x
 

Ελλάδα

AEK: Γερό τεστ στο «Σεραφείδειον» με ΟΦΗ

08 Δεκεμβρίου 2022

Την ευκαιρία να διαπιστώσει την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του μια εβδομάδα πριν την επανέναρξη των επίσημων υποχρεώσεων της με το εκτός έδρας παιχνίδι Κυπέλλου με την Κηφισιά θα έχει ο Ματίας Αλμέιδα  στο φιλικό της Παρασκευής (08:00 ώρα Νέας Υόρκης) με τον ΟΦΗ στο «Σεραφείδειον». Ο Αργεντινός τεχνικός «μετράει» πάρα πολλές απουσίες κυρίως λόγω τραυματισμών και γι΄ αυτό αναμένεται να κάνει αρκετές δοκιμές στην αναμέτρηση με τους Κρητικούς ώστε να δει αν μπορεί να υπολογίζει σε συγκεκριμένες θέσεις κάποιους ποδοσφαιριστές. Μία από αυτές αναμένεται να είναι η χρησιμοποίηση σε ρόλο αριστερού μπακ του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ αντί του τραυματία Μιλάντ Μοχαμάντι. Ο 30χρονος Γάλλος έχει όλα κι όλα τρία 90λεπτα με τους «κιτρινόμαυρους» και ακόμη ψάχνει να βρει τα… πατήματα του. Σε κάθε περίπτωση ο 49χρονος Αλμέιδα περιμένει από την ομάδα του να βγάλει κόντρα στον ΟΦΗ υψηλή ένταση στο παιχνίδι της όπως έκανε στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού που έδωσε στην Ολλανδία με την Σερένγκ. Απών από το φιλικό με τον ΟΦΗ θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς που δεν μετέχει εδώ και αρκετές ημέρες στους κανονικούς ρυθμούς εκγύμνασης της ομάδας, ακολουθώντας πρόγραμμα αποκατάστασης.

Εν τω μεταξύ περίπου μια εβδομάδα πίσω φαίνεται πως θα πάει η επιστροφή στη δράση του Νόρντιν Αμραμπατ. Ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός δεν θα είναι έτοιμος να επανεμφανισθεί μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με τον Βόλο (28/12) και πιθανότατα θα είναι διαθέσιμος στις αρχές του νέου έτους και την αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Κατά τ΄ άλλα επέστρεψε την Πέμπτη (8/12) στις προπονήσεις μετά την παρουσία του στο Μουντιάλ του Κατάρ με την εθνική ομάδα του Μεξικό ο  Ορμπελίν Πινέδα ενώ κανονικά γυμνάστηκαν και οι Λιβάι Γκαρσία και Πάολο Φερντάντες που είχαν ακολουθήσει την Τετάρτη πρόγραμμα αποφόρτισης.

Στο «μέτωπο» των μεταγραφών πληροφορίες από το Βέλγιο έκαναν λόγο ότι η «Ενωση»  ενδιαφέρεται για τον 32χρονο Καμερουνέζο σέντερ μπακ  της Γάνδης, Μικαέλ Ενγκαντέ. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή  που έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023 με την βελγική ομάδα στην οποία αγωνίζεται από το 2019 και την εφετινή σεζόν «μετράει» 26 συμμετοχές κι ένα γκολ. Πάντως στην ΑΕΚ δεν δείχνουν να… βιάζονται για τον σέντερ μπακ και τον αριστερό μπακ που θέλουν να αποκτήσουν.

Κατά τ’ άλλα ο Ζίγκα Λάτσι δεν πρόκειται να παραμείνει στην «Ενωση» μετά τη διακοπή του δανεισμού του στη Σλοβένικη Κόπερ και θα γίνει προσπάθεια από τους «κιτρινόμαυρους» να δοθεί σε άλλη ομάδα πάλι ως δανεικός. Ο 20χρονος σέντερ μπακ δεν είναι ο παίκτης που ταιριάζει στα πλάνα του Αλμέιδα ο οποίοε θέλει οι κεντρικοί αμυντικοί που θα έχει στην ομάδα του να έχουν διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά σε σχέση με αυτά του Λάτσι.

Θέλουν Αλμέιδα γα τον πάγκο τους οι Μεξικανοί

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Μεξικού βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή μετά την αποτυχία της Εθνικής της ομάδας να διακριθεί στο Μουντιάλ του Κατάρ και την αποχώρηση του Τάτα Μαρτίνο και σύμφωνα με το ESPN ένας από τους υποψήφιους είναι ο Ματίας Αλμέιδα. Πάντα σύμφωνα με το ESPN ο τεχνικός της ΑΕΚ  ακούγεται έντονα για τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού των Αζτέκων μαζί με τον Ιγκνάθιο Αμπρίθ.

Στο στρατόπεδο της «Ενωσης» αντιμετωπίζουν ψύχραιμα τα δημοσιεύματα των Μεξικανών, καθώς ο ίδιος ο Αλμέιδα δήλωσε πριν λίγες ημέρες ότι θέλει να παραμείνει για αρκετά χρόνια στην ΑΕΚ ενώ στο παρελθόν δεν έχει εγκαταλείψει ποτέ ομάδα με την οποία δεσμευόταν με συμβόλαιο. Και ο Αλμέιδα υπέγραψε το περασμένο καλοκαίρι διετές συμβόλαιο με τους «κιτρινόμαυρους».

Με Τοράλ στο φιλικό ο ΟΦΗ

Ο Ισπανός επιθετικός Γιάν Τοράλ ξεπέρασε τον τραυματισμό του και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του ΟΦΗ για το φιλικό της Παρασκευής με την ΑΕΚ στο «Σεραφείδειο.

Από εκεί και πέρα το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης της Παρασκευής (8/12) ακολούθησαν οι Γκερέρο και Περέα, ο Καμάου ένιωσε ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα του δεξιού του ποδιού και έμεινε στα… πιτς, ενώ εκτός προγράμματος έμειναν οι Τζου και Μπιφουμά. Οι Θοράρινσον, Νέιρα έκαναν αποφόρτιση, πρόγραμμα φυσικής κατάστασης ο Τσιλιανίδης και αποκατάσταση οι Γιαννούλης, Θεοδοσουλάκης, Ντουρμισάι.

Η αποστολή του ΟΦΗ για το φιλικό με την ΑΕΚ αποτελείται από τους: Μανδά, Στίφενς, Λάρσον, Πασαλίδη, Μαρινάκη, Βούρο, Διαμαντή, Γιοχού, Μπαλογιάννη, Ντιουσέ, Μπουζούκη, Τοράλ, Στάικο, Μεγιάδο, Αποστολάκη, Αλμοχαϊμέντ, Ντικό και Φαλατάχ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Καρμιώτισσα με την «λευκή» ισοπαλία (0-0) με τον Απόλλωνα εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία, ενώ η Δόξα είναι οριστικά στην β’ κατηγορία παρά το 2-2 κόντρα στην ΑΕΛ, στα ματς που έριξαν την αυλαία της 12ης αγωνιστική του 2ου ομίλου του κυπριακού πρωταθλήματος.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

ΒΙΝΤΕΟ