x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Υποτροφίες από Μητρόπολη Βοστώνης – Συνάντηση Μεθοδίου με ιερείς

ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ιερή Μητρόπολη Βοστώνης ανακοινώνει ότι υπάρχουν διαθέσιμες υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 για φοιτητές και φοιτήτριες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά, οι οποίοι είναι ελληνικής καταγωγής και θα φοιτήσουν στο δεύτερο, το τρίτο και τέταρτο έτος των βασικών σπουδών τους.

Αυτές οι ετήσιες υποτροφίες προσφέρονται από τα Κληροδοτήματα τα οποία προικοδότησαν με γενναιοδωρία το Τραστ του Charles Condes από το Ιλινόις το οποίο δίνει τέσσερις υποτροφίες και η Ελληνική Ενωση του Αγίου Γεωργίου του Τσαμαντά από το Γούστερ της Μασαχουσέτης που θα δώσει μία υποτροφία.

Ο Charles Condes ήταν εκ των κορυφαίων φιλανθρώπων και ο οποίος πίστευε στη δύναμη της Παιδείας ενώ ήταν θαυμαστής όλων όσων είναι Ελληνικά. Το Κληροδότημά του δείχνει την περηφάνια του για τους Ελληνοαμερικανούς και Ελληνοκαναδούς φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το μέλλον του Ελληνισμού και της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Τον Μητροπολίτη Μεθόδιο πλαισιώνουν οι ιερείς της Μητρόπολης Βοστώνης κατά την μηνιαία τους ιερατική συνάθροιση. Διακρίνεται στην πρώτη σειρά ο πρωτοσύγκελος π. Θεόδωρος Μπάρμπας.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΏΝΗΣ

Η Ελληνική Ενωση του Αγίου Γεωργίου του Τσαμαντά από το Γούστερ της Μασαχουσέτης έχει καθιερωθεί εις μνήμη των πρωτοπόρων υιών και θυγατέρων του χωριού Τσαμαντάς της Ηπείρου, που εγκαταστάθηκαν στην πόλη του Γούστερ της Μασαχουσέτης κατά τον 19ο αιώνα. Οι υποτροφίες του 2024 χορηγούνται εις μνήμη του Σταύρου Μπέλλου, ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος ευεργέτης του χωριού.

Οσοι πρόκειται να υποβάλλουν αιτήσεις πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι ως πλήρεις φοιτητές (full time students) σε διετές ή τετραετές ακαδημαϊκό πρόγραμμα αναγνωρισμένου κολεγίου ή πανεπιστημίου των Ηνωμένων Πολιτειών ή του Καναδά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τις αιτήσεις ηλεκτρονικώς διά μέσου Metropolis of Boston Scholarship Portal. Η Μητρόπολη θα ανακοινώσει τους παραλήπτες των υποτροφιών στη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης τιμής των εθελοντών και εθελοντριών των κοινοτήτων στις 9 Ιουνίου 2024. Τελευταία ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 12η Απριλίου 2024.

Εξάλλου, ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, ο οποίος βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ανάρρωσης έπειτα από εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου ηγήθηκε της μηνιαίας συνάθροισης των ιερέων της Μητρόπολης στην οποία παρευρέθηκαν 45 ιερείς από πολλές κοινότητες της Μητρόπολης ανά τη Νέα Αγγλία.

Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος ομιλεί στους ιερείς στη διάρκεια του γεύματος ευχόμενος καλή και πνευματική Τεσσαρακοστή.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΒΟΣΤΩΝΗΣ

Η Κυρά Λυμπεράκη, επικεφαλής του οργανισμού OVC του Ορθόδοξου Εθελοντισμού γνωστός στην Αγγλική ως Orthodox Volunteer Corp, ήταν η επισκέπτρια ομιλήτρια στη συνάθροιση των ιερέων.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο Μητροπολίτης Μεθόδιος πρόσφερε στους ιερείς γεύμα στη διάρκεια του οποίου ευχήθηκε μία καλή ειρηνική και πνευματική Μεγάλη Τεσσαρακοστή, υπενθυμίζοντας σε όλους τη σπουδαιότητα της ιερατικής διακονίας  στην Εκκλησία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Η μνήμη του Αγίου Σάββα του εν Καλύμνῳ εορτάσθηκε την Ε' Κυριακή των Νηστειών, 21 Απριλίου 2024, από των Σύλλογο των Καλυμνίων Νέας Υόρκης στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οσίας Ειρήνης του Χρυσοβαλάντου.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

ΒΙΝΤΕΟ