x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τον Μάιο η δεξίωση του Κέντρου Βυζαντινών Σπουδών

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ευρύ κάλεσμα για συμμετοχή στην επετειακή δεξίωση του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Κολλεγίου του Κουίνς (Queens College), η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαϊου στο Terrace on the Park, απηύθυνε, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» η υποδιευθύντρια Μαρία Αθανασοπούλου.

Σύμφωνα με την κ. Αθανασοπούλου, η εκδήλωση αυτή έχει διττό χαρακτήρα: Από τη μια πλευρά, να εορταστούν τα 50 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών, που έχει εμβληματικό χαρακτήρα για τον Ελληνισμό της Νέας Υόρκης, όπως επίσης και να ενισχυθεί οικονομικά το πρόγραμμα λειτουργίας του, με δεδομένο πως, μετά την αλλαγή των κανονισμών από την Πολιτεία Νέας Υόρκης, υποχρεούται, όπως και άλλα αντίστοιχα Κέντρα, να χρηματοδοτείται με δικούς του πόρους.

«Τα τελευταία δυο χρόνια έχουν αλλάξει οι νόμοι της Πολιτείας και καθιστούν αυτά τα Κέντρα Πολιτισμού εντός των Πανεπιστημίων να χρηματοδοτούνται από δικούς τους πόρους, εφόσον θέλουν να λειτουργήσουν αυτόνομα. Αυτό έθεσε τη συνέχιση της λειτουργίας του Βυζαντινού Κέντρου σε κίνδυνο με αποτέλεσμα, τα τελευταία δυο χρόνια και μετά την πανδημία, ο διευθυντής Γεράσιμος Κατσάν κι εγώ να στρέψουμε όλο το βάρος και το ενδιαφέρον στην διασφάλιση της βιωσιμότητάς του, αξιοποιώντας την συγκέντρωση χρηματοδοτικών πόρων (fundraising) από την Ομογένεια παράλληλα με το βάρος που δώσαμε στις ακαδημαϊκές και εκπαιδευτικές υποχρεώσεις του Κέντρου, καθώς συνεχίζουμε και παρέχουμε υποτροφίες σε φοιτητές, βασιζόμενοι στην γενναιοδωρία της ομογένειας», τονίζει η κ. Αθανασοπούλου.

Στην εκδήλωση πρόκειται να τιμηθεί για την προσφορά του ο επί χρόνια πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής, Χριστόφορος Στρατάκης, η οποία απαρτίζεται από γνωστά μέλη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, σε μια προσπάθεια να διατηρηθεί και να ενισχυθεί το ακαδημαϊκό έργο του Κέντρου.

«Καλούμε όλη την Ομογένεια να στηρίξει την εκδήλωση, διότι το Κέντρο πρέπει να διατηρηθεί. Ολες μας οι δυνάμεις πρέπει να είναι στραμμένες σε αυτό. Σε αυτήν την εκδήλωση θα τιμήσουμε τον Χριστόφορο Στρατάκη, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Κέντρου επί σειρά ετών. Στην Επιτροπή αυτή έχουμε την τιμή να συμμετέχουν διάφορα επιφανή μέλη της Ομογένειας, όπως είναι ο Φίλιπ Κρίστοφερ, ο Ευστάθιος Βαλλιώτης, ο Μάρκος Μαρινάκης, ο Πέτρος Γερατζούνης, ο Γιάννης Μεταξάς, ο Σάββας Τσίβικος, ο Κώστας Βαγγελάτος, ο Δήμος Σιώκης, ο Δημήτρης Ζερβούδης, η Εφη Λέκκα και ο Αντώνης Διαματάρης», τονίζει η κ. Αθανασοπούλου.

Παράλληλα, σύμφωνα με την υποδιευθύντρια του Κέντρου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών, σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα και, συγκεκριμένα, την Πέμπτη 23 Μαϊου, θα λάβει χώρα η τελετή αποφοίτησης και επίδοσης τιμητικών τίτλων και υποτροφιών στους φοιτητές που παρακολουθούν το πρόγραμμα των Ελληνικών Σπουδών, σε αίθουσα εκδηλώσεων του Κουίνς Κόλετζ, με κεντρικό διευθυντή τον Πρύτανη Φρανκ Γου (Frank Wu).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Στην επίσημη έναρξη του Τέταρτου Διεθνούς Συνεδρίου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου με θέμα την Προστασία της θρησκευτικής ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καλωσόρισαν το πλήθος των παρευρισκομένων σήμερα το πρωί ο Δρ Αντώνιος Λυμπεράκης, Άρχων Μέγας Ακτουάριος και Εθνικός Διοικητής των Αρχόντων στην Αμερική και ο Αθανάσιος Μαρτίνος, Άρχων Έξαρχος της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ