x
 

ΑΠΟΨΕΙΣ

Υγιεινή ζωή

Κύριε Διευθυντά,

Στην πορεία του βίου μας βλέπουμε πολλά καλά και άσχημα και διαλέγουμε με ποιους ανθρώπους θα περνάμε τις βραδιές εδώ στα γειτονικά μαγαζιά για ένα ελαφρύ φαγητό και δυο ποτήρια κρασί.

Οσο περνούν τα χρόνια μένουμε και πιο λίγοι και έχουμε διαλέξει τους σωστούς φίλους που στέκονται κοντά μας στις χαρές και στις δύσκολες μέρες με απόλυτη αγάπη και καθαρή καρδιά.

Απ’ ό,τι βλέπω σήμερα στην εποχή που ζούμε δεν προσέχει ο κόσμος στα φαγητά και στη δίαιτα και νέοι άνθρωποι 40-50 και 60 χρονών έχουν προβλήματα με την καρδιά τους, το ζάχαρο και τη χοληστερίνη και συνεχίζουν απερίσκεπτα την ίδια τροφοδοσία στο σώμα τους.

Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της Ιατρικής, πάντα έλεγε ότι φαγητό σου είναι συγχρόνως και το φάρμακό σου στην καθημερινή ζωή.

Φεύγω τώρα και πηγαίνω πίσω στο μικρό χωριό που μας έχει διδάξει τόσα πολλά στη ζωή μας που οι χωριανοί ζούσαν έτσι απλά πλήρεις ημερών. Ετσι για παράδειγμα φέρνω τις δυο γιαγιάδες, την Θεοδώρα και Μαγδαληνή, που έζησαν 96 ετών η μία και 95 η άλλη, εκεί στο χωριό χωρίς γιατρούς και εξετάσεις, με καθημερινό γεύμα από άγρια βραστά χόρτα, πικρούς βολβούς, τσακιστές πικρούτσικες ελιές, καψαλιστό ψωμί και τυρί από τα βιολογικά πρόβατα που είχαν και περπατούσαν κάθε μέρα στα χωράφια.

Σας ευχαριστώ

Κυριάκος Στρατηγάκης

Γιόνκερς, ΝΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σε άλλες χώρες ο τελικός του Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο είναι γιορτή κατά κυριολεξία: τον αγώνα τον περιμένουν πώς και πώς όχι μόνο οι φίλαθλοι των ομάδων που διεκδικούν το τρόπαιο αλλά όλη η φίλαθλη κοινότητα, τα εισιτήρια γίνονται ανάρπαστα, ενώ η «σύγκρουση» προκαλεί συζητήσεις επί συζητήσεων για το αγωνιστικό κυρίως κομμάτι (και όχι μόνο), τόσο πριν από αυτή, όσο και μετά.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ