x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Υποστηρικτές της ανομίας

Η πρόσφατη επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου αποκάλυψε μια ζοφερή πραγματικότητα με κακοποιούς και μάλιστα σεσημασμένους που βρίσκουν τροφή και στέγη μέσα στα πανεπιστήμια και τις φοιτητικές εστίες, τα οποία χρησιμοποιούν ως ορμητήριο για τις κάθε είδους παράνομες πράξεις τους. Κάθε ημέρα γινόμασταν μάρτυρες και μιας ανατριχιαστικής αποκάλυψης για το πώς τα πανεπιστήμια, χώροι που υποτίθεται υπάρχουν για να προάγεται η γνώση σε υψηλό επίπεδο, είχαν μετατραπεί σε χώρους διακίνησης ναρκωτικών και προστασίας των κάθε είδους παρανόμων.

Με το να επιμένουν τα κόμματα της Αριστεράς ότι όχι μόνο δεν υπάρχει λόγος για την ύπαρξη της πανεπιστημιακής αστυνομίας αλλά ότι η παρουσία της στα ιδρύματα θα επιδρά αρνητικά στο έργο και στους σκοπούς της πανεπιστημιακής κοινότητας, ουσιαστικά είναι σαν να υποστηρίζουν όλη αυτή τη ζοφερή εικόνα και την πραγματικότητα που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες ημέρες. Είναι σαν να υποστηρίζουν δηλαδή τους κακοποιούς και τη δράση τους σε βάρος βέβαια των ίδιων των φοιτητών και των πανεπιστημίων.

Διότι η πανεπιστημιακή κοινότητα, για την οποία κατά τα άλλα κόπτονται, δεν μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα και να αποκριθεί στον σύνθετο και απαιτητικό ρόλο της εποχής, όταν μέσα της αναγκάζεται να φιλοξενεί παρείσακτους παραβατικούς που την χρησιμοποιούν ως όμηρο.

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση, και η εκπαίδευση βέβαια γενικά, είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να χρησιμοποιείται από κάποιους που θέλουν να κάνουν κομματικά παιχνίδια. Το «αστείο» με τα ελληνικά πανεπιστήμια που στο όνομα της δήθεν «ανεξαρτησίας» τους έχουν αφεθεί στην τύχη τους, έχει παρατραβήξει.

Τα ελληνικά πανεπιστήμια θα πρέπει να αποτελέσουν το βασικό όχημα που θα μεταφέρει την Ελλάδα στη νέα εποχή η οποία ήδη άρχισε. Με την εικόνα όμως που παρουσιάζουν αυτά στην παρούσα φάση, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Οι υποστηρικτές της πανεπιστημιακής αυτής ανομίας ας αναλογιστούν τι κακό κάνουν στη χώρα και ας αναθεωρήσουν άμεσα τη στάση τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αν είστε ομογενής και δεν θέλετε να πληρώσετε τις εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια στην Αμερική ή σε κάποια άλλη δυτική χώρα για να σπουδάσετε π.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Παραδοσιακό καζάνι στο χωριό Πλατάνη για την παραγωγή τσίπουρου (Βίντεο)

ΕΔΕΣΣΑ. Στους βόρειους πρόποδες του Βερμίου, σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων από την Έδεσσα, βρίσκεται το ημιορεινό χωριό Πλατάνη, με τους μερικούς εκατοντάδες κατοίκους του.

Τα Γεγονότα της Εβδομάδας από τον «Ε.Κ» με την Ειρήνη Ζαχαριάδη (Βίντεο)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η δημοσιογράφος Ειρήνη Ζαχαριάδη στο ειδικό εβδομαδιαίο βιντεομαγκαζίνο, στο οποίο παρουσιάζονται οι σημαντικότερες ειδήσεις της Εβδομάδας όπως τις κατέγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας» μέσα από την έντυπη αλλά και την ηλεκτρονική έκδοσή του και τις επεξεργάστηκε η συντακτική του ομάδα.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας