x
 

Πολιτική

Υλοποιείται η οικονομική πολιτική λέγει ο Κεραυνός

29 Απριλίου 2024

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Οι κύριοι και προγραμματισμένοι στόχοι της οικονομικής πολιτικής για τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη έχουν όλοι υλοποιηθεί ή βρίσκονται σε στάδιο ολικής υλοποίησης, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε μια υγιή πορεία παρά τις σημαντικές προκλήσεις και αβεβαιότητες».

Μιλώντας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό του 1ου έτους υλοποίησης προγράμματος διακυβέρνησης του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Κεραυνός είπε ότι «το Υπουργείο Οικονομικών νοιώθει ότι έχει επιτελέσει όλους τους στόχους, νοιώθουμε ότι έχουν γίνει επιτεύγματα μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες για μια οικονομική πολιτική, που θα στοχεύει στη δικαιότερη κατανομή του εισοδήματος και του παραγόμενου πλούτου», υπογράμμισε.

Ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι δική του «προσωπική ευθύνη είναι η διατήρηση υγιών δημόσιων οικονομικών και η διασφάλιση μακροοικονομικής σταθερότητας και χρηματοοικονομικής σταθερότητας μέσα από ορθολογιστική διαχείριση των πόρων για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του κάθε πολίτη».

Ανέφερε ότι «στον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης παράχθηκε ένα πολύ σημαντικό έργο σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον».

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις και όποιες τυχόν εξελίξεις και να υιοθετούμε τα κατάλληλα μέτρα στα πλαίσια πάντοτε μιας ανθρωποκεντρικής οικονομικής πολιτικής, στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας, και πάντοτε άξονες τη δημοσιονομική πειθαρχία και τη χρηματοοικονομική σταθερότητα γιατί οι μνήμες είναι νωπές ακόμη για το τι είχε συμβεί όταν ξεπερνούσαν αυτές τις βασικές παραμέτρους», υπογράμμισε.

Οραμα, σύμφωνα με τον κ. Κεραυνό, «είναι η συνεχής ενίσχυση της ανθεκτικότητας της οικονομίας μας, σε συνθήκες δημοσιονομικής και χρηματοοικονομικής σταθερότητας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της οικονομίας μας, καθώς και το αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό μας, ώστε μέσα από μια ανθρωποκεντρική οικονομική πολιτική να βελτιώνουμε την ευημερία της κοινωνίας μας και να προστατεύουμε τις ευάλωτες ομάδες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Στην αμοιβαία βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Κατάρ, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και των επενδύσεων, αναφέρθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θανί (Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani), ο οποίος πραγματοποίησε για πρώτη φορά, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Κυπρίου Προέδρου.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ