x
 

Αμερική

Τζον Κατσιματίδης: «Ασχολούνται με το TikTok…»

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ιδιαίτερα δηκτικός ήταν ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης (John Catsimatidis), αναφορικά με τις προτεραιότητες της νέας γενιάς και το κατά πόσον διαθέτει συνολικά τη θέληση να εργαστεί σκληρά, προκειμένου να πετύχει σε επαγγελματικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.

Ειδικότερα, μιλώντας στην «Daily Mail», ο Τζον Κατσιματίδης, αναφερόμενος στην Γενιά Ζ (Gen Z), η οποία περιλαμβάνει, επί της ουσίας, τα παιδιά που γεννήθηκαν από τα μέσα της δεκαετίας 1990 μέχρι τις αρχές του 2010, εξέφρασε την ανησυχία του πως την ενδιαφέρει περισσότερο η ενασχόληση και η προβολή στα κοινωνικά δίκτυα παρά η σκληρή δουλειά.

«Αυτό είναι ένα από τα προβλήματα που έχουμε στη χώρα μας αυτήν την περίοδο, τα παιδιά είναι απασχολημένα παίζοντας με το TikTok», είπε ο κ. Κατσιματίδης, αναφερόμενος στο κοινωνικό δίκτυο που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στη νεολαία.

Ο Τζον Κατσιματίδης ανέφερε πως, πριν φτάσει στο σημείο της απόλυτης επιχειρηματικής επιτυχίας, έφτασε σε σημείο να εργάζεται ακόμη και 70 ώρες την εβδομάδα σε τοπικό σούπερ μάρκετ, αναφέροντας ότι η μητέρα του ήταν αυτή που «τον πέταξε από τον καναπέ» και τον έστειλε για δουλειά το καλοκαίρι που τελείωσε το σχολείο.

«Ημουν έτοιμος να κοιμάμαι στον καναπέ και να βλέπω τηλεόραση όλο το καλοκαίρι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζον Κατσιματίδης.

Στην συνέχεια, συμβούλεψε άπαντες που θέλουν να αναπτύξουν την καριέρα τους να κάνουν το βήμα και να εκπαιδευτούν από ανθρώπους καλύτερους και πιο επιδέξιους από τους ίδιους και να μείνουν μακριά από προβλήματα.

Μάλιστα ήταν ξανά αιχμηρός όταν αναφέρθηκε σε περιπτώσεις νέων ανθρώπων οι οποίοι προτιμούν την ημιαπασχόληση ή αρκούνται σε πολύ λιγότερες ώρες δουλειάς μέσα στην εβδομάδα, κάνοντας λόγο ακόμη και για «αιτία αποτυχίας».

«Οσο σκληρότερα δουλεύεις, τόσο ευκολότερο θα είναι για σένα να κερδίσεις. Κοίτα τους ανθρώπους που δουλεύουν μόνο για τρεις ώρες την εβδομάδα για να σου καταδείξω τις αποτυχίες σου», ήταν τα λόγια του Τζον Κατσιματίδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Τα Επιστημονικά Βραβεία 2023 του Ιδρύματος Μποδοσάκη φέρνουν στο προσκήνιο το έργο τεσσάρων νέων Ελλήνων επιστημόνων που πρωτοπορούν στον παγκόσμιο ερευνητικό στίβο και έχουν ήδη συνεισφέρει σημαντικά στην πρόοδο της επιστήμης με τις κορυφαίες επιδόσεις τους.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ