x
 

Οικονομία

Τουριστικό άνοιγμα στις ΗΠΑ προγραμματίζει με τη νέα χρονιά η Κύπρος

28 Νοεμβρίου 2022

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Πέραν των προσπαθειών για ενίσχυση της τουριστικής ροής από χώρες της ΕΕ, αλλά και γειτονικές, με τη νέα χρονιά αναμένεται να επιδιωχθεί άνοιγμα και της αγοράς των ΗΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος θα ταξιδεύσει στην Αμερική τον Ιανουάριο, με στόχο, όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», όχι τις απευθείας πτήσεις, αλλά την ενίσχυση της προβολής της Κύπρου.

Οι αναφορές έγιναν στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα, όπου ρωτήθηκε κατά πόσο θα φτάσουν τουρίστες από τις ΗΠΑ τη νέα χρονιά, με τον υφυπουργό να επισημαίνει πως και φέτος είχαμε Αμερικανούς.

«Οι αφίξεις από τις ΗΠΑ έως τον Οκτώβρη ανήλθαν σε 32 χιλιάδες και δεν αποκλείεται έως το τέλος του χρόνου να πλησιάσουμε τις 40 χιλιάδες, οι οποίοι έρχονται μέσω άλλων χωρών, ως επί το πλείστο μέσω Λονδίνου ή μέσω Γερμανίας» ανέφερε.

Στόχος, σύμφωνα με τον κ. Περδίο, είναι να ενισχυθεί η προβολή της Κύπρου στην Αμερική. «Τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ δεν πάμε με απαίτηση να μπουν απευθείας πτήσεις. Θέλουμε να ξεκινήσουμε με χαμηλό τον πήχη και επειδή ειπώθηκε πολλές φορές στην Κύπρο αυτή η ιδέα των απευθείας πτήσεων, πρέπει να είμαστε λίγο ρεαλιστές. Είμαστε μια χώρα των 800 χιλιάδων και κάποιες φορές συγχυζόμαστε διότι βλέπουμε την Ελλάδα που κάνει κάποια πράγματα και δεν αντιλαμβανόμαστε ότι η Ελλάδα είναι 10 εκατ. και ότι έχει μια τεράστια ομογένεια που ζει στην Αμερική».

Κατά τον ίδιο, πρώτα πρέπει να δημιουργήσουμε τουριστική ζήτηση και ύστερα να μιλάμε για απευθείας πτήσεις.

«Οπόταν, εμείς επιλέξαμε δύο τρόπους για να διεισδύσουμε στην αγορά. Πρώτα είναι μέσω των κοινών τουριστικών πακέτων με την Ιορδανία, τα οποία ανακοινώθηκαν πρόσφατα στο Λονδίνο».

Εντός της βδομάδας, ο υφυπουργός θα βρεθεί ξανά στην Ιορδανία για επαφές με τη Royal Jordanian, με στόχο, ενόψει του ταξιδιού στις ΗΠΑ, να είναι σε θέση να παρουσιάσει το πακέτο της Royal Jordanian, μέσω του οποίου, με την απευθείας πτήση Αμερικής – Αμμάν της εταιρείας «μετά να μπορούν οι κάτοικοι ΗΠΑ να έρθουν και στην Κύπρο».

Ο δεύτερος τρόπος διείσδυσης στις ΗΠΑ θα είναι μέσω της συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ British Airways και American Airlines. «Ήδη οι δύο εταιρείες πωλούν κοινά το εισιτήριο Νέα Υόρκη – Κύπρος. Μπορείς και σήμερα είτε να πας είτε να έρθεις από Αμερική μέσω Λονδίνου και οι βαλίτσες σου συνεχίζουν κανονικά, δεν πρέπει να τις πάρεις στο Λονδίνο και να κάνεις check in κτλ, βάσει της συμφωνίας κοινού κωδικού που έχουν».

«Ενημερώσαμε ήδη την British Airways για την πρόθεσή μας για προσέλκυση Αμερικανών και σύντομα θα ενημερώσουμε και την American Airlines, την οποία σίγουρα θα επιχειρήσουμε να δούμε στην Αμερική», είπε.

Ο κ. Περδίος θα επισκεφθεί αρχικά την Ουάσιγκτον, όπου θα διοργανωθεί ένα event με τον Σύνδεσμο ATTA (Adventure Travel Tourism Association) και ακολούθως θα συμμετάσχει σε δύο εκδηλώσεις στην Νέα Υόρκη, με την ομογένεια και με τον ASTA (American Society of Travel Advisors).

Άνοιξαν 7 Χριστουγεννιάτικα Χωριά

Στο μεταξύ σε ένα μαγευτικό σκηνικό που στήθηκε στην πλατεία Παναγίας και στο υπαίθριο λαογραφικό μουσείο παραδοσιακών επαγγελμάτων, πραγματοποιήθηκε στη Δερύνεια, η επίσημη τελετή έναρξης των 7 Χριστουγεννιάτικων Χωριών από τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους Δήμαρχοι, προέδροι κοινοτικών συμβουλίων, βουλευτές, φορείς του τουρισμού, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πλήθος κόσμου.

Τα 7 Χριστουγεννιάτικα Χωριά είναι έτοιμα να καλωσορίσουν το κοινό μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου.

Τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά λειτουργούν στον Αγρό, στη Δερύνεια, στην Καλαβασό, στον Καλοπαναγιώτη, στην Κυπερούντα, στο Φικάρδου και στην Πόλη Χρυσοχούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ