x

Γενικά Νέα

Ξεκίνησε η απευθείας πτήση της Delta Βοστώνη-Αθήνα (Βίντεο & Φωτογραφίες)

ΒΟΣΤΩΝΗ. Επειτα από είκοσι πέντε χρόνια διακοπής πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 27 Μαΐου στην ώρα της, στις 8:50, το βράδυ η παρθενική πτήση της αεροπορικής εταιρείας Delta, εν μέσω ιαχών, ελληνικών χορών, έπαρσης της ελληνικής σημαίας, μηνυμάτων και χαιρετισμών, ελληνικών εδεσμάτων και γλυκών και πλήθους ομογενών στο διεθνές αεροδρόμιο Λόγκαν (Logan) της Βοστώνης.

Επί μία και πλέον ώρα πριν αλλά και μετά την εκδήλωση οι μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη γέμισαν το διεθνές τερματικό του αεροδρομίου της Βοστώνης και ενθουσίασαν τους επιβάτες ομογενείς και Αμερικανούς συμπολίτες μας, τους εργαζομένους, τους αστυνομικούς, οι οποίοι συμμετείχαν στην ελληνική γιορτή.

Το χορευτικό συγκρότημα της Μητρόπολης Βοστώνης υπό την καθοδήγηση του οδοντιάτρου Ιωάννη Πάπα παρουσίασε εντυπωσιακό πρόγραμμα ελληνικών χορών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, ενώ άριστες εντυπώσεις άφησαν οι παραδοσιακές ενδυμασίες των χορευτών και χορευτριών.

Ολοι οι επιβάτες, διερχόμενοι και συμμετέχοντες στην εκδήλωση, γεύτηκαν τις γεύσεις της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και γαστρονομίας.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη Στράτος Ευθυμίου, ο οποίος πρωτοστάτησε σ’ αυτό το επίτευγμα, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τα μέλη της ομάδας εργασίας του Προξενείου Μαρίνα Χατζοπούλου, Νικόλαο Μητρόπουλο, Κατερίνα Μακατούνη και Στεφανία Ορφανού για την επαγγελματική τους δουλειά και συνδρομή στις προσπάθειες του Γενικού Προξενείου. Αναφέρθηκε στην επίπονη προσπάθεια και τόνισε πως «επί τέσσερα χρόνια εργάστηκαν εθελοντικά για την έναρξη της απευθείας πτήσης, κινητοποιώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εστιάζοντας στους τομείς της έρευνας αγοράς, ανάλυσης δεδομένων, δημοσίων σχέσεων, marketing και της ανάπτυξης αερογραμμών».

Υπογραμμίζεται ότι η πτήση έγινε ανάρπαστη και οι επιβάτες πριν την αναχώρηση δήλωναν ενθουσιασμένοι για την απευθείας μετάβασή τους στην Ελλάδα, ενώ το αεροσκάφος αναχώρησε με πληρότητα εκατό τοις εκατό.

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη Στράτος Ευθυμίου ο οποίος πρωτοστάτησε στην επίτευξη της απευθείας πτήση Βοστώνη – Αθήνα ομιλεί κατά την παρθενική πτήση στο αεροδρόμιο της Βοστώνης. Διακρίνεται ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του αεροδρομίου Massport, ομογενής κ. Λου Ευαγγελίδης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΕΝΙΚΌ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και επίσης πρώην προεδρικός υποψήφιος Μιχάλης Δουκάκης απηύθυνε και χαρακτήρισε «ιστορική για την Ομογένεια της Νέας Αγγλίας εξέλιξη που φέρνει την Ελλάδα πιο κοντά στην Ομογένεια». Επίσης, χαιρετισμό και ευχές απηύθυνε ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, ενώ ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του αεροδρομίου Massport, ομογενής Λου Ευαγγελίδης αναφέρθηκε με συγκίνηση στις ελληνικές του ρίζες και καταβολές και αποκάλυψε ότι προέρχεται «από την περιοχή της Ηπείρου».

Παρευρέθηκαν ομογενείς και Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες από τη Μασαχουσέτη, ο αντιπρόεδρος της αεροπορικής εταιρείας Delta Airlines, Chuck Imhof, ο οποίος, όπως είχε γράψει ο «Ε.Κ.» είχε παρουσιάσει τον Απρίλιο αναλυτικά τη στρατηγική της εταιρείας σε ειδική εκδήλωση ενώ, στην εκδήλωση της Παρασκευής, στο αεροδρόμιο της Βοστώνης, ο τοπικός διευθυντής της Delta Pratik Patel υπογράμμισε την προτεραιότητα της Ελλάδας ως προορισμού και τη σημασία της νέας απευθείας πτήσης.

Η πτήση της Delta θα εκτελείται τρεις φορές την εβδομάδα. Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή, τόσο από την Αθήνα όσο και από τη Βοστώνη, στην ευρύτερη περιοχή της οποίας διαβιούν περίπου πάνω από 150 χιλιάδες Ελληνες ομογενείς.

Αναμνηστική φωτογραφία από το ξεκίνημα της πρώτης απευθείας πτήσης της Delta Βοστώνη – Αθήνα. Διακρίνονται ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, ο Μιχάλης και η Κίτυ Δουκάκης, Λου Ευαγγελίδης, ο γενικός πρόξενος Στράτος Ευθυμίου με τα παιδιά του. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΕΝΙΚΌ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΒΟΣΤΩΝΗΣ
Ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Μιχάλης Δουκάκης συγχαίρει τον γενικό πρόξενος Στράτο Ευθυμίου για την απευθείας σύνδεση Βοστώνης με την Αθήνα. Δίπλα του ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του αεροδρομίου Massport, ομογενής Λου Ευαγγελίδης. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΕΝΙΚΌ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος απευθύνει χαιρετισμό και ευχές στην εκδήλωση για το ξεκίνημα της απευθείας πτήσης Βοστώνη – Αθήνα. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας