x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Αμερική

Βράβευση επιφανών επιστημόνων από τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Με τη βράβευση δυο χαρισματικών Ελληνοαμερικανών γιατρών της νεότερης γενιάς πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Κυριακής, η 2η ετήσια θερινή συνάντηση του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης.

Σε μια εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Swan Club στο Ρόσλιν και είχε έντονο εορταστικό χαρακτήρα, ο Ιατρικός Σύλλογος αναγνώρισε το έργο του νευροχειρουργού Δρα Κίμωνα Μπέκελη (Dr. Kimon Bekelis) και της γυναικολόγου – ογκολόγου Δρος Αντουανέτας Σάκαρη (Dr. Antoinette Sakaris), οι οποίοι έχουν να επιδείξουν μια ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτη σταδιοδρομία, τόσο στην επιτέλεση των καθηκόντων τους, όσο και τον τομέα της έρευνας.

Κατά την έναρξη του προγράμματος, η Α’ Αντιπρόεδρος, Δρ Λορέν Χρυσομάλλη – Βαλασιάδη, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και μίλησε με θερμά λόγια για τη δράση και το έργο των δυο τιμώμενων συναδέλφων της, ενώ στάθηκε στις δράσεις και τις προτεραιότητες του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης, όπως αυτές έχουν καθοριστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Από αριστερά οι Δρ. Λορέν Χρυσομάλλη, Δρ. Αντώνιος Γασπαρής, Δρ. Κίμων Μπέκελης και Δρ. Πάτρικ Ο’ Σόνεσι, κατά την βράβευση του Δρα. Μπέκελη από τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο. (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, Αντώνιος Γασπαρής, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως εκδηλώσεις όπως αυτή της Κυριακής συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, καθότι ενισχύουν βασικά προγράμματα, όπως είναι αυτά των υποτροφιών στους νέους σπουδαστές των Ιατρικών Σχολών αλλά και της επαγγελματικής καθοδήγησης (mentorship) για ειδικευόμενους και νεότερους γιατρούς, το οποίο επίσης θεωρείται εξίσου σημαντικό.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του οργανισμού Catholic Health, Πάτρικ Ο’ Σόνεσι (Patrick O’Shaughnessy), που μίλησε για τη συνεισφορά του Δρα Κίμωνα Μπέκελη, ο οποίος έχει τη θέση του προέδρου των νευροεπεμβατικών υπηρεσιών, τον επαγγελματισμό και τον χαρακτήρα του.

Κατόπιν τούτου, ο Δρ Κίμων Μπέκελης, αφού παρέλαβε το τιμητικό βραβείο από τον Δρα Αντώνιο Γασπαρή, μίλησε για την προσωπική του πορεία, τις σπουδές του στην Ελλάδα, τη μετεκπαίδευση στις ΗΠΑ αλλά και τη σταδιοδρομία που ακολούθησε, υπηρετώντας έναν τομέα της Ιατρικής ιδιαίτερα κομβικό. Παράλληλα, ο Δρ Μπέκελης επανήλθε, με τη σειρά του, στη σημασία των δράσεων του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης, παραθέτοντας ως παράδειγμα την καθοδήγηση, αναφέροντας πως «όσοι μεγαλώσαμε και σπουδάσαμε στην Ελλάδα δεν είχαμε την δυνατότητα του ‘mentorship’».

Αμέσως μετά, βραβεύτηκε η Δρ Αντουανέτα Σάκαρη, η οποία υπηρετεί ως Διευθύντρια Γυναικολογικής Ογκολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Σάουθ Σορ (South Shore University Hospital). Η Δρ Σάκαρη, μια ομογενής τρίτης γενιάς, με καταγωγή από τη Σπάρτη, αναφέρθηκε στο κίνητρο που είχε να εξειδικευτεί στην Ογκολογία, ούσα ήδη γυναικολόγος, ενώ ευχαρίστησε τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο, χαρακτηρίζοντας τη διάκριση που έλαβε ως «πηγή έμπνευσης».

Η Δρ. Αντουανέτα Σάκαρη, η οποία βραβεύτηκε από τον Ελληνικό Ιατρικό Σύλλογο, μίλησε για την σταδιοδρομία της. (Ε.Κ./Χ. Αθανασάτος)

Στη συνέχεια, ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με μέριμνα του Power Station Entertainment, κλείνοντας μια ιδιαίτερα επιτυχημένη βραδιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΙΚΑΓΟ. Ενα ποσό που προσεγγίζει το ένα εκατομμύριο δολάρια συγκεντρώθηκε από την ετήσια δεξίωση του Εθνικού Ελληνικού Μουσείου (National Hellenic Museum) στο Σικάγο, η οποία έλαβε χώρα το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Marriott Marquis».

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ