x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

 

Κύριο Άρθρο

Ζητείται αυτοδυναμία

Λογικό είναι όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών να «αρπάζουν» τα κόμματα της αντιπολίτευσης τραγωδίες που συνήθως συμβαίνουν στην καθημερινότητα και να τις αναδεικνύουν ως μείζονα θέματα.

Και βεβαίως είναι μείζον θέμα ο θάνατος μίας γυναίκας σε καρότσα αγροτικού ή μίας νεαρής εγκύου όταν αργεί το ασθενοφόρο.

Από εκεί και πέρα ο σώφρων πολίτης θέλει λύσεις. Θέλει πρόγραμμα που θα το σεβαστεί η κυβέρνηση που θα το έχει εκπονήσει εφόσον εκλεγεί.

Αντίθετα τι κάνει η αντιπολίτευση; Αποδίδει όλα τα λάθη, τις αστοχίες και τις παραλείψεις στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για ό,τι και τα ίδια τα κόμματα όταν κυβερνούσαν δεν έκαναν τίποτα. Γιατί στην Ελλάδα κυβέρνησαν και τα τρία κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και το ΚΚΕ έχει βάλει το χέρι του στη διακυβέρνηση σε εποχές που η τοπική αυτοδιοίκηση, και ο συνδικαλισμός, ήταν επιρρεπείς στην αριστερή προπαγάνδα.

Στην τωρινή όμως κριτική προς την κυβέρνηση, το γεγονός ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναγκάστηκε να λειτουργήσει σε πανδημία και σε επιπτώσεις πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης, προφανώς ξεπερνάει την αντιπολίτευση.

Ολοι λένε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν διοχετεύει καλά τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάπτυξης της ΕΕ.

Ενα επιχείρημα εντελώς ασόβαρο.

Γιατί με το Ταμείο Ανάπτυξης κρατήθηκε η κοινωνία όρθια. Με τα επιδόματα που κατηγορεί τώρα η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και το ΠΑΣΟΚ, που πρόσφατα απόκτησε φωνή, είναι αυτά που έσωσαν δουλειές, έριξαν την ανεργία, κίνησαν και κινούν την οικονομία. Με άμεσες επιπτώσεις, μειώσεις φόρων, αύξηση κατώτατου μισθού και συντάξεων. Στήριξη στέγης για νέες οικογένειες και στήριξη σε κακοποιημένες γυναίκες.

Το πολύ ακριβό τίμημα της ενέργειας δεν έπεσε στους ώμους των πολιτών και ο πληθωρισμός μειώνεται με παγκόσμια εξαίρεση τα τρόφιμα. Και πάλι επενέβη η κυβέρνηση βοηθώντας τις ευάλωτες οικογένειες με επιδόματα τροφίμων.

Οσο για το θέμα της Υγείας όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης. Διαχρονικά όλα τα κόμματα. Οταν όμως πάει να γίνει μία σωστή μεταρρύθμιση τότε σε ορισμένους ξυπνάει η αριστερή τους συνείδηση και φωνάζουν να μην μπει ιδιώτης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που θα παραμείνει εθνικό και δωρεάν για τους πολίτες.

Είναι αλήθεια ότι το Δημόσιο στην Ελλάδα νοσεί διαχρονικά και θέλει γενναίες μεταρρυθμίσεις.

Είναι επίσης αλήθεια ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε βαθιά σε ορισμένους τομείς. Δεν πρόλαβε σε άλλους καθώς ενέσκηψε η μία κρίση μετά την άλλη.

Υποσχέθηκε στην επόμενη θητεία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν ο λαός τον επιλέξει εκ νέου να κυβερνήσει, να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του. Εχει αποδείξει όπως ό,τι λέει το κάνει. Χωρίς να έχει κολλήματα, καθώς κάποιες από τις κοινωνικές του πολιτικές, κάλλιστα σε άλλη χώρα θα χαρακτηριζόντουσαν «αριστερές». Π.χ. φορολογία στο 90% των κερδών των εταιρειών ενέργειας.

Ωστόσο, σε ορισμένους τομείς του Δημοσίου είναι βέβαιο ότι απαιτείται από όλα τα κόμματα να συμφωνήσουν σε βαθιές αλλαγές.

Δυστυχώς όμως το παρελθόν διαβάζει το μέλλον.

Και δεν θεωρούμε ότι η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση θέλει μετασχηματισμό της χώρας σε ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό κράτος. Την χαρακτηρίζει ο λαϊκισμός που διαφαίνεται ακόμη και τώρα, που έχοντας υποστεί πανωλεθρία στις πρώτες εκλογές, χαμήλωσε τους τόνους.

Επομένως, όλα αυτά συνηγορούν στην αναγκαιότητα της μεγάλης αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι συμπλοκές ανηλίκων και δη μαθητών έχουν μεταβληθεί σε μάστιγα στην Ελλάδα.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ