x

ΑΠΟΨΕΙΣ

Μέτρα για να απολαύσετε το Thanksgiving

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να ταξιδέψουν αεροπορικώς και οδικώς τις επόμενες μέρες για να περάσουν το Thanksgiving με τους δικούς τους, αυτή την Πέμπτη.

Ισως ο αριθμός αυτών που θα ταξιδέψουν να μην είναι τόσο μεγάλος, όπως πριν τον Covid-19, αλλά υπολογίζεται ότι θα πλησιάσει τον αριθμό εκείνο.

(Το 2019 ταξίδευσαν 55,3 εκατ. και το 2020 50,6 εκατομμύρια).

Το Thanksgiving είναι η μεγάλη αμερικανική γιορτή, είναι η γιορτή που έχει καθιερωθεί να την περνούν μαζί τα μέλη των οικογενειών και οι φίλοι τους.

Για κάποιον που δεν ζει στις ΗΠΑ, πιθανόν να μην μπορεί να καταλάβει τη σημασία της γιορτής αυτής και την έννοιά της. Το τι θα πει να αφιερώνεται μια ημέρα του χρόνου για ευχαριστίες στον Θεό.

Ευχαριστίες για τα μικρά και τα μεγάλα. Ευχαριστίες για τη χώρα. Ευχαριστίες για την οικογένεια. Ευχαριστίες για την ίδια την ζωή.

Το περσινό Thanksgiving, ήταν το Thanksgiving του κορωνοϊού. Με χωρισμένες οικογένειες. Με οικογένειες που είχαν ασθενείς στο νοσοκομείο. Με οικογένειες που πενθούσαν.

Τα σκίαζε ο φόβος της πανδημίας.

Φέτος φαίνεται ότι θα είναι διαφορετικά. Σχεδόν ομαλά.

Και μάλιστα πιθανόν ακόμα πιο γιορτινά, αφού χάθηκε η περσινή μέρα.

Μπορεί αυτό το Thanksgiving να μοιάζει με κανονικό. Είναι όμως;

Δυστυχώς δεν είναι. Τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται ξανά επικίνδυνα καθώς πλησιάζουν οι γιορτές του Thanksgiving και των Χριστουγέννων. Και μάλιστα αυξάνουν και στο βορειοανατολικό μέρος της χώρας. Ετσι, για μία ακόμη φορά οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

«Προσκαλείτε στα σπίτια σας για το Thanksgiving μόνον εμβολιασμένους και μάλιστα αν είναι δυνατόν μόνον αυτούς που έκαναν και το 3ο εμβόλιο, το ενισχυτικό. Να έχετε το θάρρος και την υπευθυνότητα να τους ρωτάτε», λένε, «κι αν δεν είναι, να μην τους καλείτε», προσθέτουν.

«Για να προστατεύσετε τις οικογένειές σας, και κυρίως τους ηλικιωμένους ανάμεσά σας, τους φίλους σας, αλλά και εσάς τους ίδιους».

Δεν είναι εύκολο να το πει αυτό κανείς σε δικούς του ανθρώπους.

Ομως τουλάχιστον ας αναγκάζουμε όσους δεν είναι εμβολιασμένοι να φοράνε τη μάσκα.

Για να περάστε άνετα, χωρίς τον φόβο να κολλήσετε. Για να μπορέσετε να  απολαύστε το Thanksgiving.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι εκλογές στην Ελλάδα είναι προγραμματισμένο να γίνουν το αργότερο μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού του 2023, όταν δηλαδή και ολοκληρώνεται η θητεία της παρούσας Βουλής.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά καίει δασικές εκτάσεις στο Πόρτο Γερμενό και κατευθύνεται προς Μύτικα

ΑΘΗΜΑ. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μηνύματα Μητσοτάκη προς την Αγκυρα από το Ευρωκοινοβούλιο (Βίντεο)

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ. Μηνύματα προς το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό ακροατήριο εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την ομιλία του σήμερα το πρωί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας