x
 

Πολιτική

Ζήτημα διαφάνειας των εκλογών θέτει η αντιπολίτευση στην Τουρκία

ΑΓΚΥΡΑ. Ζήτημα αξιοπιστίας και διαφάνειας της εκλογικής διαδικασίας στην Τουρκία, ενόψει της 14ης Μαΐου, έθεσε τη Δευτέρα το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αναπληρωτής πρόεδρος, υπεύθυνος για τις νομικές και εκλογικές υποθέσεις, Μουχαρέμ Ερκέκ κατήγγειλε ότι το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, θέλει να δημιουργήσει μία παράλληλη δομή με την Εκλογική Επιτροπή (Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο) για να παρακολουθεί τόσο την εξέλιξη της ψηφοφορίας στα εκλογικά τμήματα, όσο και την συγκέντρωση και επεξεργασία των αποτελεσμάτων.

«Το υπουργείο Εσωτερικών θέλει τη δημιουργία μιας φόρμουλας για την παρακολούθηση της εξέλιξης των εκλογών, με επιστολές προς όλες τις επαρχίες. Θέλει για τον σκοπό αυτό να τοποθετήσει τουλάχιστον 3 άτομα σε περιφέρειες με πληθυσμό έως 20 χιλιάδες, τουλάχιστον 5 σε περιφέρειες με πληθυσμό 20-100 χιλιάδες, ενώ τουλάχιστον 10 άτομα προσωπικό θα τοποθετηθούν σε αυτές που ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες. Τα άτομα αυτά θα έχουν υπολογιστές, ώστε να προχωρούν στις απαραίτητες ενημερώσεις» σημείωσε ο Ερκέκ.

«Ο υπουργός Εσωτερικών (Σουλεϊμάν Σοϊλού) εξακολουθεί να ενεργεί ως υπουργός ποινικών υποθέσεων. Καθιέρωσε μια παράλληλη δομή τοποθετώντας το υπουργείο Εσωτερικών μπροστά από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο και τις περιφερειακές διοικήσεις απέναντι από τις περιφερειακές εκλογικές επιτροπές. Το έκανε, καθώς γνωρίζει καλά αυτά τα θέματα. Προειδοποιούμε τους αξιωματούχους: Μην υπακούσετε σε αυτή την παράνομη εντολή, μην γίνετε συμμέτοχοι σε αυτό το έγκλημα. Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο θα πρέπει επίσης να φωνάξει δυνατά ότι κανένα άλλο συμβούλιο εκτός από το ίδιο δεν μπορεί να παρεμβαίνει στις εκλογές με αυτόν τον τρόπο» πρόσθεσε ο Ερκέκ, ο οποίος, κατά πληροφορίες, αναμένεται να αναλάβει χρέη υπουργού Δικαιοσύνης, σε περίπτωση που επικρατήσει στις εκλογές ο Κιλιτσντάρογλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Με απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη αποσύρεται από την εκλογική μάχη ο μέχρι πρότινος υποψήφιος βουλευτής στην Εύβοια, Σπύρος Πνευματικός ως αποτέλεσμα των χθεσινών του δηλώσεων, αλλά και του σάλου που ακολούθησε.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ