x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ναι μεν, αλλά…

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιούργησε άλλο ένα θέμα διχασμού της ελληνικής κοινής γνώμης, κοντά στα τόσα που είχαν δημιουργηθεί τα προηγούμενα χρόνια (οικονομική κρίση, πανδημία, εμβόλια).

Και σε αυτό το θέμα (δυστυχώς) η αξιωματική αντιπολίτευση δείχνει να επιχειρεί να ψαρέψει στα θολά νερά του λαϊκισμού. Τυπικά και θεσμικά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει να τάσσεται κατά της εισβολής (όπως επιτάσσει η κοινή λογική, τα ανθρωπιστικά αισθήματα και βέβαια το εθνικό συμφέρον – το τελευταίο δε για προφανείς και αυτονόητους λόγους που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε) αλλά παράλληλα δείχνει να πολεμά τις σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης (π.χ. την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία) και με κάθε πλάγιο και έμμεσο τρόπο κλείνει το μάτι στην απροκάλυπτη ρωσική προπαγάνδα στην Ελλάδα και σε όσους βέβαια την ακολουθούν.

Είναι μια τακτική την οποία το κόμμα το οποίο είχε κυβερνήσει την Ελλάδα για 4,5 χρόνια είχε ακολουθήσει πιστά και σε όλες τις άλλες μεγάλες κρίσεις που προηγήθηκαν. Πιο χαρακτηριστική είναι η στάση του στην υγειονομική κρίση, όπου η θέση του κόμματος ήταν και είναι υπέρ των εμβολίων αλλά παράλληλα επιτρέπει σε στελέχη του (και μάλιστα πρώτης γραμμής) να έχουν σημαίνουσα θέση στο αντιεμβολιαστικό κίνημα – για να μην αναφέρουμε το υγειονομικό σαμποτάζ με τις πορείες άνευ λόγου και αιτίας στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις ενώ στη χώρα εφαρμοζόταν καθολικό απαγορευτικό (lockdown).

Η χώρα (η κάθε χώρα, όχι μόνο η Ελλάδα) χρειάζεται σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση. Ο ρόλος της τελευταίας είναι θεσμικός και ουσιαστικός και όχι διακοσμητικός. Είναι επιφορτισμένη με το έργο να κρίνει την κυβέρνηση, να την ανακαλεί στην τάξη όπου είναι απαραίτητο, να την κάνει πιο υπεύθυνη και πιο χρήσιμη για τους πολίτες. Όταν η αντιπολίτευση δεν στέκεται στο ύψος των θεσμικών της περιστάσεων δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, δεν υπηρετεί καν το κομματικό όπως εσφαλμένα πιστεύει η ίδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στις 10 Νοεμβρίου 2022, ένας δικαστής στη Δυτική Περιφέρεια του Τέξας απέρριψε τον ομοσπονδιακό νόμο που απαγορεύει την πρόσβαση στα όπλα για άτομα που υπόκεινται σε εντολές προστασίας θύματος από ενδοοικογενειακή βία.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Πορείες στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Ολοκληρώθηκε η πορεία των μαθητών στην Αθήνα για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μητσοτάκης: Το Eurogroup αναγνώρισε πανηγυρικά την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. Για μια σημαντική στιγμή για την πατρίδα μας που πιστοποιεί την πρόοδο του τόπου κάνει λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης , σε δήλωσή του για την απόφαση του Eurogroup.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας