x
 

Πολιτική

Τσούνης: Κοινή αφοσίωση Ελλάδας και ΗΠΑ να βρεθούν λύσεις για την κλιματική κρίση

16 Απριλίου 2024

ΑΘΗΝΑ. Η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής είναι καθημερινή και αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της κοινής μας αφοσίωσης στο να βρεθούν λύσεις για το περιβάλλον, επεσήμανε ο ομογενής πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Γιώργος  Τσούνης.

Ο Αμερικανός πρέσβης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην έναρξη του 1ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ με θέμα τη Θάλασσα (Our Ocean Film Festival) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με την ευκαιρία της 9ης Παγκόσμιας Διάσκεψης για τους Ωκεανούς (Our Ocean), η οποία φιλοξενείται από τη χώρα μας, ανέφερε ότι το συνέδριο αυτό, αλλά και το φεστιβάλ κινηματογράφου, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για «επίκαιρες και προσανατολισμένες σε λύσεις συζητήσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον», ενώ εξήρε τη συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ προκειμένου να πραγματοποιηθούν.

Σημείωσε πως «όλα τα έθνη που συμμετέχουν σε αυτή την παγκόσμια διάσκεψη, προωθούν πρωτοβουλίες και πολιτικές που καταπολεμούν την κλιματική κρίση», ενώ τόνισε πως πρέπει να συνεχίσουμε το έργο μας για την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής μας κληρονομιάς, να διασφαλίσουμε τη βιώσιμη αλιεία και να επιβάλλουμε επιστημονικές και τεχνολογικές συνεργασίες.

«Ολες οι χώρες φαίνεται να συμφωνούν ότι υπάρχει κρίση και ότι το έργο είναι σημαντικό για ένα βιώσιμο, πλούσιο και διαρκές μέλλον και όμως δεν κάνουμε αρκετά», τόνισε και προέτρεψε όλους να κάνουν ακόμη περισσότερα. Σημείωσε ακόμη, ότι το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει καινοτόμες λύσεις από τις οποίες μπορούμε να μάθουμε, ενώ προσκαλεί τους θεατές να εμβαθύνουν στον πλούτο των ωκεανών και των παράκτιων κοινοτήτων.

«Τις επόμενες δύο ημέρες, ελπίζω ότι, όχι μόνο θα απολαύσουμε το κινηματογραφικό ταξίδι, αλλά μέσα από τη μαγεία του κινηματογράφου θα μπορέσουμε να αναδείξουμε αυτό το σημαντικό μήνυμα, να τροφοδοτήσουμε τις σημερινές μας δράσεις και να χαράξουμε μια συστημική πορεία προς τα εμπρός για τη διατήρηση των ωκεανών», ανέφερε.

«Ξέρω ότι όλοι σας έχετε ένα όνειρο: ονειρευόμαστε και εργαζόμαστε για την ημέρα που δεν θα χρειάζεται πλέον να συναντηθούμε για να συζητήσουμε την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Γη», σημείωσε ο κ. Τσούνης. «Δυστυχώς, αυτή η μέρα δεν είναι σήμερα» πρόσθεσε, αλλά «όλοι ελπίζουμε ότι θα αφήσουμε τον Κόσμο καλύτερο απ’ ό,τι τον βρήκαμε». Γι’ αυτό, κατέληξε, «συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια, ώστε μια μέρα να έρθουμε στην Ελλάδα για να γιορτάσουμε την αποστολή που επετεύχθη. Ελπίζω ότι αυτή η μέρα θα έρθει σύντομα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

AΘΗΝΑ. Ποιες είναι οι κυρίαρχες ιδεολογίες στην Ελλάδα σήμερα; Τι σκέφτονται οι πολίτες για την αξιολόγηση και την ανταγωνιστικότητα; Πώς βλέπουν το σύστημα υγείας; Πόσο συχνά κάνουν τσεκ απ; Πώς πιστεύουν ότι θα επηρεάσουν την εκπαίδευση τα μη κρατικά πανεπιστήμια; Πόσοι πιστεύουν ότι δεν θα πάρουν σύνταξη; Σε ποιους θα εμπιστεύονταν τα κλειδιά του σπιτιού τους; Πώς σκέφτονται το μέλλον σε σχέση με το παρόν; Γιατί μπορεί να μην πάνε φέτος διακοπές;To τρίτο μέρος του έκτου κύματος της μεγάλης δημοσκοπικής έρευνας της διαΝΕΟσις «Τι πιστεύουν οι Ελληνες» αφενός ζητάει από τους πολίτες να αυτοτοποθετηθούν ιδεολογικά και να περιγράψουν τις γενικότερες αξίες τους.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ