x

Έχετε συμπληρώσει το όριο δωρεάν άρθρων για αυτόν τον μήνα.
Αποκτήστε απεριόριστη πρόσβαση στα καλύτερα της ανεξάρτητης ελληνικής δημοσιογραφίας ξεκινώντας από $ 1/εβδομάδα.

Σχόλιο Α. Η. Διαματάρη

Μη είδηση για τα αμερικανικά ΜΜΕ η υποκλοπή

Από την Παρασκευή, 5 Αυγούστου, που από το πουθενά δημοσιοποιήθηκε η είδηση της υποκλοπής του τηλεφώνου του τότε υποψηφίου για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, ψάχνω ανελλιπώς στις μεγάλες αμερικανικές εφημερίδες για τυχόν κάλυψη του γεγονότος.

Θεωρούσα ότι τουλάχιστον μια από τις μεγάλες εφημερίδες της Νέας Υόρκης, π.χ. η «New York Times» ή η «Wall Street Journal», θα δημοσίευσε την είδηση και πιθανόν και σε καλή θέση, αν όχι στην πρώτη σελίδα χαμηλά.

Αν όχι αυτές, ίσως τότε μία από τις λαϊκές, όπως η «New York Post» ή η «Daily News».

Το θέμα είναι «διαβαστερό», έχει να κάνει με κατασκόπους, με υποκλοπές κ.τ.λ.

Παρακολουθώ, λοιπόν, συνεχώς τις ιστοσελίδες και τις έντυπες εκδόσεις τους και τίποτα. Εξαίρεση αποτελεί η «Washington Post», που εκτός από ένα χθεσινό, μικρό και κακογραμμένο κείμενο, δεν λέει τίποτα το καινούργιο.

Αυτό ισχύει μέχρι τώρα. Μπορεί ν’ αλλάξει βέβαια από λεπτό σε λεπτό.

Μπορεί αύριο κάποια από αυτές τις εφημερίδες να δημοσιεύσει ένα μεγάλο κείμενο σε καλή θέση. Λογικά όμως θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει.

Πού το αποδίδω αυτό; Πρώτον στο ότι οι υπεύθυνοι του τμήματος των διεθνών ειδήσεων το αξιολογούν στη σωστή του διάσταση και με βάση τα βήματα που έχουν γίνει από τον Ελληνα Πρωθυπουργό μέχρι τώρα και δεν το βρίσκουν ως είδηση που πρέπει να απασχολήσει τα επιτελεία τους και τους αναγνώστες τους.

Και, δεύτερον, φαίνεται πως είναι επηρεασμένοι από την εικόνα που έχουν για τον Μητσοτάκη.

Αντιλαμβάνονται ότι δεν συνάδει η εικόνα εκείνου του εντυπωσιακού Πρωθυπουργού που μίλησε στο Κογκρέσο με την εικόνα που προσπαθεί να του επισυνάψει ο Τσίπρας.

Το ίδιο δεν συνάδει και με την εικόνα ενός Πρωθυπουργού που έχει αντιμετωπίσει την μια κρίση μετά την άλλη με επιτυχία.

Αυτά ισχύουν ήδη και για την κοινή γνώμη της Ελλάδας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τον έφεραν οι γονείς του από την Νίσυρο στη Νέα Υόρκη, σε ηλικία 6 μηνών.

ΠΙΟ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΑ

Εκδηλώσεις

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της 8ης τάξης του Ημερήσιου Ελληνικού Σχολείου “Αργύριος Φάντης” στον Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μπρούκλιν.

Πολιτισμός

Η πρωτοεμφανιζόμενη συγγραφέας Μαρίνα Πλούμπη, μας χάρισε φέτος ένα παιδικό βιβλίο ξεχωριστό και μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα.

Γενικά Νέα

ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ. Με κατάνυξη και ευλάβεια ξεκίνησαν οι ακολουθίες του Πάσχα στον Ιερό Ναό Αγ.

ΒΙΝΤΕΟ

Αποστάσεις κράτησαν Μητσοτάκης – Ερντογάν στην σύνοδο της Πράγας

ΠΡΑΓΑ. Ακρως ενδεικτική του κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι η απόσταση που φρόντισαν να κρατήσουν μεταξύ τους σήμερα, Πέμπτη, ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, κατά την «οικογενειακή» φωτογραφία των ηγετών στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα.

Τραγωδία με ναυάγια δουλεμπορικών σε Λέσβο και Κύθηρα, τουλάχιστον 18 νεκροί – Ευθύνες στην Αγκυρα από Αθήνα

ΑΘΗΝΑ. Τραγικός είναι ο απολογισμός δύο ναυαγίων πλοιαρίων που μετέφεραν παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες σε Κύθηρα και Λέσβο, με την Αθήνα να κατηγορεί ευθέως την Αγκυρα για τη βοήθεια που προσφέρει στους διακινητές.

Συμπλήρωσε τη διεύθυνση του e-mail σου για να γίνεις συνδρομητής

Συμπληρώστε το email σας για να εγγραφείτε - π.χ. abc@xyz.com

Μπορείς να διαγραφείς όποτε το θελήσεις χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο στο δελτίο τύπου μας