x
 

Επιστήμη

Βράβευση του ΙΤΕ ως κορυφαίου ερευνητικού κέντρου στα Health Business Awards 2023.

06 Νοεμβρίου 2023

ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Σημαντικές διακρίσεις απέσπασε το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας, και ειδικότερα το Ινστιτούτο Πληροφορικής, στα Healthcare Business Awards 2023, τα βραβεία-θεσμό που επιβραβεύουν την Αριστεία, την Καινοτομία, την Υγεία, τις Ψηφιακές Τεχνολογίες και τις Επενδύσεις.

Για τη συνολική του απόδοση το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας έλαβε το βραβείο «Κορυφαίο Πανεπιστήμιο – Ερευνητικό Κέντρο-Ιδρυμα». Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές και οι συνεργάτες του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας απέσπασαν συνολικά πέντε Βραβεία.

– Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Πληροφοριακό Σύστημα Νοσοκομείων (ΗΙS)» έλαβε το Κέντρο Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας για το πακέτο λογισμικού Integrated Care Solutions: Αυτοματοποίηση μαζικών χρεώσεων χρόνιων ασθενών για υποβολές απαιτήσεων σε ασφαλιστικά ταμεία στα ψυχιατρικά νοσοκομεία Αττικής Δαφνί και Δρομοκαΐτειο.

– Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Ερευνητικά Κέντρα» και Platinum Βραβείο στην κατηγορία «Ερευνητικό Έργο σε Πανεπιστήμια / Εκπαιδευτικά Ιδρύματα / Ερευνητικά Κέντρα / Νοσοκομεία & Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες» έλαβε το Εργαστήριο Υπολογιστικής Βιοϊατρικής (CBML) για το πρόγραμμα Εξατομικευμένη ανάλυση κινδύνου με χρήση μηχανικής μάθησης για τη βελτίωση της ψυχολογικής ανθεκτικότητας των γυναικών που υποβάλλονται σε θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού.

– Αργυρό Βραβείο στην κατηγορία «Ερευνητικά Κέντρα» έλαβε η Μονάδα Υβριδικών Τεχνικών Μοριακής Απεικόνισης (HMIU).

– Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Εθνική/Περιφερειακή Πρωτοβουλία για την Υγεία» έλαβε το Ινστιτούτο Πληροφορικής για το πρόγραμμα Ενοποίηση οικοσυστημάτων για την δημιουργία του Κέντρου Αναφοράς 4- αστέρων της Περιφέρειας Κρήτης για την ενεργό και υγιή γήρανση.

Κατά την παραλαβή του βραβείου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας ως κορυφαίο Ερευνητικό Κέντρο, ο Επικεφαλής του Κέντρου Εφαρμογών και Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Υγείας, του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, Δημήτριος Κατεχάκης, δήλωσε ότι οι βραβεύσεις του ΙΤΕ σχετίζονται με κάποια μόνο από τα επιτεύγματα που το Ινστιτούτο Πληροφορικής υλοποίησε τους προηγούμενους 12 μήνες αλλά και με συνεργασίες που παρήγαγαν σημαντικό αντίκτυπο σε συνεργαζόμενους με αυτό φορείς όπως τα ΨΝΑ Δαφνί και Δρομοκαΐτειο, η Παγκρήτια Ενωση Υγείας αλλά και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης, καθώς και η 7η ΥΠε, κλινικά κέντρα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. «Είμαστε υπερήφανοι για τους συνεργάτες μας, αλλά και για τη δυναμική που έχει αποκτήσει το οικοσύστημα καινοτομίας για την υγεία στη χώρα μας» ανέφερε ο κ. Κατεχάκης, κάνοντας ειδική αναφορά στον πρώτο Ευρωπαϊκό Κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας της χώρας μας με τη διακριτική ονομασία smartHEALTH που έχει ξεκινήσει να λειτουργεί από 01.01.2023 υπό το συντονισμό του ΙΤΕ-ΙΠ.

Σχετικά με τη μεγάλη αυτή διάκριση, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας, Δημήτριος Πλεξουσάκης, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις διακρίσεις που απέσπασε και τη φετινή χρονιά το Ινστιτούτο Πληροφορικής στον επιστημονικό και τεχνολογικό χώρο της ψηφιακής υγείας. Στόχος μας είναι να διεξάγουμε βασική και εφαρμοσμένη έρευνα με κοινωνικό αντίκτυπο, καθώς και να μετουσιώνουμε τα ώριμα ερευνητικά αποτελέσματα σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.»

Στη βραδιά της απονομής των βραβείων Healthcare Business Awards 2023, συμμετείχαν εκπρόσωποι του ευρύτερου κλάδου της Υγείας, και περισσότεροι από 400 εκπρόσωποι της φαρμακευτικής αγοράς, της Ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, κοινωφελών οργανισμών και συλλόγων ασθενών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τις υψηλές διακρίσεις προσφοράς στην Υγεία, την Επιστήμη και την Κοινωνία, για τη χρονιά που πέρασε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

AUHNA. Οι οδηγοί έχουν σχεδόν δέκα φορές περισσότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε τροχαίο ατύχημα όταν οδηγούν θυμωμένοι, λυπημένοι, κλαίγοντας ή όντας συναισθηματικά ταραγμένοι.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ