x
 

Ομογένεια

Δρ. Α. Σωτηρόπουλος στον «Ε.Κ.»: Ο Πελέ ήταν ένας καταπληκτικός γεμάτος καλοσύνη άνθρωπος

31 Δεκεμβρίου 2022

«Ο Πελέ αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό, διότι δεν ήταν απλά ένας υπεραθλητής αλλά και ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Καλοσυνάτος άνθρωπος με πολύ αγάπη για τους συνανθρώπους του». Τάδε έφη ένας άνθρωπος που γνώρισε από πολύ κοντά τον «Βασιλιά» Πελέ. Ενας άνθρωπος που ως γιατρός του Πελέ είχε πολύ στενή σχέση μαζί του. Ο κ. Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος, χειρουργός ουρολόγος, από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται, μίλησε στον «Εθνικό Κήρυκα» για τον Πελέ. «Μεγάλη απώλεια για τον αθλητισμό γενικά και όχι μόνο γιατί είχε αναμειχθεί και με την πολιτική στην χώρα του, τη Βραζιλία, όπου για μία περίοδο ήταν Υπουργός Αθλητισμού», είπε αρχικά ο κ. Σωτηρόπουλος και συνέχισε λέγοντας πως «πέθανε από καρκίνο του παχέος εντέρου αλλά είχε κι άλλα μεγάλα προβλήματα, όπως κινητικά λόγω της μεγάλης αρθρίτιδας που είχε στην σπονδυλική του στήλη, πριν από χρόνια. Η σχέση μας ήταν πολύ στενή και κυρίως ιατρική. Είχε έρθει από την Βραζιλία και τον χειρούργησα γιατί είχε καρκίνο στο νεφρό και πήγε πολύ καλά. Τότε μάλιστα είχαμε ψάξει και για άλλες μορφές καρκίνου και δεν είχε τίποτα».

Πολύ στενή και ιδιαίτερη η σχέση τους με τον κ. Σωτηρόπουλο να έχει την τύχη να γνωρίσει τον Πελέ σαν άνθρωπο. «Θα τον θυμάμαι πάντα ως έναν πολύ καλό άνθρωπο, πολύ καλό οικογενειάρχη, πολύ καλό πατέρα -αγαπούσε πολύ τα παιδιά του- πιστός στο Θεό, κάτι που είχε πάρει από τη μητέρα του. Επίσης δεν θα ξεχάσω ποτέ την καλοσύνη του σαν άνθρωπος και την αγάπη του προς τους συνανθρώπους του», είπε ο κ. Σωτηρόπουλος που τόνισε με έμφαση πως ο Πελέ «είχε μία λάμψη που σου έδειχνε ότι εισέπραττε την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου. Ο Πελέ ήταν αποδεκτός και έχει αναγνωριστεί και χειροκροτηθεί από όλον τον κόσμο. Από όλους τους ανθρώπους. Ολοι έχουν εκφράσει τον θαυμασμό τους προς τον Πελέ. Και όχι μόνο μέσα από την πατρίδα του την Βραζιλία αλλά ήταν αποδεκτός και είχε κερδίσει τον σεβασμό από όλο τον κόσμο».

Τέλος ο κορυφαίος Ελληνας χειρουργός, Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος μοιράζεται μαζί μας μία μικρή στιχομυθία που είχε με τον Πελέ: «Το κανονικό όνομά του ήταν ‘Εντσον Αράντες ντο Νασιμέντο’. Κάποτε με ρώτησε ‘τι σκέφτεσαι για τον Πελέ’. Και του είπα ‘κοίταξε τα δεις. Ο Πελέ είναι δημιούργημα του ‘Εντσον Αράντες’ και αυτό που θαυμάζω για τις επιτυχίες και τον άνθρωπο είναι ο Εντσον Αράντες». Του άρεσε πολύ η απάντησή μου. Μετά την εγχείρηση που του είχα κάνει όποτε ερχόταν στη Νέα Υόρκη βλεπόμασταν αλλά τα τελευταία χρόνια έμενε στη Βραζιλία και δεν έβγαινε εύκολα».

Και ο κ. Σωτηρόπουλος κλείνει όπως ξεκίνησε για τον Πελέ: «Ηταν άνθρωπος. Δεν είχε επηρεαστεί από την επιτυχία του στο ποδόσφαιρο. Η προσωπικότητά του είχε μείνει απλή και αγνή. Πολύ ταπεινός άνθρωπος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το τουρνουά ερασιτεχνικού κύπελλο εις μνήμη του ομογενή πρώην προέδρου του LISFL (Long Island Soccer Federation League) Κώστα Ξύκη.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκκλησία

ΒΟΣΤΩΝΗ. Εκλέχτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 από τη Σύνοδο του Φαναρίου, ο Επίσκοπος Σασίμων Κωνσταντίνος (Μώραλης) Μητροπολίτης Ντένβερ, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο και όπως είχε εξαγγείλει ο «Ε.

ΑΠΟΨΕΙΣ

Είδε συγχωριανούς του, που τους κρέμασαν στους φανοστάτες της πλατείας της Καλαμάτας.

Πολιτισμός

ΑΘΗΝΑ. Σε μία λαμπρή τελετή με άρωμα Ελλάδας και Γαλλίας παραδόθηκε η Ολυμπιακή Φλόγα το απόγευμα της Παρασκευής στην οικοδέσποινα των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων.

ΒΙΝΤΕΟ