x

Εκδηλώσεις

Η 59η τελετή αποφοίτησης Ημερήσιου Σχολείου «Αργύριος Φάντης»

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Οι απόφοιτοι μαθητές, Ελένη Αγραπίδη, Βασίλης Αμαξάς, Πέιτον Αθερτον-Χένρι, Σάββας Καραμπάσης, Τζόναθαν Ντόρσεντ, Τζιοβάνι Φρανσουά, Ξιμένα Χίνριχσεν, Σκοτ Λίντεμαν, Γιώργος Ρομποκός, Λέλια Ασμπερν, Λίον Γουέμπ, στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν με λόγια αγάπης για το σχολείο, το οποίο, όπως είπαν, δεν θα ξεχάσουν ποτέ.

Ακόμη, ευχαρίστησαν τους δασκάλους για την άριστη εκπαίδευση που τους πρόσφεραν και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους στους γονείς για την αγάπη και στοργή τους.

Η αριστούχος μαθήτρια (Valedictorian), Πέιτον Αθερτον-Χένρι, στην ομιλία της ευχαρίστησε το σχολείο για όλα όσα της δίδαξε. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Ο ιερατικός προϊστάμενος του Ναού, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, στην χαιρετιστήρια ομιλία του παρότρυνε τους μαθητές να δείχνουν ζήλο στις σπουδές τους, να προσπαθούν να αριστεύουν στα μαθήματά τους και να ακολουθούν τα μηνύματα της Ορθοδοξίας, με σκοπό να φανούν χρήσιμοι για την οικογένεια και την πατρίδα.

Και πρόσθεσε, “Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα για τη ζωή σας. Το σχολείο σάς έχει εφοδιάσει και προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να πετύχετε στη ζωή σας.
Οι δάσκαλοι σάς έχουν διδάξει γνώσεις και δεξιότητες και φρόντιζαν για εσάς και την επιτυχία σας.

Επί 59 χρόνια το σχολείο “Αργύριος Φάντης” προωθεί επάξια τις αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Ο Καθεδρικός Ναός θα έχει πάντα ανοιχτές τις πόρτες του για όλους εσάς. Ηταν, είναι και θα είναι για πάντα η δεύτερη σας οικογένεια και το πνευματικό σας καταφύγιο.”

Ο διευθυντής, Θεόδωρος Τασούλας, ευχαρίστησε τους δασκάλους για το πάθος και την αφοσίωσή τους, το συμβούλιο και τους γονείς για τη συμπαράσταση και υποστήριξη, συνεχάρη τους μαθητές και τους ευχήθηκε καλή σχολική σταδιοδρομία.

Ο ιερατικός προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού, π. Ευαγόρας Κωνσταντινίδης, στην χαιρετιστήρια ομιλία του. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Ο πρόεδρος της εκκλησιαστικής επιτροπής, Κωνσταντίνος Παράβαλος, έδωσε στους απόφοιτους χρήσιμες συμβουλές για επιτυχία στη ζωή και τους ευχήθηκε να εκπληρώσουν όλα τους τα όνειρα και φιλοδοξίες και να γίνουν άξιοι και πετυχημένοι πολίτες.

Βραβεία στους μαθητές παρέδωσαν το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, η Φιλόπτωχος Αδελφότητα, η Ζωή Κουτσουπάκη, αντιπρόεδρος της Signature Bank (εννέα βραβεία, τέσσερα εκ μέρους της τράπεζας και πέντε προσωπικά εις μνήμη συγγενικών της προσώπων) ο πολιτειακός βουλευτής, Ανδρέας Γουναρίδης, ο πολιτειακός βουλευτής, Μιχάλης Ταννούσης, η Investors Bank, καθώς και έπαινοι από την πολιτεία και πόλη της Νέας Υόρκης, την κομητεία του Μπρούκλιν και την γενική εισαγγελέα Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς (Letitia James).

Κύριος ομιλητής της τελετής ήταν ο απόφοιτος μαθητής του σχολείου “Αργύριος Φάντης” την χρονιά 2013, Κωνσταντίνος Αθανίτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την μνήμη του ομογενούς επιχειρηματία και φιλάνθρωπου Νίκου Μούγιαρη θα τιμήσουν και φέτος τα κυπριακά σωματεία, σε συνεργασία με τις διπλωματικές Αρχές και την HALC, με την 2η ετήσια επιμορφωτική διάλεξη, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ