x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Τον Μάιο το Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ στο «Willard Intercontinental» της Ουάσιγκτον

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Με τη συμμετοχή σημαντικών φιλελλήνων ομοσπονδιακών βουλευτών, γερουσιαστών αλλά και στελεχών του ελληνο-αμερικανικού και ελληνο-εβραϊκού λόμπι, θα πραγματοποιηθεί το 38ο ετήσιο Συνέδριο της ΠΣΕΚΑ (Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα) για το 2023, το οποίο επιστρέφει σε διά ζώσης μορφή, μετά από την τριετή παρένθεση της πανδημίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο «Manatos & Manatos», το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον, από τις 9 έως και τις 11 Μαϊου του 2023, ενώ οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις και το δείπνο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Willard Intercontinental».

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στο συνέδριο έχουν προσκληθεί και αρμόδια στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα οποία έχουν αρμοδιότητα για την αμερικανική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία.

Οπως και τα προηγούμενα χρόνια, οργάνωση οικοδεσπότης θα είναι η ΠΣΕΚΑ, με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας Κυπρο-Αμερικανικών Σωματείων (ΚΟΑ), της AHEPA, του Αμερικανο-Ελληνικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute – AHI), του Συμβουλίου Ελληνο-Αμερικανικής Ηγεσίας (Hellenic American Leadership Council – HALC), του Ελληνο-Αμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (Hellenic – American National Council – HANC), του Κυπρο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (Cyprus US Chamber of Commerce), της οργάνωσης Coordinated Effort of Hellenes (CEH) και της Αμερικανο – Εβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee – AJC).

Υπενθυμίζεται πως, κατά το τελευταίο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ που είχε πραγματοποιηθεί διά ζώσης, συμμετείχαν 50 γερουσιαστές, βουλευτές και εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης, οι οποίοι και πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους παρευρισκόμενους και διοργανωτές του συνεδρίου.

«Αναμένουμε ένας παρόμοιος αριθμός και ανάλογο επίπεδο πολιτικών αντιπροσώπων να δώσουν το ‘παρών’ στο φετινό συνέδριο», αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου «Manatos & Manatos».

«Απόλυτα αφοσιωμένοι στον αγώνα»

Κάλεσμα για συμμετοχή στο 38ο ετήσιο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ απηύθυνε πρόσφατα, μέσω του πρωτοχρονιάτικου μηνύματός του, και ο πρόεδρος της Οργάνωσης, Φίλιπ Κρίστοφερ (Philip Christopher), ο οποίος παραμένει στις επάλξεις ακόμη και μετά τις πιο απογοητευτικές και δυσκολότερες εξελίξεις στη διαχρονική μάχη για επίλυση του Κυπριακού.

«Είμαστε όλοι δυσαρεστημένοι και απογοητευμένοι από την έλλειψη προόδου και είμαστε όλοι αναστατωμένοι από τις συνεχείς επιθέσεις της Τουρκίας και την φιλοπόλεμη ρητορική του προέδρου Ερντογάν, αλλά είμαστε όλοι απόλυτα αφοσιωμένοι στον αγώνα του κυπριακού λαού για δικαιοσύνη! Ελάτε μαζί μας στις 9-11 Μαΐου 2023 στο ετήσιο Συνέδριο PSEKA στην Ουάσιγκτον, DC. Ο αγώνας συνεχίζεται, η ελπίδα αντέχει και το όνειρο για μια ελεύθερη ενωμένη Κύπρο δεν θα πεθάνει ποτέ! Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ! Είθε το νέο έτος να φέρει Ελευθερία για την Κύπρο!», είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κρίστοφερ.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο συνέδριο μπορούν να κάνουν καταχώρηση μέσω της Ελίζαμπεθ Φάγκαν (Elizabeth Fagan) στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected].

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις στην αρχή αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια της πρωτοφανούς περιόδου της πανδημίας, όπως επίσης και η παρακαταθήκη για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό του Δημοσίου Συστήματος Υγείας ήρθαν στο επίκεντρο κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Επίκαιρη Ερώτηση - Πανδημία» του πρώην υφυπουργού και αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ