x
 

Κύπρος

Κυπριακό Πρωτάθλημα: Νίκησαν οι έδρες, 3-0 η ΑΕΛ την Καρμιώτισσα και 4-2 η Νέα Σαλαμίνα την Ενωση

Με εντός έδρας νίκες άνοιξε η αυλαία της 12ης και εμβόλιμης αγωνιστικής του 2ου ομίλου των πλέι οφ του κυπριακού πρωταθλήματος. Στο «Αλφαμεγα» η ΑΕΛ επικράτησε εύκολα με 3-0 της Καρμιώτισσας, ενώ στο «Αμμόχωστος» η Νέα Σαλαμίνα νίκησε 4-2 την Ενωση Νέων Παραλιμνίου.

Αναλυτικά:

ΑΕΛ – Καρμιώτισσα 3-0

Παίζοντας απλό και ωραίο ποδόσφαιρο η ΑΕΛ κέρδισε με 3-0 την Καρμιώτισσα στο «Aλφαμεγα», για την 12η αγωνιστική, έφτασε τους 48 βαθμούς και ανέβηκε στην 9η θέση προσπερνώντας την ομάδα των Πολεμιδιών που έμεινε στους 47.

Με δύο ολέθρια λάθη του Σπόλιαριτς οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0 μέχρι το 16’. Συγκεκριμένα, μόλις στο 6ο λεπτό, ο κίπερ της Καρμιώτισσας δεν έκανε σωστή εκτίμηση μετά το γύρισμα του Αγγελή και η μπάλα πέρασε κάτω από το πόδι του για το 1-0. Στο 16’ ο Τσέρνιχ έκανε τη σέντρα σουτ και πέρασε απ’ όλους για να γίνει το 2-0.

Το τελικό 3-0 ήρθε στο 50’ της επανάληψης μετά από τρομερή ατομική ενέργεια και πανέμορφο σουτ εκτός περιοχής από τον Ανδρέου.

ΑΕΛ (Χαραλάμπους): Μούριελ, Παντελή (73’ Κολιάς), Τεϊσέιρα, Ντέγοεστ, Τζάλμα (73’ Χριστοδούλου), Νταβόρ, Παπαφώτης, Τσέρνιχ, Ανδρέου (62’ Κοντινέλλα), Μεντόσα (62’ Φιλίποβιτς), Μιλιντσεάνου (62’ Μακρής).

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ (Μπράτου): Σπόλιαριτς, Τάντι (61’ Αβραάμ), Μαλόνε, Ελ Αλουχί, Καλτσάς, Γκραντινάρου, Αγγελή, Ντούρις (56’ Γκράβενμπερχ), Καστανιάγα (56’ Ντούμπια), Λουκίλι (56’ Μπεν Σαλάμ), Νεοφύτου (72’ Οικονομίδης).

Η Νέα Σαλαμίνα πανηγύρισε τη νίκη με 4-2 επί της Ενωσης Νέων Παραλιμνίου. Φωτογραφία: facebook.com/neasalamis1948/

Νέα Σαλαμίνα – Ενωση 4-2

Η Νέα Σαλαμίνα άναψε κόκκινο στην ΕΝΠ και της έδειξε το δρόμο προς τη Β’ κατηγορία. Οι «βυσσινί» στο πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς και σ’ αυτό που είχαν την τεράστια ευκαιρία απέναντι σε έναν αδιάφορο αντίπαλο να κερδίσουν, να προσπεράσουν τη Δόξα και να μεταφέρουν την πίεση, ηττήθηκαν με 4-2 στο «Αμμόχωστος» και πλέον οι πιθανότητες παραμονής μειώθηκαν στο ελάχιστο. Ο Ντορεγκαράι με δυο πέναλτι και ο Καρλίτος με ισάριθμα κοντινά σουτ, τα γκολ των «ερυθρολεύκων». Μείωσαν στο γκολ οι Λαμί και Ντιαβαρά.

Πολύ δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι η ΕΝΠ. Η ομάδα που καιγόταν για τους βαθμούς, έχασε δυο μεγάλες ευκαιρίες προτού συμπληρωθεί το 15λεπτο, όμως, οι Κοτσώνης και Φερνάντες, νικήθηκαν από τον Κίσσα και από το… δοκάρι στο 2’ και 13’ αντίστοιχα.

Η Νέα Σαλαμίνα με την πάροδο του χρόνου ισορρόπησε και στο 18’ ο Τσίκο ανατράπηκε από τον Κοτσώνη και ο Θεουλή με την παρέμβαση του VAR υπέδειξε πέναλτι, το οποίο ο Ντορεγκαράι μετέτρεψε σε γκολ στο 21ο λεπτό.

Οκτώ λεπτά μετά οι γηπεδούχοι κέρδισαν νέο πέναλτι σε χέρι του Ντρέκσα, με τον Αργεντινό επιθετικό να ευστοχεί και να πανηγυρίζει το 16ο τέρμα στο πρωτάθλημα και 20ο συνολικά με τα ερυθρόλευκα.

Στο 30’ ο Θεουλή έδωσε πέναλτι σε χέρι του Ντιαγκιτέ, αλλά στην επαναξιολόγηση της φάσης το ακύρωσε, ενώ στο 42’ ο Βουτσένοβιτς σημάδεψε το δοκάρι του Κίσσα.

Με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Λαμί στο 47’ από το ύψος του πέναλτι έκανε το δυνατό συρτό σουτ, μείωσε σε 2-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Με τη ψυχολογία υπέρ τους οι ποδοσφαιριστές του Σατσιά, στο 49’ έχασαν ευκαιρια για την ισοφάριση, αλλά η κοντινή κεφαλιά του Βουτσένοβιτς κατέληξε έξω.

Η ΕΝΠ είχε το μυαλό της στην επίθεση και το πλήρωσε ακριβά. Στο 56’ ο Καρλίτος με κοντινή προβολή μετά από ασίστ του Τιάγκο σκόραρε για το 3-1 και έδωσε εκ νέου προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του.

Η επόμενη καλή φάση σημειώθηκε στο 76’ μετά από σουτ του Λαμί, με την μπάλα να περνά λίγο έξω, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Ντιαβαρά, μείωσαν σε 3-2 και τα έπαιξαν όλα για όλα για την ισοφάριση.

Στο 84’ ο Βουτσένοβιτς έκανε το διαγώνιο σουτ στην κίνηση, αλλά έστειλε την μπάλα έξω. Δυο λεπτά μετά ο Κίσσας απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Ντιαβαρά, όπως και στο 88’ όταν ο Μέιρα δοκίμασε τα αντανακλαστικά του. Στις καθυστερήσεις ο Λουσέρο αστόχησε και στο 94’ ο Καρλίτος με δεύτερο προσωπικό τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Κίσσας, Σεργίου, Μαλεκκίδης, Ντάτκοβιτς (46’ Αδωνη), Τσίκο, Καρλίτος, Φράγκος, Ντορεγκαράι (54’ Μάντζεκ), Τιάγκο (71’ Κουμούρης), Φελίπε (80’ Σαλαλίχ), Ντιακιτέ (46’ Λέουκο).

ΕΝΠ: Παναγιώτου, Ντα Σίλβα (72’ Κόρσια), Εχμαν, Γεβρέμοβιτς (79’ Πολυκάρπου), Φερνάντες, Κωνσταντίνου (46’ Ντιαβαρά), Κατσιάρης (72’ Λουσέρο), Βουτσένοβιτς, Κοτσώνης (54’ Μέιρα), Ντρέκσα, Λαμί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η αργοπορημένη αφύπνιση του Παναθηναϊκού, δεν του επέτρεψε την ολική επαναφορά από το -18 (57-39 στο 24΄) και πλέον βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο (1-2 στη σειρά), όσον αφορά την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Βερολίνου.

Σχόλια

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Πρακτορικά

Με την παρέλαση της Νέας Υόρκης την Κυριακή 14 Απριλίου, έκλεισε κι ο φετινός κύκλος των παρελάσεων για τη μεγάλη και τρανή ημέρα της κήρυξης της Επανάστασης του 1821 για τη λευτεριά της Ελλάδας από τους Τούρκους.

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

ΒΙΝΤΕΟ