x
Κερδίζει ο Πούτιν τον πόλεμο;

Κερδίζει ο Πούτιν τον πόλεμο;

Την ώρα που ο πλανήτης έστρεψε την προσοχή του στη Μέση Ανατολή και στον πόλεμο Ισραήλ - Χαμάς, η Ρωσία, εκμεταλλευόμενη την κατάσταση, συνεχίζει σχεδόν ανενόχλητη τις επιθετικές της ενέργειες κατά της Ουκρανίας.
Κάθε μέρα και χειρότερα…

Κάθε μέρα και χειρότερα…

Πέρασαν 6,5 χρόνια από το ναυάγιο των τελευταίων ουσιαστικών συνομιλιών για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα -όταν με την επισημοποίηση του αδιεξόδου, ο ΓΓ του ΟΗΕ Α.
Μικρό καλάθι για Καταρινούς

Μικρό καλάθι για Καταρινούς

Και θέματα ενέργειας και επενδύσεων συζήτησαν ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Εμίρης του Κατάρ Tamimbin Hamad Al Thani, τη Δευτέρα στην Ντόχα, αναφέρει η ειδησεογραφία και η σκέψη γύρισε μερικά χρόνια πίσω σε ένα μεγάλο φιάσκο.
Στο Ισραήλ μέσω Λάρνακας

Στο Ισραήλ μέσω Λάρνακας

Σαν γέφυρα χρησιμοποιήθηκε η Κύπρος και για τη μετάβαση αντιπροσωπείας του Κατάρ στο Ισραήλ με στόχο να διασφαλίσει τη συνέχιση τήρησης της συμφωνίας μεταξύ εβραϊκού κράτους και Χαμάς για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων και για κατάπαυση του πυρός.
Η αγωνία των Τούρκων για μαχητικά

Η αγωνία των Τούρκων για μαχητικά

Σε αναζήτηση μαχητικών αεροσκαφών βρίσκεται η Τουρκία, καθώς βλέπει την επιθυμία της για την απόκτηση νέων αμερικανικών F-16 να απομακρύνεται ξανά, λόγω της ανοικτής υποστήριξης του Ερντογάν προς την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στον πόλεμο με το Ισραήλ.
«Εξυπνο» σύστημα στα οδοφράγματα

«Εξυπνο» σύστημα στα οδοφράγματα

Σύστημα το οποίο αναγνωρίζει τις πινακίδες εγγραφής των οχημάτων έχει εγκατασταθεί σε όλα τα οδοφράγματα, ώστε να ελέγχονται αυτόματα όσα διακινούνται μεταξύ κατεχομένων και ελεύθερων περιοχών με σκοπό να διαπιστώνεται αν οι οδηγοί εμπλέκονται σε διάφορες παρανομίες, μας πληροφορεί ο κυπριακός Τύπος.
Παραμελημένο το Μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα

Παραμελημένο το Μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα

Παραμελημένο είναι το κατεχόμενο Μοναστήρι του Αποστόλου Βαρνάβα, ιδρυτή της Εκκλησίας της Κύπρου, όπως γράφει η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Ντιαλόγκ», σημειώνοντας την ιστορική και πολιτισμική αξία του.
«Πλυντήριο» τα κατεχόμενα

«Πλυντήριο» τα κατεχόμενα

Τέλειο καταφύγιο και ιδανικό «πλυντήριο» βρήκαν δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι στα κατεχόμενα, μετά την έξωσή τους από τις ελεύθερες περιοχές λόγω των κυρώσεων που επέβαλαν ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ενωση.
Τίποτα το συνταρακτικό

Τίποτα το συνταρακτικό

Μπορεί στο εξωτερικό να εκτίθεται για μια ακόμη φορά ανεπανόρθωτα η Κύπρος με τη δημοσιοποίηση της έρευνας για τις πλάτες που κάναμε στους Ρώσους ολιγάρχες που έκρυβαν για χρόνια τον παράνομο πλούτο τους στο νησί, ωστόσο για μας που ζούμε στην Κύπρο και γνωρίζουμε πράγματα και καταστάσεις δεν είδαμε ακόμα κάτι το συνταρακτικό (η έρευνα της ICIJ θα δημοσιοποιείται σε συνέχειες).
40 χρόνια ψευδοκράτος

40 χρόνια ψευδοκράτος

Συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ημέρα που ο Ραούφ Ντενκτάς εξήγγειλε - στις 15 Νοεμβρίου 1983 - την ανακήρυξη της ούτω καλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου» («ΤΔΒΚ»), του μορφώματος των κατεχομένων που διεθνώς αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία, αλλά ανέχονται την ύπαρξή του πολλές άλλες χώρες.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. [email protected]

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας