x

Οικονομία

Αννα Χρυσούλη: Καλύτερες ημέρες στην Οικονομία το επόμενο διάστημα

13 Νοεμβρίου 2021

Λέγεται, και όχι άδικα, ότι το λογιστήριο είναι η καρδιά της κάθε επιχείρησης. Οποιο και αν είναι το αντικείμενό της τα πάντα περνάνε από εκεί. Και ιδίως σε εποχές όπως αυτή που ζούμε, στην οποία τα πάντα γίνονται ψηφιακά και υπάρχει ένας γενικότερος μετασχηματισμός των επιχειρήσεων, ο λογιστής πέρα από τον παραδοσιακό του ρόλο γίνεται σύμβουλος και πολύτιμος συνεργάτης κάθε επιχείρησης, μικρής-μεγάλης που την βοηθά να αναπτυχθεί και να πορευτεί σωστά. Γι’ αυτά τα ζητήματα (και όχι μόνο) που αφορούν τόσο τους Ελληνες του εξωτερικού, όσο και τους κατοίκους της Ελλάδας μίλησε στο «Περιοδικό» η λογίστρια-φοροτεχνικός Αννα Χρυσούλη.

Λογιστής/φοροτεχνικός στην εποχή του κορωνοϊού. Πόσο δύσκολο είναι;

Οι αλλαγές που επέφερε η ψηφιακή διακυβέρνηση στη ζωή μας, με τις παράλληλες απαιτήσεις για την εξυπηρέτηση των ζητημάτων των πολιτών έχουν οδηγήσει σε ένα μέτρο αυστηρής τήρησης πειθαρχίας των δημοσιονομικών δραστηριοτήτων του ελληνικού κράτους. Με διαρκή ενημέρωση, αλλά και ακλόνητη εμπιστοσύνη στις επιθυμίες των πελατών μας προσπαθούμε στο γραφείο μας να ανταποκρινόμαστε και να εξηγούμε τις αλλαγές και τις συμφέρουσες λύσεις για την απόλυτη σχέση των πολιτών με τη φορολογική Διοίκηση.

Πώς μπορεί ένας λογιστής φοροτεχνικός να βοηθήσει ουσιαστικά έναν επαγγελματία/επιχειρηματία πέρα από τις βασικές υπηρεσίες που παρέχει;

Η λογίστρια-φοροτεχνικός Αννα Χρυσούλη.

Διαχειριζόμαστε τις φορολογικές υποθέσεις τόσο των κατοίκων Ελλάδος όσο και των κατοίκων εξωτερικού με σεβασμό, υπομονή και ηθική, για τον πολίτη ή την επιχείρηση, τα κίνητρά μας αποσκοπούν σε υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Με ποιότητα, ταχύτητα, γρήγορη ανταπόκριση, υπευθυνότητα, εξειδίκευση και ειδικές γνώσεις τόσο εμείς, όσο και οι συνεργάτες του γραφείου μας, ανταποκρινόμαστε στα δεδομένα και αντιμετωπίζουμε με αυξημένη συμμόρφωση τα ζητήματα που μας αναθέτουν οι πελάτες μας. Το αντικείμενο υποστήριξης του γραφείου μας είναι ευρύ. Φορολογικές δηλώσεις, αιτήσεις, πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, Πρεσβείες, Ληξιαρχεία, Δήμοι, Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Γενικό Λογιστήριο, Υπουργεία, Στρατολογία, Πανεπιστήμια, Κτηματολόγιο. Σε συνεργασία με δικηγόρους, συμβολαιογράφους, φορολογικούς εκπροσώπους (μπορούμε και εμείς να παρέχουμε με εντολή φορολογική εκπροσώπηση στους πελάτες μας) ανταποκρινόμαστε για την ολοκλήρωση του αιτήματος των πελατών μας. Το γραφείο μας απαριθμεί πολλαπλές συνεργασίες και επιτυχή αποτελέσματα για πληθώρα περιπτώσεων. Κάθε περίπτωση αντιμετωπίζεται μοναδικά και ξεχωριστά και στο τέλος ο πελάτης θα παραλάβει στο ψηφιακό ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο (e-mail) όλα τα στοιχεία που έχουν συνθέσει τον φάκελό του και όλα τα απαραίτητα έγγραφα που μας ζήτησε με έγκυρες σφραγίδες ή μοναδικό ψηφιακό αριθμό ή QR code, αφού βεβαίως προηγουμένως έχει καταβάλει την νόμιμη αμοιβή μας.

Ο Ελληνας του εξωτερικού έχει φορολογική συνείδηση;

Οι Ελληνες που έχουν φύγει από τη χώρα μας και συνήθως είναι πρώτης γενιάς έχουν προσαρμοστεί στους νόμους και τους κανόνες του κράτους που διαμένουν και εργάζονται με αποτέλεσμα να είναι ευσυνείδητοι φορολογικοί πολίτες.  Υπηρετούμε το σύγχρονο απαιτητικό τρόπο ζωής και την επανασύνδεση με τις ελληνικές ρίζες και τις απαιτήσεις του ελληνικού κράτους με ποιότητα και συνέπεια.

Οι ομογενείς ασχολούνται με την περιουσία τους στην Ελλάδα;

Η ελαστικότητα και η ευνοϊκότερη φορολογική μεταχείριση για όλες τις πιθανές οφειλές και εκκρεμότητες που έχουν προκύψει, τους κάνουν να μην ασχολούνται τόσα σοβαρά με το πατρικό τους σπίτι ή την περιουσία και τα κτήματα που άφησαν στην Ελλάδα. Η πολυεπίπεδη διακυβέρνηση και η γραφειοκρατία, που δεν καταλαβαίνουν αρκετές φορές, είναι από τη μια πλευρά της ζυγαριάς και από την άλλη πλευρά είναι η νοσταλγία για τη μητέρα γη που γεννήθηκαν και έζησαν, αλλά και η νοοτροπία των Ελλήνων και η συντροφικότητα όταν ανταμώνουν. Με τους νέους πρόσφατους νόμους έχουν προβλεφθεί ευνοϊκοί τρόποι και χαμηλή φορολογία για τους ενδιαφερόμενους που επιθυμούν να επιστρέψουν είτε οι ίδιοι για τα γηρατειά, είτε να ανακαινίσουν τα σπίτια τους για τα παιδιά τους στις διακοπές. Εχουμε γράψει αρκετές φορές και θα ξαναγράψουμε οδηγίες για όλους όσοι ενδιαφέρονται και ρωτούν πώς θα φορολογηθούν όταν επιστρέψουν στην Ελλάδα και τι θα γίνει με την περιουσία τους στην Αμερική.

Η μετά τον κορωνοϊό εποχή πώς θα είναι για τις ελληνικές επιχειρήσεις, για την Οικονομία γενικά;

Η λογίστρια-φοροτεχνικός Αννα Χρυσούλη.

Ο κορωνοϊός μας απομόνωσε και δημιούργησε σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας. Η έλλειψη ρευστότητας παραμένει νούμερο ένα ζητούμενο για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) για να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης. Ενα μεγάλο ποσοστό μικρών επιχειρήσεων εκφράζει φόβους για ενδεχόμενη διακοπή δραστηριότητας το επόμενο χρονικό διάστημα. Αλλά ήταν αρχή μιας νέας δεκαετίας, σύγχρονης που με τη βοήθεια της τεχνολογίας, των εξ αποστάσεως επικοινωνιών, αλλά και της ψηφιακής εποχής θα επαναδραστηριοποιηθούν οι επιχειρήσεις με γνώμονα την ανάπτυξη, την πρόοδο και την υλοποίηση νέων επενδύσεων. Η παγκοσμιοποίηση των αγορών, η ψηφιακή πραγματικότητα και οι πανδημικές συνθήκες της εποχής άγγιξαν πρωταρχικά τον πυρήνα της κάθε επιχείρησης που είναι το λογιστήριο. Οι αποφάσεις του κάθε επιχειρηματία αναγκάστηκαν να αλλάξουν ή αλλάζουν με δραστικό τρόπο, καθώς επίσης και η αντίληψη, η νοοτροπία και η εκπαίδευση του προσωπικού έτσι ώστε να συνθέτουν την αναπροσαρμογή στην πραγματικότητα και αυτά τα στοιχεία όταν συνεργαστούν ορίζουν το μέγεθος και τους πραγματικούς στόχους για το κέρδος και την επικράτηση στην αγορά. Μετά την οικονομική κρίση θα αλλάξουν οι Οικονομίες κλίμακας κάθε επιχείρησης και περιμένουμε τα αποτελέσματα, αλλά και τις συνεργασίες που θα οδηγήσουν σε ευημερία και πάλι τη χώρα. Είμαστε στο γραφείο μας  πρόθυμοι προσφέροντας τις γνώσεις μας και στηρίζοντας τις οικονομικές αποφάσεις.

Αρα γενικά είστε αισιόδοξη για την πορεία της Οικονομίας;

Το επιχειρηματικό μυαλό του Ελληνα, η τεχνολογική αναβάθμιση, «το φιλότιμο», «το μεράκι», αλλά και η συνείδηση και ο επαγγελματισμός μαζί με την πάταξη της παθογένειας στα τόσα χρόνια κρίσης μάς δίνουν τη σιγουριά ότι οι στόχοι που τίθενται εκ νέου θα δώσουν ένα νέο αποτέλεσμα και αντιμετωπίζουμε την σημερινή Οικονομία με αισιοδοξία.

Οι ομογενείς ανά τον Κόσμο είναι κάτι που πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα σε σχέση με τα φορολογικά τους;

Η προτροπή μας για όλες τις βαθμίδες γενεών που ζουν στο εξωτερικό (1η γενιά, 2η-3η γενιά) είναι να φροντίσουν να είναι συνεπείς στις φορολογικές υποχρεώσεις τους και με τον τρόπο αυτό θα υπερασπιστούν τα δικαιώματα τόσο της περιουσίας τους, όσο και τα ατομικά δικαιώματα της ελληνικής τους καταγωγής και υπηκοότητας.

Οσο μακριά κι αν ζείτε είμαστε κοντά σας και ανταποκρινόμαστε σε οποιοδήποτε θέμα και γραφειοκρατική διαδικασία σας απασχολεί. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με το λογιστικό μας γραφείο Ev-taxis. Τόσο εγώ η ίδια όσο και η ομάδα συνεργατών μου για τα θέματα της μετανάστευσης και της φορολογικής συμμόρφωσης θα ασχοληθούν και θα απαντήσουν στα ζητήματα που έχουν προκύψει προσωπικά για την περίπτωσή σας. Η διαδραστική σελίδα φορολογικού περιεχομένου, για επίλυση των οικονομικών ζητημάτων είναι διαθέσιμη στο chrysouli.com και στο κουμπί «Στείλτε μήνυμα» θα λάβετε σύντομα και έγκυρα ξεκάθαρες, σοβαρές και αποτελεσματικές λύσεις.

 

* Η Αννα Χρυσούλη είναι λογίστρια-φοροτεχνικός έχει τελειώσει το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ζει και εργάζεται στη Χίο στο Βόρειο Αιγαίο, είναι προτεινόμενη φορολογική σύμβουλος της αμερικανικής πρεσβείας, διατελεί εκπαιδεύτρια ενηλίκων και σεμιναρίων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και είναι κάτοχος πτυχίου Α’ τάξης Οικονομολογικού Επαγγέλματος. Συνεργάζεται και αρθρογραφεί για τους Ελληνες του εξωτερικού και έχει μόνιμη στήλη στον «Εθνικό Κήρυκα» στο φύλλο που κυκλοφορεί κάθε Σαββατοκύριακο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Τιμητικό αφιέρωμα στον Παντελή Βούλγαρη με ρετροσπεκτίβα των ταινιών μυθοπλασίας του, διοργανώνεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από 8 με 15 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εξαγωγέας ενεργειακής ασφάλειας (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. «Οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ υψηλές.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας