x

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό για σχολεία από Ελλάδα, Κύπρο και ομογένεια απένειμε ο Γ. Χρυσουλάκης

13 Μαΐου 2022

ΣΕΡΡΕΣ. Τη σημασία του 8ου διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού «Ελλάδα, Κύπρος, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες» και της εκπαιδευτικής διαδικασίας του, «που οδηγούν στην υπέρβαση των συνόρων και τη διάλυση των στερεοτύπων», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών, Ιωάννης Χρυσουλάκης σε χαιρετισμό στην εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Ταυτόχρονα, επισήμανε ότι δημιουργούνται γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας μαθητών και εκπαιδευτικών μέσα από την πολιτιστική έκφραση, την ενεργό συμμετοχή και την αλληλεπίδραση εκατοντάδων νεαρών μαθητών από την Ελλάδα, την Κύπρο και από σχολεία της ομογένειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, απευθυνόμενος στους νεαρούς μαθητές, ο γενικός γραμματέας τούς συνεχάρη για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό και τους επαίνεσε για το ζήλο, τη δημιουργικότητα και την ευρηματικότητά τους.

Σημειώνεται επίσης, ότι η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών στήριξε ενεργά το διαγωνισμό, ο οποίος είχε τεθεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός είχε ως θέμα τον Ελληνισμό της Κύπρου και οι μαθητές από σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά με όποιον τρόπο επιθυμούσαν, εικαστικά έργα, μουσικές συνθέσεις, ταινίες μικρούς μήκους κ.ά..

Τέλος, επισημαίνεται ότι η βράβευση πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, στο κατάμεστο με μαθητές Δημοτικό Θέατρο Στροφάλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι επιλογές των θεμάτων της εβδομάδας που αξίζει να διαβάσετε, όπως αξιολογήθηκαν από τη δημοσιογραφική ομάδα του«Εθνικού Κήρυκα».

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

ΒΙΝΤΕΟ

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Αννα Σαρηγιάννη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Αννα Σαρηγιάννη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και την επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Δύο διασωληνωμένοι από τη φωτιά στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε πριν τις 3 το μεσημέρι στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, επί της οδού Αριστοτέλους 27 στο κέντρο της πόλης.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας