x
 

Υγεία

Ξεκινά το εμβληματικό έργο του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ψαρών

20 Δεκεμβρίου 2023

ΨΑΡΑ. Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση για την κατασκευή του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ψαρών.

Πρόκειται για ένα έργο που αναβαθμίζει σημαντικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο ακριτικό νησί των Ψαρών, και εκτός από τα ιατρεία, περιλαμβάνει και κατοικίες για τους ιατρούς και τους νοσηλευτές οι οποίοι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο νησί.

Επιπλέον, έχει προβλεφθεί σταθμός τηλεϊατρικής προκειμένου να μπορούν οι κάτοικοι να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες διαχείρισης χρονίων νοσημάτων, προληπτικές υπηρεσίες κατ’ οίκον νοσηλεία χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούν από τον τόπο τους. Το έργο αυτό αντανακλά τη φιλοσοφία για το νέο μοντέλο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα μας, που έχει στόχο να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες και να μειώσει τις κοινωνικές ανισότητες στην Υγεία. Ο προϋπολογισμός σύμβασης του έργου ανέρχεται σε 1.705.083,22 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη δήλωσε: «Το έργο αυτό, σε συνδυασμό με τις νέες υπηρεσίες τηλεϊατρικής, τις κινητές Μονάδες και Ομάδες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ουσιαστικά εξαλείφουν τις ανισότητες στην πρόσβαση λόγω γεωγραφικής απόστασης. Στόχος μας είναι να φτάνουμε σε κάθε πολίτη, σε όποιο μέρος της χώρας κι αν κατοικεί. Εχουμε χρέος να διασφαλίσουμε την υγεία στις ακριτικές περιοχές, δημιουργώντας πλαίσιο ασφάλειας και σταθερής φροντίδας».

Από την πλευρά του, ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠε Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή καθώς συνέβαλε καθοριστικά στην έγκαιρη ωρίμανση του έργου ώστε να μπορεί να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και να προχωρήσει άμεσα. Επιπλέον, όπως είπε, χάρη στην εξαιρετική συνεργασία δημιουργήθηκαν και κατοικίες για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που θα υπηρετεί στο ιατρείο, γεγονός που αποτελεί από μόνο του ένα σημαντικό κίνητρο.

Ο Δήμαρχος των Ψαρών Κώστας Βρατσάνος δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό το ότι προχωρά η υλοποίηση αυτού του εμβληματικού έργου για το οποίο καταβάλλαμε τόση προσπάθεια όλα τα προηγούμενα χρόνια, καθώς αποτελούσε βασική μας προτεραιότητα». Το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ψαρών θα καλύψει τις ανάγκες τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και των επισκεπτών και δίνει αναπτυξιακή προοπτική στο νησί, ανέφερε. Πρόσθεσε δε ότι, συνδυαστικά με τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που δρομολογεί το Υπουργείο Υγείας όπως η τηλεϊατρική και η παροχή προληπτικών υπηρεσιών και κατ’ οίκον νοσηλείας, η υγεία των κατοίκων του νησιού θα αναβαθμιστεί σημαντικά.

Η κατασκευή του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Ψαρών εντάσσεται στο Εργο «Ανακαίνιση Υποδομών ΠΦΥ», το οποίο υλοποιείται από το Υπουργείο Υγείας και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Νέα έρευνα δείχνει ότι το εμβόλιο κατά του ιού HPV προλαμβάνει τον καρκίνο στους άνδρες, καθώς και στις γυναίκες, αλλά λιγότερα αγόρια από ό,τι κορίτσια κάνουν τα εμβόλια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ