x

Πολιτισμός

Διάλογοι ΙΣΝ: Σύγχρονες πολιτικές αξίες και Αρχαίο Δράμα (Βίντεο)

28 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΘΗΝΑ. Μέσα σε ένα περιβάλλον διαρκούς πόλωσης και αμφισβήτησης ακόμα και των πιο θεμελιωδών αξιών της δημοκρατίας, όπως είναι το σημερινό, το αρχαίο δράμα παραμένει ένα από τα λίγα εναπομείναντα ενεργά σημεία αναφοράς για τον σύγχρονο πολιτικό πολιτισμό, αναφέρει το ΙΣΝ στην ανακοίνωσή του για τη νέα θεματική των Διαλόγων, η οποία θα αναπτυχθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 11:00 ώρα ανατολικής ακτής.

Παρά την ιστορικότητά τους, οι τραγωδίες και οι κωμωδίες των αρχαίων κλασσικών επαναφέρουν, σε κάθε ανάγνωση ή παράσταση, με αέναο και επίμονο τρόπο, αξίες και σταθερές εντυπωσιακά διαχρονικές, πανανθρώπινες και θεμελιώδεις.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Και με ποιον τρόπο το αρχαίο δράμα μπορεί να απαντήσει στην ανάγκη επαναπροσδιορισμού των αρχών που μας καθορίζουν υπαρξιακά ως πολίτες;

Οι Διάλογοι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στοχεύοντας να απαντήσουν και στο παραπάνω ερώτημα, ξεκινούν με αφετηρία το αρχαίο δράμα και ανοίγουν μια συζήτηση γύρω από τα χειροπιαστά, πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα που οι αρχαίοι κλασσικοί κληροδοτούν στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες και διερωτώνται αν αυτά μπορεί να μας οδηγήσουν, και σήμερα, στην κάθαρση.

Τους Διαλόγους επιμελείται και συντονίζει η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου και υλοποιούνται με τη δημοσιογραφική επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD (incubator for Media Education and Development).

Πηγή: ΙΣΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΘΗΝΑ. Τιμητικό αφιέρωμα στον Παντελή Βούλγαρη με ρετροσπεκτίβα των ταινιών μυθοπλασίας του, διοργανώνεται στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από 8 με 15 Δεκεμβρίου, σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Θεσσαλονίκης και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Αντίλογος

Παρενέβη, διαβάζω, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο δημόσιος υπάλληλος που συνελήφθη για εμπλοκή του στην υπόθεση της 12χρονης στα Σεπόλια.

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα εξαγωγέας ενεργειακής ασφάλειας (Βίντεο)

ΑΘΗΝΑ. «Οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολύ υψηλές.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας