x

Αμερική

Τον Ιούνιο το Συνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής

ΣΙΚΑΓΟ. Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο 75ο Εθνικό Συνέδριο απηύθυνε η ηγεσία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής, γνωστοποιώντας το περιεχόμενο του προγράμματος των εργασιών, που πρόκειται να λάβουν χώρα από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου στο Σικάγο.

Οπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, το φετινό συνέδριο περιλαμβάνει ένα ευρύ κάλεσμα το οποίο απευθύνεται και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού καθώς, εκτός από τα στελέχη της Ομογένειας, θα προσκληθούν και πολιτικά στελέχη του Νομού Αρκαδίας, όπως είναι οι εν ενεργεία βουλευτές και άλλοι θεσμικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς.

Η κεντρική θεματική ενότητα είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, με το πλαίσιο των εργασιών να εστιάζει σε τρεις διαφορετικούς πυλώνες: την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το μέλλον του Ελληνισμού στις ΗΠΑ αλλά και το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, που αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές προσφορές των αποδήμων της Αρκαδίας προς την ιδιαίτερή τους πατρίδα.

Παράλληλα, τονίζεται ότι η Ομοσπονδία θα τιμήσει όλους τους εν ζωή Προέδρους με τo Βραβείο  «Αλέξανδρος Παπαναστασίου», αναγνωρίζοντας τη σημαντική προσφορά τους στην Οργάνωση, την ελληνοαμερικανική κοινότητα όπως επίσης και για το γεγονός ότι διατηρούν την Παναρκαδική Ομοσπονδία στο κορυφαίο επίπεδο των οργανώσεων. Επιπλέον, στα τιμώμενα πρόσωπα περιλαμβάνονται ο Κυβερνήτης της Μεσοδυτικής Περιφέρειας, Ταξιάρχης Σταματόπουλος, ο οποίος θα λάβει το βραβείο  «Βασίλειος Χέλης», αλλά και το ζεύγος Δημητρίου και Ελένης Μπούση, που θα λάβουν το βραβείο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης».

Τέλος, τονίζεται ότι στις παράλληλες δραστηριότητες του συνεδρίου συγκαταλέγεται το επίσημο δείπνο που θα λάβει χώρα το Σάββατο 11 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του Αγίου Νεκταρίου, όπως επίσης και το καθιερωμένο πικνίκ της Μεσοδυτικής Περιφέρειας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καλούν και να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 630-833-1900.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ενα μήνυμα προς πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Ερικ Ανταμς και το NYPD.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Διάλογοι του ΙΣΝ: Τα Social Media και η Κοινωνική Αλλαγή

ΑΘΗΝΑ. Από το Extinction Rebellion μέχρι το Black Lives Matter, τα κοινωνικά κινήματα αξιοποιούν όλο και περισσότερο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσουν τις εκκλήσεις τους για δράση.

Υψηλοί τόνοι στην Βουλή από Μητσοτάκη και Τσίπρα για Οικονομία (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε σήμερα η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για μια σειρά από ζητήματα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας