x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Σχόλιο Α. Η. Διαματάρη

«Βομβαρδίζουν» την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα

Ενα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια είναι η πολιτική σταθερότητα, το σχετικά ήπιο πολιτικό κλίμα σε αντίθεση με άλλες εποχές.

Αυτό συνέβαλε ουσιαστικά στα σημαντικά βήματα εξέλιξης που σημειώθηκαν στο εσωτερικό και στη θετική εικόνα που απέκτησε η χώρα στο εξωτερικό.

Δυστυχώς, υπάρχουν ανησυχητικά σημάδια συντονισμένης προσπάθειας ανατροπής αυτού του κλίματος.

Μια ματιά στις δηλώσεις ορισμένων πολιτικών αρχηγών και στους τίτλους μερικών εφημερίδων είναι αρκετά για να το επιβεβαιώσουν.

Προσωπικές χυδαίες επιθέσεις, ακατάπαυστη σκανδαλολογία, παιδαριώδεις θεωρίες συνωμοσίας, μολύνουν το πολιτικό περιβάλλον της χώρας, αδιαφορώντας για τα μαύρα σύννεφα στην περιοχή αλλά και την επανεμφάνιση της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη.

Πάρτε για παράδειγμα το φοβερό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους δεκάδες νεκρούς, πολλοί εκ των οποίων ήταν νεαροί άνθρωποι.

Ο τότε υπουργός Συγκοινωνιών Κώστας Καραμανλής, φανερά συντετριμμένος, ανέλαβε από την πρώτη στιγμή την πολιτική ευθύνη για το δυστύχημα και υπέβαλε άμεσα την παραίτησή του.

Εκτοτε, αν και επανεκλέχτηκε βουλευτής Σερρών, δεν συμμετείχε στην κυβέρνηση, καθώς τα αίτια του δυστυχήματος βρίσκονταν υπό εξέταση στη Βουλή.

Είναι γνωστές σε όλους οι μεγάλες ελλείψεις του δικτύου, που δυστυχώς χρονολογούνται από το παρελθόν.

Αλλά είναι και σαφές, όπως το πόρισμα της ΝΔ επιβεβαιώνει, ότι το τραγικό δυστύχημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος πάνω και πέρα από τις δυνατότητες οποιουδήποτε τρίτου, ακόμα και του υπουργού, να το αποτρέψει.

Κι όμως, η κοινή γνώμη βομβαρδίζεται καθημερινά με θεωρίες συνωμοσίας.

Δεν προσφέρουν υπηρεσίες στη χώρα.

Σίγουρα θα υπάρχουν -και υπάρχουν- άλλα θέματα στα οποία μπορούν να ασκήσουν κριτική στην κυβέρνηση.

Γιατί αντιγράφουν συνταγές από το παρελθόν, που η χώρα πλήρωσε ακριβά;

Ποτέ δεν μαθαίνουμε;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις 15 Απριλίου, όπως κάθε χρόνο, εκατομμύρια Αμερικανοί, συγκεκριμένα 157,5 εκατομμύρια, υποχρεούνται να υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

ΒΙΝΤΕΟ