x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Βρέθηκε λύση για το ομογενειακής ιδιοκτησίας «Steinway Cafe – Billiards»

07 Δεκεμβρίου 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Διασφάλιση ότι δεν θα εξαναγκαστεί σε άμεση έξωση, λόγω κατεδάφισης του κτιρίου όπου στεγάζεται, το οποίο εντάσσεται στην οικοδομική ζώνη ανάπτυξης του κατασκευαστικού πρότζεκτ «Innovation QNS», έλαβε η ιδιοκτησία της εμβληματικής αίθουσας μπιλιάρδου «Steinway Cafe – Billiards», με πολυετή λειτουργία στην οδό Στάνγουεϊ.

Οπως δήλωσε στην ηλεκτρονική εφημερίδα «The City» η μάνατζερ του χώρου, Αθηνά Μενή (Athena Menis), με παρέμβαση της τοπικής Δημοτικής Συμβούλου, Τζούλι Ουόν (Julie Won), γίνεται εφικτή η ανανέωση του ενοικιαστηρίου συμβολαίου για 3 έως 5 χρόνια, αλλά και οι ευνοϊκότεροι όροι για το ενοίκιο σε χώρο εντός του Innovation QNS, όταν πλέον θα ξεκινήσουν οι κατασκευαστικές εργασίες στη σημερινή αίθουσα.

Οπως ανέφερε η κ. Μενή, η Τζούλι Ουόν κινητοποιήθηκε από παλαιότερο δημοσίευμα του «The City», το οποίο ανέφερε πως το μέλλον της «Steinway Cafe – Billiards» είναι πλέον στον «αέρα», λόγω του κατασκευαστικού σχεδίου του Innovation QNS στο οικόπεδο όπου στεγάζεται η επιχείρηση.

«Αισθανόμαστε ανακουφισμένοι διότι μπορούμε να κάνουμε σχέδια για το άμεσο μέλλον. Τώρα μπορώ να κάνω σχέδια για το υπόλοιπο της σεζόν», ανέφερε η κ. Μενή, που εργάζεται στη συγκεκριμένη αίθουσα ψυχαγωγίας, ιδιοκτησίας Γεωργίου Νικολακάκου, εδώ και 22 χρόνια.

Οπως είχε αναφέρει παλαιότερο ρεπορτάζ της «The City», σε περίπτωση που δεν γινόταν παρέμβαση, τότε το μέλλον της επιχείρησης θα ήταν αμφίβολο, αφού τα ενοίκια για έναν ανάλογης έκτασης χώρο θα έβγαιναν σαφώς ακριβότερα, σε σχέση με το αντίτιμο που καταβάλλει σήμερα.

«Εχουμε καλό ενοίκιο λόγω του προηγούμενου ιδιοκτήτη. Αλλά απ’ ό,τι βλέπω, τα ενοίκια που ζητάνε εδώ είναι υψηλά. Είναι δύσκολο να νοικιάσεις αυτή την εποχή», τόνισε ο κ. Νικολακάκος, επισημαίνοντας ότι οι τιμές που του προτάθηκαν έφταναν ακόμη και τις 40.000 δολάρια το μήνα, ή ακόμη και περισσότερα.

Παράλληλα, η ίδια πηγή αναφέρει ότι το «Steinway Cafe – Billiards» λειτουργεί υπό το βάρος ενός χρέους ύψους 500.000 δολαρίων για προηγούμενα ενοίκια και υποχρεώσεις, για το οποίο επρόκειτο να γίνει διαπραγμάτευση προκειμένου να αποπληρωθεί σε συμφωνημένο πρόγραμμα με δόσεις, από τη στιγμή που η ιδιοκτησία του χώρου θα περάσει και τυπικά στις κατασκευάστριες εταιρείες του Innovations QNS.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ήταν φυσικό, η είδηση της ανανέωσης του ενοικιαστηρίου συμβολαίου σκόρπισε την ικανοποίηση σε πολλούς σταθερούς πελάτες της «Steinway Cafe – Billiards», οι οποίοι την έχουν συνδυάσει με την καθημερινότητά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την πεποίθηση πως το όνομα του Χένρι Κίσιντζερ, από την οπτική γωνία της ελληνικής Ιστορίας, θα είναι πάντα γραμμένο με μελανά χρώματα και υπό το σκοτεινό φόντο της τουρκικής εισβολής, της κατοχής και του αιματηρού ξεριζωμού του κυπριακού Ελληνισμού, εκφράζουν, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ