x

Οικονομία

Επαναλειτουργία και αναβάθμιση υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών

1.Επαναλειτουργεί η πλατφόρμα για τα αδήλωτα τμ στους ΟΤΑ, https://tetragonika.govapp.gr

Άνοιξε από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου και θα συνεχιστεί μέχρι 31.12.2021 η πλατφόρμα της ΚΕΔΕ για τη δήλωση αδήλωτων επιφανειών ακινήτων χωρίς αναδρομικά 13 ετών, όπως ισχύει σήμερα, αλλά μόνο από 1.1.2020 και μετά, χωρίς κανένα πρόστιμο και σε αυτόματες δόσεις 24 μηνών!

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πλατφόρμα άνοιξε αυτή τη φορά μόνον για αδήλωτα τετραγωνικά, και όχι και για δήλωση μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων!!! Πρόστιμα, τέλη και λοιπές παραγραφές αξιώσεων των Δήμων, αναμένεται η προώθησή τους από τη Βουλή των Ελλήνων.

2.Αναβάθμιση και εξυπηρέτηση των πολιτών

Σε λειτουργία o ψηφιακός χώρος επικοινωνίας πολιτών με τις δημόσιες υπηρεσίες, το support.gov.gr. Tο σχετικό video σκοπό έχει τη διευκόλυνση της καθημερινότητας του Ελληνα πολίτη και ενοποιεί τον τρόπο επικοινωνίας με τους κυβερνητικούς φορείς για τις ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχονται στο gov.gr. Δημιουργείται, έτσι, ένας ψηφιακός χώρος επικοινωνίας πολιτών και επιχειρήσεων με τις δημόσιες υπηρεσίες, για την υποβολή ερωτημάτων, αιτημάτων και τη λήψη απαντήσεων για τη χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών κάθε φορέα.Η κάθε ερώτηση απαντάται και οι υπηρεσίες δίνουν λύσεις και κατευθυντήριες οδηγίες για την αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών.

Πληροφορία: 259 ψηφιακές υπηρεσίες παρέχονται από τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών, καθώς επίσης και από τον e-ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ και την ΗΔΙΚΑ. Κάθε ερώτημα μετά την υποβολή από τον πολίτη, λαμβάνει ως αποδεικτικό τον μοναδικό αριθμό εξυπηρέτησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) και φυσικά η είσοδος εξυπηρέτησης γίνεται πάντοτε με τους κωδικούς taxisnet.

3.Επιπλέον προξενικές Αρχές εντάσσονται στο MyconsulLive

Δεκατρείς (13) επιπλέον πρεσβείες και προξενεία από 10 χώρες προστίθενται στην υπηρεσία MyconsulLive

Από την Τρίτη 9 Νοεμβρίου στο MyconsulLive εντάσσονται:

  • οι πρεσβείες της Ελλάδας σε Οσλο, Κίεβο, Τελ Αβίβ, Αμπού Ντάμπι, Μπακού, Ερεβάν και Τιφλίδα
  • τα προξενεία Αγίας Πετρούπολης, Γκουανγκζού, Σαγκάης, Χονγκ-Κονγκ, Αλεξάνδρειας και Ιεροσολύμων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΤΟΥΡΑΧ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ - Εν όψει της επετείου των 77 χρόνων μετά το Αουσβιτς, σε δημοσίευμά του το «Associated Press» αναδεικνύει το φόρο τιμής που αποδίδεται από τους Εβραίους σε όλους εκείνους που τους έσωσαν τη ζωή κατά την περίοδο εκείνη.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Πολιτική

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κρίση στην Ουκρανία δύσκολα θα φύγει, καθώς πρόκειται για μία αναμέτρηση δύο κοσμοθεωριών που θα μπορούσε να αναστατώσει την Ευρώπη.

Αμερική

ΤΑΜΠΑ, ΦΛΟΡΙΔΑ - Μια μέρα πριν, είχε παραπονεθεί ότι δεν αισθανόταν καλά, γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Αμερική

Ο χρόνος που πριν λίγο έφυγε, το 2021, πήρε μαζί του και πολλούς ομογενείς άνδρες και γυναίκες στο μεγάλο στερνό ταξίδι που είναι μονόδρομος και δεν έχει γυρισμό.

ΒΙΝΤΕΟ

Ο χιονιάς επισκέφθηκε το κέντρο της Αθήνας (Βίντεο του «Ε.Κ.»)

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίς» να προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, η πρωτόγνωρη αυτή επίσκεψη, ωστόσο, του χιονιά χάρισε και όμορφες εικόνες.

«Τι χαζός σκύλας γιος»! Ο Μπάιντεν βρίζει με ανοικτό μικρόφωνo δημοσιογράφο του «Fox News» (Vid)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Γκάφα ή ηθελημένο ξέσπασμα; Ο Τζο Μπάιντεν έβρισε χθες Δευτέρα δημοσιογράφο καθώς αποχωρούσε πλήθος εκπροσώπων του Τύπου έπειτα από εκδήλωση στον Λευκό Οίκο.