιτροπή Παρέλασης εξάντλησε όλα τα περιθώρια τόσο για την 15η όσο και την 22α Μαϊου, ως εναλλακτική, αλλά φαίνεται πως καμία από τις δυο τελικά δεν είναι διαθέσιμη. Αντίθετα, από την πιθανότητα ακύρωσης της παρελάσεως, την στιγμή που πραγματοποιείται κανονικά σε άλλες πόλεις, ενώ δεν φαίνεται να παρεμποδίζεται από την επιδημιολογική εικόνα, η Επιτροπή μάλλον προτιμά την διεξαγωγή σε μια ημερομηνία μακριά μεν από την 25η Μαρτίου αλλά, σε κάθε περίπτωση, με κάποια επιμέρους πλεονεκτήματα.

Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια. 10 Φεβρουαρίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης

Ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους, ο προεδρεύων της πανομογενειακής και στενός συνεργάτης του προέδρου της Επιτροπής, Τζον Κατσιματίδη, Ηλίας Κάτσος, δήλωσε αισιόδοξος πως το αίτημα θα γίνει δεκτό από τον Δήμο Νέας Υόρκης, τονίζοντας ότι πιθανότατα θα τεθεί και υπόψη του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Ερικ Ανταμς (Eric Adams) στη συνάντηση της προσεχούς Τρίτης με εκπροσώπους της Ομογένειας.

Από την πλευρά τους, οι δυο συμπρόεδροι της Επιτροπής Παρέλασης, Νίκος Μπάρδης και Δημήτρης Καλαμαράς, άφησαν να εννοηθεί πως, μπροστά στον σκοπό της παρέλασης, οι διαφορές επί του διοικητικού της Ομοσπονδίας δεν θα πρέπει να επηρεάσουν την αγαστή συνεργασία για την προετοιμασία της, επισημαίνοντας πως θα απαιτηθεί περαιτέρω προσπάθεια και συμμετοχή στις Επιτροπές.

Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, Αστόρια. 10 Φεβρουαρίου 2022. Φωτογραφία: «Ε.Κ.»/Ζαφείρης Χαϊτίδης

Παράλληλα, ο κ. Μπάρδης προειδοποίησε πως η συγκέντρωση δωρεών ενδεχομένως να είναι δυσκολότερη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καθώς πολλές επιχειρήσεις έχουν χτυπηθεί οικονομικά από την πανδημία ή δεν λειτουργούν πλέον, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τα εστιατόρια, που παραδοσιακά υποστήριζαν σημαντικές πλατφόρμες εσόδων, όπως είναι το Λεύκωμα της παρελάσεως.

Τέλος, έγινε γνωστό πως από την επόμενη εβδομάδα οι πανομογενειακές θα είναι ανοικτές, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MONTΡΕΑΛ. Συνάντηση με τον Χρήστο Αδαμόπουλο, γενικό διευθυντή του Σχολείου «Σωκράτης-Δημοσθένης» της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, είχε στις εγκαταστάσεις του ελληνικού σχολείου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Ειρήνη Ζαχαριάδη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας