x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τον τίμησαν

Τον εκλιπόντα Επίσκοπο Ευκαρπίας Ιερόθεο, ηγούμενο της Μονής Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια, τον τίμησε δεόντως η πλήθουσα Εκκλησία των Πατρέων και κατ’ επέκταση της Ελλάδος, όπως είδαμε και στις σχετικές φωτογραφίες. Στην Εξόδιο Ακολουθία του παρευρέθηκαν οκτώ ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος, με προεξάρχοντα τον οικείο ποιμενάρχη Πάτρας, τον Χρυσόστομο, ο οποίος να υπενθυμίσω πως πριν λίγες εβδομάδες είχε παραχωρήσει συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα». Εκ Φαναρίου παρέστη ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος καταγόμενος από την Πάτρα και γνώριμος παλαιόθεν του μακαριστού Ιεροθέου.

Παρών ήταν επίσης και ο Μητροπολίτης πρώην Τυάνων Παϊσιος, ο ένας εκ των δύο ιδρυτών της Μονής Χρυσοβαλάντου και των Μετοχίων της. Η κίνηση αυτή του κ. Παϊσίου τον τιμά πραγματικά γιατί δείχνει τιμή και σεβασμό στον ιεράρχη που τον διαδέχθηκε στη Μονή. Αλλά όταν ο Μητροπολίτης Παϊσιος είχε επισκεφθεί προ μηνών τη Νέα Υόρκη, ο αείμνηστος Ιερόθεος του συμπεριφέρθηκε με σεβασμό, τιμή και αγάπη. Ο άλλος συνιδρυτής της Μονής ήταν ο Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος, ο οποίος απεβίωσε προ ενάμιση έτους, λυπημένος και πικραμένος κι αυτός.

Επίσης, παρέστησαν πολλοί ιερείς, αλλά και πλήθος λαού, που είχαν κατακλύσει τον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στην Πάτρα. Ο Επίσκοπος Ιερόθεος «έφυγε», το ζώπυρο ερώτημα είναι τι θα απογίνει η Μονή στην Αστόρια και τα Μετόχια της που βρίσκονται αντιμέτωπα με σωρεία προβλημάτων, τα οποία θα αρχίσουν να φαίνονται λίαν συντόμως. Βέβαια δεν είναι η μόνη εκκλησιαστική δικαιοδοσία ή οντότητα αν προτιμάτε που πάσχει. Οπου να γυρίσει να δει κανείς αντικρύζει φθίση εφιαλτική. Ευτυχώς όμως που τον οίακα της Εκκλησίας τον κρατά στα χέρια Του ο Χριστός, οπότε  «ουκ εξέλιπεν ελπίς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε άλλες χώρες ο τελικός του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο είναι γιορτή κατά κυριολεξία: τον αγώνα τον περιμένουν πώς και πώς όχι μόνο οι φίλαθλοι των ομάδων που διεκδικούν το τρόπαιο αλλά όλη η φίλαθλη κοινότητα, τα εισιτήρια γίνονται ανάρπαστα, ενώ η «σύγκρουση» προκαλεί συζητήσεις επί συζητήσεων για το αγωνιστικό κυρίως κομμάτι (και όχι μόνο), τόσο πριν από αυτή, όσο και μετά.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ