x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τους πήραν χαμπάρι

Πολλοί Ελληνες μαθητές είτε από επιλογή, είτε επειδή αποτυγχάνουν στις πανελλαδικές εξετάσεις οδηγούνται στη λύση των πανεπιστημίων του εξωτερικού. Εκεί για τρία, τέσσερα ή και περισσότερα χρόνια πληρώνουν δίδακτρα και κάνουν έξοδα για τη διαμονή τους τα οποία τα καρπώνονται τα κράτη που τους υποδέχονται. Το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα είναι βέβαιο ότι θα ανακόψει αυτή την οικονομική αιμορραγία. Το ίδιο έχει γίνει και με την Κύπρο, η οποία εδώ και 15 περίπου χρόνια έχει επιτρέψει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Το επιχείρημα αυτό από μόνο του θα ήταν αρκετό για κάθε νοήμονα και εχέφρονα άνθρωπο να δει την ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα με θετική ματιά. Από εκεί και πέρα βέβαια υπάρχουν χίλια δύο άλλα επιμέρους πράγματα που μπορούμε να συζητήσουμε για τα πανεπιστήμια αυτά.

Ο λόγος, όμως, που οι σύντροφοι αντιδρούν δεν είναι ότι δεν είναι νοήμονες ή εχέφρονες και δεν καταλαβαίνουν ότι είναι όφελος για τη χώρα τα παιδιά μας να μην πηγαίνουν στο εξωτερικό να σπουδάσουν (και κάποιες φορές σε αμφιβόλου ποιότητας πανεπιστήμια, όπως αυτά της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας). Είναι επειδή πάνω από όλα βάζουν το μικροκομματικό τους συμφέρον, μέσα στο οποίο εντάσσεται το (ξεπερασμένο εδώ και χρόνια) αφήγημα πως οτιδήποτε δεν είναι καθαρά δημόσιο δεν είναι ούτε ηθικό ούτε σωστό από όλες τις πλευρές. Το κακό βέβαια για αυτούς είναι ότι πλέον τους πήραν χαμπάρι.

Μπροστά τους ο Ερντογάν μοιάζει με φιλέλληνα

Ωραίο τρόπο πάντως βρήκαν οι Ελληνες ευρωβουλευτές για να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και να πλήξουν τον Μητσοτάκη: τάχθηκαν υπέρ ψηφίσματος στην Ευρωβουλή που καταδικάζει την Ελλάδα και για το πώς λειτουργεί ως κράτος Δικαίου (το ψήφισμα ουσιαστικά λέει ότι η Ελλάδα δεν είναι κράτος δικαίου) αλλά και για την ελευθερία του Τύπου. Με λίγα λόγια, προκειμένου να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη δεν διστάζουν να συκοφαντούν τη χώρα τους στο εξωτερικό. Μπροστά τους ο Ταγίπ Ερντογάν μοιάζει με φιλέλληνα. Και εις ανώτερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τελειώσαμε, λοιπόν, και με τον ανασχηματισμό.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ