x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τραγική η απόφαση για την ακύρωση της σύνδεσης με το «Λα Γκουάρντια»

H κυβερνήτης της Νέας Υόρκης με το όνομα Κάθυ Χόκουλ (Kathy Hochul) πήρε μια από τις πιο κοντόφθαλμες αποφάσεις στην Ιστορία της πόλης: Αποφάσισε να ακυρώσει την κατασκευή σιδηροδρομικής σύνδεσης με το αεροδρόμιο «Λα Γκουάρντια» (La Guardia).

Το «Λα Γκουάρντια» χρησιμοποιείται μόνο για εσωτερικές πτήσεις και είναι το μοναδικό μεγάλο αεροδρόμιο στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ που δεν συνδέεται με τρένο.

Ως γνωστόν, το άλλο μεγάλο αεροδρόμιο, το «Κένεντι», συνδέθηκε με σιδηροδρομική γραμμή πριν μερικά χρόνια.

Η κυβερνήτης δικαιολόγησε την απόφασή της, λέγοντας ότι το κόστος της κατασκευής του, που υπολογίζεται στα $2,4 δισ. είναι πολύ μεγάλο. Σημειωτέον ότι όταν πρωτο-προτάθηκε από τον Κουόμο, το 2015, το κόστος ήταν $450 εκατ.

Οι ειδικοί που κλήθηκαν να μελετήσουν την δυνατότητα δημιουργίας του έργου αποφάνθηκαν ότι η πιο συμφέρουσα λύση είναι σύνδεση του αεροδρομίου με λεωφορεία…

Καμιά φορά δεν μετριούνται όλα με μολύβι και χαρτί.

Η ανακαίνιση του αεροδρομίου, το οποίο ο Μπάιντεν είχε χαρακτηρίσει όταν ήταν αντιπρόεδρος «τριτοκοσμικό», στοίχισε $8 δισ.

Η Αμερική ήταν κάποτε η χώρα που ηγείτο, με διαφορά, του Κόσμου όλου σε έργα υποδομής και τώρα δεν έχει τίποτα που να συγκρίνεται με τα τρένα της Ευρώπης και της Κίνας.

Τώρα μόνο αρχίζει έναν αγώνα δρόμου για να αναβαθμίσει τις υποδομές της  μετά την ψήφιση από το Κογκρέσο ενός ογκώδους ποσού, πάνω από 1 τρισεκατομμύριο.

Για παράδειγμα, όποιος οδηγεί στη Νέα Ιερσέη ή χρησιμοποιεί το τρένο, γνωρίζει για τις μεγάλες καθυστερήσεις στη γέφυρα και στο τούνελ. Τα ίδια και στο Λονγκ Αϊλαντ και παντού.

Ενα ποσό από τα χρήματα αυτά θα διατεθεί για νέο τούνελ και νέα γέφυρα, και πολύ σωστά.

Οτι η κυβερνήτης όμως στερεί από τον κόσμο που δεν μπορεί να πάρει ταξί, ή που θέλει να αποφύγει την απίστευτη ταλαιπωρία με αυτοκίνητο, την επιλογή του τρένου, αποτελεί μια τραγική απόφαση.

Αν το κόστος της σιδηροδρομικής σύνδεσης με το αεροδρόμιο αυξήθηκε κατά πέντε φορές σε 8 χρόνια, φανταστείτε πόσο θα είναι όταν κάποιος πολιτικός με όραμα αποφασίσει να την πραγματοποιήσει.

Απορεί κανείς με το θράσος μερικών πολιτικών, να παίρνουν τέτοιες κοντόφθαλμες αποφάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το πιο βασανιστικό θέμα που αντιμετωπίσαμε καθώς μελετούσαμε την μείωση των έντυπων εκδόσεων της εφημερίδας, ως αναγκαία προϋπόθεση για την διασφάλιση του μέλλοντός της, ήταν η ιστορία της.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ