x
 

Εκδηλώσεις

Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Κύπρο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο «Kyma», ΝΥ

18 Δεκεμβρίου 2019

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στο εστιατόριο «Kyma» στην περιοχή Φλάτιρον του Μανχάταν, το Κυπρο-αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στις ΗΠΑ (Cyprus – US Chamber of Commerce), διοργάνωσε με επιτυχία το ετήσιο χριστουγεννιάτικο πάρτι του. Σκοπός αυτής της ετήσιας εορταστικής παράδοσης του Κυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου, είναι να φέρει πιο κοντά τόσο τα μέλη του όσο και τα μέλη της Κυπριακής και της Ελληνικής Κοινότητας.

Η γιορτή, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε σε χαλαρό στυλ, και εκτός από ανοιχτό μπαρ για τους καλεσμένους, συμπεριέλαβε μπουφέ και ζωντανή μουσική. Τη μουσική της βραδιάς ανέλαβε ο Φύτος Στράτης. Καθόλη τη βραδιά ακούστηκαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα.

Πέραν των μελών του Επιμελητηρίου μια σειρά από εκλεκτούς καλεσμένους έδωσαν το «παρών» στο «Κύμα». Ανάμεσα στους παρευρισκομένους ήταν ο γενικός πρόξενος της Κύπρου στη Νέα Υόρκη Αλέξης Φαίδωνος, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Εμπορικός Επίτροπος του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας Γεώργιος Μιχαηλίδης, ο δικηγόρος Γεώργιος Ζαπάντης και η Αφροδίτη Ντάνιελ.

Ο πρόεδρος του Κυπρο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νικόλαος Νικολάου είπε στον «Εθνικό Κήρυκα»: «Κάθε χρόνο κάνουμε αυτή τη γιορτή με σκοπό να γιορτάσουμε τη Γέννηση του Χριστού και την Πρωτοχρονιά. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλη την Ομογένεια, με υγεία και με μια ελεύθερη Κύπρο».
Ο Εμπορικός Επίτροπος της Κύπρου στη Βόρειο Αμερική, Αρίστος Κωνσταντίν, δήλωσε: «Η σχέση που διατηρούμε μεταξύ του Εμπορικού Κέντρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Κυπρο-αμερικανικού Εμπορικού επιμελητηρίου είναι εξαιρετικά σημαντική. Σε πολλά σημεία έχουμε τους ίδιους στόχους, δηλαδή να αυξήσουμε και να προωθήσουμε τις εμπορικο-οικονομικές σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κύπρου».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και η νέα γενιά του Επιμελητηρίου, οι «Κύπριοι Νεαροί Επαγγελματίες» (Cypriot Young Professionals, ‘CYP’). Ο νεαρός Πρόεδρος της «CYP» Χρήστος Οδυσσέως, μας είπε: «Η σημερινή εκδήλωση είναι μια συλλογική διοργάνωση ανάμεσα στο Επιμελητήριο και τη ‘CYP’. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τα νεότερα μέλη της ‘CYP’ και τα γηραιότερα μέλη του Επιμελητηρίου να βρεθούν μαζί και να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Εχουμε πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή από πέρυσι, πράγμα που μας δίνει μεγάλη χαρά».

Προς το τέλος της βραδιάς, ο πρόεδρος του Κυπρο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Νικόλαος Νικολάου, τέλεσε χρέη «Αη Βασίλη» και μεταμφιεσμένος με μια κόκκινη στολή και λευκή γενειάδα μοίρασε δώρα σε όλους τους παρευρισκομένους, εντείνοντας έτσι την αμεσότητα και τη ζεστασιά της ατμόσφαιρας.
Στη γιορτή έδωσαν επίσης το «παρών», η εκτελεστική διευθύντρια του Επιμελητηρίου Δέσποινα Αξιωτάκη, ο Δημήτριος Κωμοδρόμος, ο Μάριος Νικολάου, ο Πέτρος Κακογιάννης, ο Κώστας Κέλλας, ο Βάσος Βασιλείου, ο Χρίστος Χριστοφόρου και ο Μιχαήλ Ταννούσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρευρέθη χθες Κυριακή σε εκδήλωση της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ