x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

Εκδηλώσεις

Ελληνικό Φεστιβάλ Κοίμησης Θεοτόκου Μπρούκλιν

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με επιτυχία πραγματοποιείται το τριήμερο 13-15 Μαίου το ετήσιο ελληνικό φεστιβάλ της κοινότητας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Μπρούκλιν.

“Πρόκειται για μια ξεχωριστή γιορτή που φέρνει τον κόσμο μαζί”, δήλωσε στον “Εθνικό Κήρυκα” ο ιερατικός προϊστάμενος της ενορίας, Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Γκανάς, τονίζοντας πως σκοπός του φεστιβάλ δεν είναι μόνο η οικονομική βοήθεια που αυτό προσφέρει.

Ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Γκανάς με μέλη της οργανωτικής ομάδας. Από αριστερά, Αννα Κοντούλη, Χρήστος Καλογήρου, υπεύθυνος φεστιβάλ, Κωνσταντίνος Μαλλάς, πρόεδρος εκκλησιαστικού συμβουλίου, Γιάννης Φραντζής, Αθανάσιος Τσίβας. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

“Χάρη στη συνεργασία όλων των φορέων της κοινότητας και ιδιαίτερα του συμβουλίου, της Φιλοπτώχου και της Αδελφότητας Αγ. Μαρκέλλης είναι ωραία οργανωμένο, όλοι εργάζονται μαζί σαν μια οικογένεια, είμαστε αγαπημένοι, υπάρχει συνεννόηση και κατανόηση, οπότε έχει επιτυχία.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους Ελληνες από το Μπρούκλιν, και όχι μόνο, καθώς και σε όλο τον κόσμο από την γειτονιά που μας τιμά με την παρουσία του. Είναι φιλέλληνες και αγαπούν την κουζίνα μας.

Και του χρόνου να είμαστε καλά και να βρεθούμε πάλι μαζί” τόνισε.

Ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, Κωνσταντίνος Μαλλάς, ανέφερε ότι το φεστιβάλ γίνεται ως επί το πλείστον για να έρθει η κοινότητα μαζί, να διασκεδάσουν να συγκεντρωθούν ορισμένα χρήματα τα οποία χρειάζονται, αλλά και να έρθει κοντά η νεολαία.

Και πρόσθεσε, “Τα έσοδα θα δοθούν για την εκκλησία και όλα της τα προγράμματα, ενώ ένα ποσό θα δοθεί για την επέκταση του σχολείου και της αίθουσας εκδηλώσεων.”

Μέλη της Χιακής Αδελφότητας Αγ. Μαρκέλλα. Από αριστερά, Αννα Σταματινού, Μαρία Τσουκάλη, Μαρία Μαλλά, Αννα Κοντούλη. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Ο υπεύθυνος του φεστιβάλ, Χρήστος Καλογήρου, ευχαρίστησε θερμά όλους τους εθελοντές για την εργασία που προσφέρουν, τους χορηγούς για τις δωρεές και τους καλεσμένους για την παρουσία τους.

Τα μέλη της Χιακής Αδελφότητας Αγ. Μαρκέλλας της Κοιμήσεως, Αννα Κοντούλη και Μαρία Μαλλά, τόνισαν πως το φεστιβάλ γίνεται κάθε χρόνο για την ελληνική κοινότητα αλλά και για τη γειτονιά, για να γνωρίσουν οι ξένοι που έρχονται την ελληνική κουλτούρα, να δοκιμάσουν τα φαγητά και να ενισχυθούν περισσότερο οι σχέσεις με την γύρω κοινότητα.

“Η Αδελφότητα μας έχει 150 μέλη, κυρίως από την Χίο, με πρόεδρο την Στέλλα Καυκή, προσφέρει σημαντική βοήθεια σε οργανισμούς και ιδρύματα στη Χίο, καθώς και συμπατριώτες στο νησί που έχουν ανάγκη.

Στο φεστιβάλ είμαστε οι υπεύθυνες για τους λουκουμάδες και όπου αλλού χρειαστεί.” ανέφεραν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ξεκινούν την Κυριακή, 3 Ιουλίου, οι εκδηλώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής για την εκατοστή επέτειο από την ίδρυσή της, τα εγκαίνια του Ιερού Ναού και Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Νικολάου και την 46η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας