x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τραγικό

22 Νοεμβρίου 2021

Η είδηση για την οδυνηρή τραγικότητα των ανεμβολίαστων που «ταξιδεύουν» πριν την ώρα τους, αφού τους παίρνει ο κορωνοϊός και φεύγει, μου ήλθε αυτή τη φορά από την εφημερίδα «Τα Νέα της Λέσβου» της ιδιαίτερης πατρίδας μου, της Λέσβου.

Ιδού η είδηση: «Συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος 58χρονης παρασκευάστριας του νοσοκομείου Μυτιλήνης, η οποία από τον Αύγουστο είχε καταθέσει τα χαρτιά της για να βγει στη σύνταξη πρόωρα ηλικιακά, αν και κάλυπτε τις προϋποθέσεις. Η άτυχη γυναίκα πέθανε από επιπλοκές του κορωνοϊού κατά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο βυθίζοντας στο πένθος εκτός από την οικογένεια και τους συναδέλφους της, καθώς ήταν πολύ αγαπητό πρόσωπο στο Βοστάνειο.

Ο θάνατος της 58χρονης που ήταν μητέρα ενός παιδιού έγινε γνωστός από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Στρατή Κλεάνθη, ο οποίος εξέφρασε την οδύνη του ενώ σύμφωνα με συναδέλφους της εκλιπούσας, δεν είχε εμβολιαστεί και δεν ήθελε να εμβολιαστεί. Μάλιστα και η πρόωρη συνταξιοδότησή της αποδίδεται στο να αποφύγει τον εμβολιασμό ή την αναστολή που θα ακολουθούσε το Σεπτέμβριο».

Μένει κατάπληκτος κάθε εχέφρονας άνθρωπος που διαβάζει μία τέτοια είδηση διότι χάθηκε η ζωή ενός ακόμα ανθρώπου, που θα μπορούσε να είχε σωθεί αφού βρέθηκε τρόπος -το εμβόλιο- θωράκισης από τον θανατηφόρο ιό. Βέβαια δεν είναι η μοναδική περίπτωση, αλλά όπως με πληροφόρησε αγαπητός και σεβαστός φίλος, πριν λίγες μέρες υπάρχει πρόβλημα στο νησί με τους αρνητές των εμβολίων, ανάμεσά τους δυστυχώς και ιερείς, στους οποίους έχει στείλει επιστολή ο Μητροπολίτης Ιάκωβος πως θα τους θέσει σε αργία με στέρηση του μισθού τους.

Το επίσης τραγικό της υπόθεσης είναι ότι λόγω αυτών των ανοημόνων υπεναντίων του εμβολιασμού, υποφέρουν και κινδυνεύουν οι υπόλοιποι νουνεχείς πολίτες.

Θεόδωρος Καλμούκος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Τζορτζ πρέπει να καταλάβεις ότι η Ουκρανία δεν είναι καν μία χώρα.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτική

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση στην Ουκρανία δύσκολα θα φύγει, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση δύο κοσμοθεωριών που θα μπορούσε να αναστατώσει την Ευρώπη.

Αμερική

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ - Μια μέρα πριν, είχε παραπονεθεί ότι δεν αισθανόταν καλά, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Αμερική

Ο χρόνος που πριν λίγο έφυγε, το 2021, πήρε μαζί του και πολλούς ομογενείς άνδρες και γυναίκες στο μεγάλο στερνό ταξίδι που είναι μονόδρομος και δεν έχει γυρισμό.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο χιονιάς επισκέφθηκε το κέντρο της Αθήνας (Βίντεο του «Ε.Κ.»)

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίς» να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η πρωτόγνωρη αυτή επίσκεψη, ωστόσο, του χιονιά χάρισε και όμορφες εικόνες.

«Τι χαζός σκύλας γιος»! Ο Μπάιντεν βρίζει με ανοικτό μικρόφωνo δημοσιογράφο του «Fox News» (Vid)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Γκάφα ή ηθελημένο ξέσπασμα; Ο Τζο Μπάιντεν έβρισε χθες Δευτέρα δημοσιογράφο καθώς αποχωρούσε πλήθος εκπροσώπων του Τύπου έπειτα από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.