x
 

Πολιτική

Ζήτημα διαφάνειας των εκλογών θέτει η αντιπολίτευση στην Τουρκία

ΑΓΚΥΡΑ. Ζήτημα αξιοπιστίας και διαφάνειας της εκλογικής διαδικασίας στην Τουρκία, ενόψει της 14ης Μαΐου, έθεσε τη Δευτέρα το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αναπληρωτής πρόεδρος, υπεύθυνος για τις νομικές και εκλογικές υποθέσεις, Μουχαρέμ Ερκέκ κατήγγειλε ότι το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, θέλει να δημιουργήσει μία παράλληλη δομή με την Εκλογική Επιτροπή (Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο) για να παρακολουθεί τόσο την εξέλιξη της ψηφοφορίας στα εκλογικά τμήματα, όσο και την συγκέντρωση και επεξεργασία των αποτελεσμάτων.

«Το υπουργείο Εσωτερικών θέλει τη δημιουργία μιας φόρμουλας για την παρακολούθηση της εξέλιξης των εκλογών, με επιστολές προς όλες τις επαρχίες. Θέλει για τον σκοπό αυτό να τοποθετήσει τουλάχιστον 3 άτομα σε περιφέρειες με πληθυσμό έως 20 χιλιάδες, τουλάχιστον 5 σε περιφέρειες με πληθυσμό 20-100 χιλιάδες, ενώ τουλάχιστον 10 άτομα προσωπικό θα τοποθετηθούν σε αυτές που ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες. Τα άτομα αυτά θα έχουν υπολογιστές, ώστε να προχωρούν στις απαραίτητες ενημερώσεις» σημείωσε ο Ερκέκ.

«Ο υπουργός Εσωτερικών (Σουλεϊμάν Σοϊλού) εξακολουθεί να ενεργεί ως υπουργός ποινικών υποθέσεων. Καθιέρωσε μια παράλληλη δομή τοποθετώντας το υπουργείο Εσωτερικών μπροστά από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο και τις περιφερειακές διοικήσεις απέναντι από τις περιφερειακές εκλογικές επιτροπές. Το έκανε, καθώς γνωρίζει καλά αυτά τα θέματα. Προειδοποιούμε τους αξιωματούχους: Μην υπακούσετε σε αυτή την παράνομη εντολή, μην γίνετε συμμέτοχοι σε αυτό το έγκλημα. Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο θα πρέπει επίσης να φωνάξει δυνατά ότι κανένα άλλο συμβούλιο εκτός από το ίδιο δεν μπορεί να παρεμβαίνει στις εκλογές με αυτόν τον τρόπο» πρόσθεσε ο Ερκέκ, ο οποίος, κατά πληροφορίες, αναμένεται να αναλάβει χρέη υπουργού Δικαιοσύνης, σε περίπτωση που επικρατήσει στις εκλογές ο Κιλιτσντάρογλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Τα απομεινάρια του παλαιότερου ναυαγίου που ανακαλύφθηκε ποτέ σε βαθιά νερά, και ίσως του αρχαιότερου πλήρους ναυαγίου σε οποιοδήποτε νερό, εντοπίστηκαν στη Μεσόγειο Θάλασσα περίπου 56 μίλια μακριά από τις ακτές του βόρειου Ισραήλ.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ