x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Τρεις ξεχωριστές προσωπικότητες

Κύριε Διευθυντά,

Το «Περιοδικό» του Σαββατοκύριακου 17-18 Φεβρουαρίου ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα περιοδικά που έχει εκδώσει ο «Εθνικός Κήρυκας» και πιστεύω ότι δεν κάνω λάθος γι’ αυτό που λέω. Αναφέρεται σε τρεις ανθρώπους για τους οποίους η ανθρωπότητα έχει ασχοληθεί περισσότερο από κάθε άλλον.

Αυτοί οι τρεις είναι ο Γεώργιος Παπανικολάου, ο Τζορτζ Ουάσιγκτον και ο Αβραάμ Λίνκολν. Ο Γεώργιος Παπανικολάου ήταν ένας ιατρός που θα πρέπει να ονομάζεται ο σωτήρας των γυναικών. Η εφεύρεσή του γλύτωσε αμέτρητες γυναίκες από τον καρκίνο. Αυτός ο σωτήρας ήταν από την Κύμη της Ευβοίας και βέβαια αναδείχθηκε και έγινε σπουδαίος σε αυτό που έγινε επειδή ήρθε στην Αμερική και μπόρεσε και αξιοποίησε τις σωτήριες ιατρικές του ικανότητες. Και εγώ θα πω ότι πιστεύω πως ο Ιπποκράτης θεωρείται ο πατέρας της Ιατρικής παγκοσμίως και ο Γεώργιος Παπανικολάου θεωρείται ο πατέρας της θεραπείας του Παπ παγκοσμίως και βέβαια ο απανταχού Ελληνισμός είναι υπερήφανος γιατί αυτός ο ογκόλιθος της Ιατρικής έγραψε ακόμα μια χρυσή σελίδα στην παγκόσμια ιστορία της δοξασμένης πατρίδας μας.

Είναι και ο Τζορτζ Ουάσιγκτον, ο οποίος θεωρείται πρώτος στον πόλεμο, ο πρώτος στην ειρήνη και ο πρώτος στην κοινωνία των ανθρώπων όπως τον είχαν αποκαλέσει. Ο Τζορτζ Ουάσιγκτον είναι ο άνθρωπος που εξελέγη ο πρώτος πρόεδρος της Αμερικής. Είχε εκλεγεί δύο θητείες παμψηφεί διότι αυτός ήταν που είχε αγωνιστεί για την απόκτηση της ελευθερίας της πατρίδας του και αυτός που ήταν που έβαλε τα θεμέλια της σημερινής Αμερικής.

Και είναι και ο Αβραάμ Λίνκολν, ο οποίος είχε προλάβει να έχει τελειώσει τον εμφύλιο που είχε θεριέψει τότε στην Αμερική και αυτός τελείωσε και την τυραννία της δουλειάς που μάστιζε τότε την ανθρωπότητα. Δυστυχώς όμως και οι εχθροί του τον σκότωσαν στην αρχή της δεύτερης θητείας του και που με αυτόν τον τραγικό θάνατό του πέρασε στο πάνθεον των ανδρών της δόξας και της αιωνιότητας και εννοώ την ωραία μας Αμερική διότι και αυτή είναι πατρίδα μας.

Δημήτριος Γεωργόπουλος

Κουίνς, ΝΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη και διαμόρφωση του νέου κόσμου, ειδικά λόγω του γεγονότος ότι αρκετοί Ελληνες της Διασποράς κατέχουν ήδη σημαντικές θέσεις σε αυτή την τεχνολογική επανάσταση.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

ΒΙΝΤΕΟ