x
 

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Υποτροφίες από το Ταμείο «Πίστη» σε αριστούχους φοιτητές για το κολέγιο

ΒΟΣΤΩΝΗ. Καθώς τα παιδιά της Ομογένειας χαίρονται για το γεγονός της αποφοίτησής τους από το Λύκειο και ετοιμάζονται για το κολέγιο, το Ταμείο «Πίστη: Για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία» έχει ευχάριστα νέα για να διπλασιάσει τη χαρά τους, καθώς εξαγγέλλει την παροχή υποτροφιών. Είναι η εικοστή κατά σειρά χρονιά που το Ταμείο «Πίστη» υποστηρίζει οικονομικώς μέσω των υποτροφιών του νέους Ελληνοαμερικανούς ηγέτες. Οι ενδιαφερόμενοι για την υποτροφία της αριστείας μπορούν να πάρουν τη σχετική αίτηση συνδεόμενοι με την ηλεκτρονική ιστοσελίδα της οργάνωσης ως εξής: thefaithendowment.org/scholarships. Επίσης, μπορούν να επικοινωνούν και στον ακόλουθο τηλεφωνικό αριθμό: (212) 803-9363.

Οι υποτροφίες αυτές προορίζονται για παιδιά ελληνικής καταγωγής τα οποία έχουν γίνει δεκτά σε αναγνωρισμένα κολέγια τετραετούς φοίτησης και θα ξεκινήσουν τις σπουδές τους το ερχόμενο Φθινόπωρο. Η ημερομηνία λήξεως για την υποβολή των αιτήσεων είναι η 28η Ιουνίου 2024.

Οσοι ή όσες λάβουν την υποτροφία της «Πίστης» θα ενταχθούν στο Επιστημονικό Δίκτυο το οποίο έχει επεκταθεί και συμπεριλαμβάνει από 850 νέους και νέες από τους πλέον ευφυείς και επιφανείς της Ομογένειας.

Κατά την παρέλευση των ετών οι παραλήπτες των υποτροφιών της «Πίστης» εργάζονται ως ηγετικά στελέχη στους τομείς τους στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι ιατρικές σχολές, τα ερευνητικά κέντρα, η εκπαίδευση, οι τέχνες κ.λπ.

Φοιτητές και φοιτήτριες που έλαβαν υποτροφία από το Ταμείο “Πίστη: Για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία” επισκέφθηκαν το Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ FAITH

Οι υποβάλλοντες τις αιτήσεις πρέπει να είναι Αμερικανοί πολίτες. Το Ταμείο «Πίστη» έχει χορηγήσει πάνω από δύο χιλιάδες υποτροφίες σε παιδιά της Ομογένειας αμφοτέρων των φύλων.

Υπενθυμίζεται ότι η δημιουργία του Ταμείου «Πίστη» ήταν πρωταρχική ιδέα του αειμνήστου Μάικλ (Εμμανουήλ) Τζαχάρη, τότε αντιπροέδρου του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και εκ των πλέον κορυφαίων ευεργετών της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και θεσμοθετήθηκε το 2004. Η ιδέα ήταν να βρεθούν επιφανείς οικονομικά ομογενείς και να δώσει έκαστος από ένα εκατομμύριο δολάρια. Ξεκίνησε με τις δωρεές δέκα ατόμων αρχικά.

Το Ταμείο «Πίστη: Για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία» έχει να επιδείξει ήδη πλούσιο κοινωνικό, φιλανθρωπικό και ακαδημαϊκό έργο διά μέσου των προγραμμάτων της Αρχιεπισκοπής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ορκίστηκε την περασμένη Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή Βοστώνης, μέρος του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέα Αγγλίας.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αμερική

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ